recenze

Trashman Anniversary

Trashman Anniversary

Přáli jste si někdy okusit profesi popeláře? Je-li vaše odpověď kladná, pak si rozhodně následující hru stáhněte, neboť právě vykonávat tuto prácičku bude vaším prvořadým úkolem a nutno říci, že nudit se rozhodně nebudete. Troufnete si tedy?
Než člověk dospěje, musí rozhodnou o svém budoucím povolání. Někdo chce býti lékařem, jiný zase právníkem či dokonce vojákem. Ne vždy ale člověk s jistotou ví, co by chtěl v budoucnu dělat. Svoji budoucnost velmi důkladně zvažuje a nutno říci, že mnohdy je vhodný výběr opravdu náročný. Existují ale i povolání, kterým se každý snaží vyhnout obrovským obloukem. Těchto povolání je několik a jedním z nich je jistojistě i profese popeláře, jež možná v mládí vypadá lákavě, ale později je tomu právě naopak. Přesto díky týmu TCK Soft, který se u nás prezentoval nepříliš povedenou hříčkou Luna Bomber, budete mít právě možnost toto povolání okusit ve virtuální podobě a nutno říci, že o slušnou porci zábavy rozhodně nebude nouze. Pojďme si ale vše postupně rozebrat.

Než se ale pustím do dalšího popisu, rád bych doplnil úvodní slova tím, že se jedná o další z řad úspěšných remaků. Tentokrát si autoři vzali na mušku hru Trashman, jež tradičně zdobila osmibitové mašiny. Oč tedy jde? Jak jsem již v úvodu zmiňoval, v následující gamesce budete mít možnost na chvilku stát se popelářem, který svojí práci bude muset ale odvádět na 100%, jinak si budete muset jít hledat nové zaměstnání, což v téhle gamesce bohužel nejde ;). Vaším úkolem nebude nic menšího než jen vyhledat na různých zahradách plné popelnice a odnést je k vašemu popelářskému autu, kde je musíte vysypat a odnést zase zpátky. Počet těchto popelnic je vždy předem avizovaný, vám tedy nezbývá nic jiného než se ladným krokem vypravit na vytipovanou zahradu a co nejrychleji najít popelnici, skrývající se většinou za domečky. K těmto popelnicím vede dlážděná cestička, takže si popelnici sama říká o to, aby byla vysypána. Chvilku po vašem „zjevení“ na obrazovce se rovněž objeví i popelářský vůz a jistě vám nemusím nějak zvlášť zdůrazňovat, kam musíte plné popelnice nasměrovat. Jakmile se takto zbavíte odpadu, musíte samozřejmě ještě popelnici vrátit na původní místo, což půjde snadněji, neboť prázdná popelnice se nese mnohem snáze.

Jakmile se vám podaří navrátit popelnici na původní místo a opustíte zahradu, objeví se vespod obrazovky zajímavá hláška a co je důležitější, budete obdarování nějakým tím bodovým ohodnocením. Vy ale rozhodně nesmíte usnou na vavřínech a pokračovat, dokud nesplníte požadovaný limit. Možná se to tak nezdá, ale hra je ve skutečnosti docela náročná a zpočátku se bude docela často stávat, že nebudete vůbec stíhat, neboť na vše máte několik málo minut. Ve hře sice není časový limit znázorněný přímo - vidíte jen položku Bonus, která se neustále snižuje, ale rozhodně jde o jasný signál, že musíte neustále pospíchat. K jednotlivým domům tedy musíte přistupovat s jistotou. Bohužel hra obsahuje i několik překážek. Tou největší je rozhodně silniční doprava. Každá mise se odehrává v ulici a pro některé popelnice si budete muset dojít přes cestu. Tamější provoz je vždy poměrně hustý, a tak nebudete-li dostatečně obezřetní, nemilosrdně skončíte pod koly aut, což znamená automaticky konec. Na klidu rovněž nepřidají cyklisté či třeba ani psi, kteří věrně hlídají sídla svých pánů. Nedoporučuji také šlapat moc po trávníku, jinak se vám neskutečně rychle začne snižovat váš „časový limit“, a pokud se přesto tak stane, pak je téměř nemožné misi dohrát, to vám mohu zaručit. Předem stanovený limit totiž stačí jen tak tak. Jakmile splníte úkol, musíte ještě rychle jít do horní části lokace a vběhnout na samý okraj ulice, čímž si zahostíte výhru a nebude trvat dlouho a vše začne znovu, tentokrát v jiné lokalitě. Pokud se vám náhodou nezadaří, tedy že skončíte, pak rozhodně nemusíte být smutní, neboť útěchou pro vás může být fakt, že se vám automaticky pracně získané score zvěční v položce High Score, což jistě potěší.

Co se týče technického zpracování, tak zde opět nemám sebemenších výhrad. Vše je vytvořeno v prostředí jazyka Blitz Basic, a tak můžete počítat s plynulým zobrazováním objektů i na slabších počítačích. Vše se příjemně odráží i na hratelnosti, která je na velice slušné úrovni. Ovládání je velice jednoduché a velmi rychle si na vše zvyknete. Trashman Anniversary je celkově dobrou hrou. Jediný vážný nedostatek vidím ve stereotypu, který se dostaví po několika málo minutách hraní. Tento „zápor“ je ale vyvážen velmi slušnou hratelností, zpracováním a kromě několika dalších věcí rovněž i velikostí archívu, která je na podobnou hru doslova zanedbatelná. Chcete-li si tedy příjemně odpočinout a hledáte-li vhodnou hru, pak by vás Trashman Anniversary mohla zaujmou. Minimálně za vyzkoušení rozhodně nic nedáte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

toulen | 18.01.09 v 16:19

Jestli nikdo rekne ze tahle hra je blba tak je na omylu.Tuhle hru sem hral tak asi pred rokem takze me velice potesila.


galerie

Trashman Anniversary Trashman Anniversary Trashman Anniversary Trashman Anniversary Trashman Anniversary

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce