recenze

Ragdoll Matrix: Reloaded

Ragdoll Matrix: Reloaded

Stejně jako ve filmovém provedení je i u Ragdoll Matrixu pojem Reloaded jakýmsi přepracováním a vylepšením. Z předchozí verze tedy zbude už jen základní herní princip, kterým je vyhýbání se kulkám aneb svět „Bulett Time“.
Kdo by se nechtěl vžít do role Nea. Hlavně ve chvíli, kdy na něj agenti Matrixu pálí ze všech stran a on si mezi kulkami jen tak proplouvá. Pro začátek vás však lehce zklamu, neboť Neo nebude hrdinou Reloaded jako ve filmové trilogii. Na jeho místo se tentokrát postaví agent Smith, který si vyzkouší své schopnosti á la „Bulett Time“. Tento pojem jste již nepochybně slyšeli. Najdeme ho ve spoustě her, ale jen v některých se autorům podařilo z něj vytřískat to nejlepší. Ragdoll Matrix mezi hráči vzbudil slušný zájem, takže není divu, že se autoři postarali o jeho pokračování, v němž se zaměřili na chyby a na vše, co hráčům v první verzi vadilo.

Začnu u toho nejdůležitějšího, čímž je prostor hry. Když jsem se z Reloaded vracel do první verze, nemohl jsem si zvyknout na malý prostor, kde jsem měl vykonávat svůj ukrutný boj s hrstkou olova. V nové verzi tedy dali autoři hlavy dohromady a dopřáli Smithovi více prostoru, ve kterém se dá mnohem lépe tancovat s kulkami. Co jste určitě postřehli jako první, je nové pozadí hry a hlavně již zmiňovaný agent Smith. Nezměnilo se však ovládání postavy, takže počítejte opět s tím, že budete hrát s „hadrovým panákem“, jenž se s reálnou postavu člověka rozhodně nedá srovnat.

Pokud jste nehráli předchozí verzi, bude se vám hra ze začátku zdát nemožná, ale nezoufejte, po chvíli vás „Bulett Time“ pohltí a budete se v něm cítit jako doma. V podstatě na tom není nic těžkého. I přesto že je Smith neskutečný hadrák, se s ním dá udělat pár povedených kousků. Nejčastěji by to mělo vypadat jako scénka z prvního dílu Matrixu, kdy Neo na střeše mrakodrapu poprvé objeví své božské schopnosti, zavítá do světa nereálné rychlosti a vyhne se zpětným pohybem několika vystřeleným kulkám. Tedy pokud se budete pomalu pokládat na záda, je možné, že se tím i vyhnete pár střelám.

Mimo nové postavy, pozadí a více prostoru pro nás autoři přichystali i multiplayer, který hodnocení hry posouvá o trochu výše. Dále je možné si nahrávat vaše povedené kousky a pak si je pouštět a bavit se. Výtečný nápad. Občas se totiž povede něco tak ztřeštěného, že to stojí za repete. Když to ale vše shrnu, tak se Radgoll Matrix stále nedá brát jinak než s humorem. Postava je tak neskutečně neovladatelná, že někdy lítá, plazí se apod. a vy se tomu můžete jen smát. Berme to ale s nadhledem, smích je zdravý!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Mrmlik | 29.04.07 v 20:26

Fakt super pařbička, doporučuju, je to COOL!!!

huhu | 05.02.06 v 09:26

Tahle hra je dost hustá ale mám o trochu lepší , The matrix path of neo :)

Honza | 21.10.05 v 21:41

hodne , hodne dobra kravina

Nicolas | 16.08.05 v 22:45

neznáte někdo cheaty na tuhle pařbu? nebo na tu starší verzi?? pošlete mi je na NicolasVega@seznam.cz

Toban | 28.06.05 v 18:07

Super,proste super!!!

tomas | 19.06.05 v 16:16

velmi dobre

Pavla | 16.06.05 v 10:42

čau jak se maš Honza

Kris | 11.06.05 v 13:09

Kdo by si chtel zahrat po netu napiste na 238029619 domluvime se

Tomáš Seko | 05.06.05 v 19:23

Ahoj Tome miluju te.


galerie

Ragdoll Matrix: Reloaded Ragdoll Matrix: Reloaded Ragdoll Matrix: Reloaded

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce