recenze

Super Fun Dungeon Run

Super Fun Dungeon Run

Běžte, běžte a zase běžte! Zahrajte si jednoduchou japonskou arkádu, která nevyniká převratným zpracováním, ale prostou zábavou. Kdo dojde nejdál přes množství nastražených překážek, vyhrává!
V jednoduchosti je síla. Pokud toto tvrzení přeneseme do herního světa, jistě se opět přesvědčíme o jeho pravdivosti. Zářným příkladem je i dnešní gameska nazvaná Super Fun Dungeon Run. Na svědomí ji má japonský vývojářský tým Do-Jin Nyuu!, který vytvořil již několik zajímavých titulů. S čím se ten dnešní dá srovnávat? Napadl mě například Hurdler. Proslulá freewarová legenda, která oslovila snad každého a získala si obrovskou popularitu. Se sympatickým panďulákem jste překonávali nastražené překážky v mnoha různých levelech. Dnes recenzovaná hra ale není tak komplexní a propracovaná. Je založená spíš na rychlosti a adrenalinu.

Do rukou dostáváte malého japonského klučinu, který se ocitl sám kdesi v dungeonu. Jedná se o nekonečnou rovnou chodbu. Můžete se pohybovat na obě strany, správná je však pouze ta pravá. Vaším úkolem je běžet tímto směrem, a to nejdále co to jde. Jak určitě tušíte, cesta to není jen tak obyčejná. Je totiž prošpikována mnoha překážkami, které vás donutí zůstat stále na pozoru. Setkáte se s ostrými krápníky, noži trčícími ze země či zeleným šlahounem, který visí ze stropu. Ten jediný není smrtelný (jen vás omotá a zachytí). Z jeho sevření se lze dostat. Nepříjemný je také sálající oheň, který vystřelí vždy v tu nejmíň vhodnou chvíli. Všem přichystaným zábranám se můžete vyhnout skokem. Občas jsou ale tak blízko za sebou, že se musíte ještě zastavit ve vzduchu (ctrl), abyste nenarazili do té další. Důležité je neprocházet dungeon pomalu. Rychlost určuje mrak či balvan, který vás může kdykoli dohnat a ukončit tak hru. Nikde se tedy zbytečně nezdržujte. Na začátek dostanete hned čtyři životy, které vám ale budou ubývat velmi rychle. Hlavním cílem je opět dosáhnout co nejvyššího skóre. Body se přičítají za každou překonanou komplikaci podle její náročnosti. Online score je bohužel již nefunkční. Přidány jsou také zajímavé bonusy, které raději nebudu odhalovat. Objeví se totiž až po velmi dobrém výkonu a působí tak jako dobrá motivace.Co se týče zpracování, je tato postarší gamesa pouze průměrná. Nápadnou nevýhodou je jen malé okno. Grafika je akceptovatelná, pro smysl hry bohatě postačuje. Škoda ale hudební stránky. Jedna skladba se rychle ohraje, zvuky též nepatří ke špičce.

Síla Super Fun Dungeon Run ale spočívá v hratelnosti. Dalo by se říct, že je to příjemná oddychovka, při jejímž hraní se určitě dobře pobavíte. Na jak dlouho je již jen na vás a na vašem vkusu. Bez jakéhokoli rozmýšlení stačí jen sednout a hrát. Příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

matys | 24.05.05 v 08:22

Nechce mi to najít nějakej Dmc2.cox!!!!!!!!!!!!!!!!!!


galerie

Super Fun Dungeon Run Super Fun Dungeon Run Super Fun Dungeon Run Super Fun Dungeon Run