recenze

Pazoo 3

Pazoo 3

Pazoo 2 nás zavedlo mezi zvířata, kam nás zavede třetí pokračování této mimořádně vyvdařené a zábavné gamesy? To byste určitě nečekali, takže neváhejte ani chvíli a pojďte se opět ponořit do toho zajímavého světa jménem Pazoo.
Třetí díl již i u nás poměrně známé série logických hříček ze Země vycházejícího slunce by se možná dal bez okolků nazvat vyvrcholením dosavadní snahy autorského týmu ve snaze o co nejlepší a nejvíce zábavnou přemýšlecí hru. Ovšem neberte toto mé vyjádření tak, že nastala nějaká velmi výrazná změna oproti předchozím dvěma dílům, pokud byste takovou změnu totiž čekali, mohli byste být i zklamaní, a to by byla jistě škoda při tak zajímavé hře, jako je Pazoo.

Bystrý čtenář, jenž již četl o Pazoo 1 a Pazoo 2, nebo je dokonce i hrál, jistě sám přijde na to, že i tentokrát se prostředí, v němž se odehrává vaše dobrodružství, změní. Jestliže jsme se minule měli tu čest setkat se zvířaty a ještě předtím s barely, dnes budeme o něco poetičtější. Podíváme se totiž do světa vyřezávaných hraček, tedy, nechci to tvrdit s jistotou, ale mně osobně to tak připadá. Nechtějte po mně, abych vám zde jednotlivé hračky popisoval, nedopadlo by to příliš dobře a navíc to ani není důležité. Co už ale důležitě je, je následující. Herní systém zůstává opět zachován, veškerá pravidla platí i nadále, v tomto směru se žádná změna nekoná. Neodpustím si při tom jednu poznámku. Velmi často se mi stávalo, když jsem řešil, jak se z určité situace dostat, že jsem měl pocit, jako bych to již někdy zažil. Ano, je to pochopitelné, když jsem již zkoušel Pazoo 1 a 2, ale pravdou též je, že jednotlivé úlohy jsou si, ať jsou z kteréhokoli dílu, velmi podobné. Záleží na tom, zda jsou si skutečně tak podobné, že si je člověk zapamatuje, to by bylo špatné, nebo se mu zdají snazší, neboť již nabral určité zkušenosti. Každopádně ti, kdo třeba měli s řešením předchozích úloh problémy, budou mít šanci pokusit se zcela znovu a být třeba i úspěšnější.

Obtížnost je také přibližně stejná, jako byla dříve, Pazoo 3 rozhodně není těžší, ani výrazně jednodušší. Je zachován standard, myslím si, že dobře zvolený, není náročný ani primitivní, je tak akorát, aby se člověk dobře bavil, aniž by si uvědomoval, že nějak přepíná své mozkové buňky. Kdo se nechce prokousávat jednotlivými koly od prvního dále, jistě ocení další zachovanou možnost přecházet mezi koly libovolně. I jednotlivé položky menu jsou shodné, takže bloudit nikdo i přes japonštinu nebude. Co změn dosáhlo, je grafika, sice nejde o výraznou proměnu grafického vzezření, ale gamesa působí vizuálně uhlazenějším dojmem. Veškeré efekty jsou stejné, jaké byly. Totéž platí o zvucích a doprovodné melodii. Je docela škoda, že byla zvolena ta samá, nebyla sice špatná, ale vzhledem ke změně herního prostředí by si zasloužila také obměnu.

Pokud tedy Pazoo 3 odpustíte, že je to vlastně stále to samé pouze v menších úpravách kosmetického rázu a razance, pak máte šanci se opět výborně bavit. Je to právě hratelnost, kterou rozhodně tato gamesa nepostrádá, navíc, pokud jste nasbírali s předešlých dílů nějaké zkušenosti, budete je moci zúročit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

Pazoo 3 Pazoo 3 Pazoo 3

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce