recenze

Cat Vac

Cat Vac

Zachraňte nebohé kočky na starém gotickém hardě před nenažranou psí šelmou! Je jen na vás, jak se tohoto obtížného úkolu zhostíte... Přežijí všechny, nebo žádná?
Dnes začnu obligátně, nekamenujte mě za to, má to svůj dobrý důvod. Opakuji se velmi nerad, ale přesto musím i dnes upozornit všechny ochránce přírody, zvířat nebo ty, kdo neradi vidí krev, aby se radši věnovali jiné gamese. Pro slabé nátury Cat Vac jednoduše není. Ovšem, na druhou stranu, nejedená se zase o žádnou řezničinu. Takže pojďme se blíže podívat na tohle další dílko od Mohsye, známých to tvůrců krváků.

Pokud jste hráli některou z jejich games, například Bomby Bomy nebo třeba Frisbee Dog či Cat_a_pult, víte, že jde povětšinou o jednoduché flashovky, které úspěšně zkrátí volnou chvíli, zabaví, ale nejsou na déle než deset minut v kuse. Nemají totiž pohříchu žádný hlubší smysl. Bohužel jsem nucen říct, že tato ne zrovna nejideálnější vlastnost je zde dovedena do nelichotivého extrému. Námět je myšlenkově natolik vychrtlý, že by si toho všiml i ten největší prosťáček. Ale nejdříve vám musím ukázat, jak jste do hry uvedeni. Ocitáte se na středověkém hradě, který je ale znázorněn velmi sporadicky. Herní obrazovka sestává z pozadí, které dává jaksi tušit, že jde o hrad, ze dvou zídek po stranách, jež mezi sebou mají mezeru, a asi tak v první třetině odshora je napravo a nalevo konstrukce ne nepodobná šibenici. V mezeře mezi zídkami je umístěn snad létající koberec, snad něco jiného, jednoduše řečeno, odpalovací plošinka. V prostoru mezi zídkami a šibeniční konstrukcí se pohybují dvě trubky s podtlakem. Tento hrad je plný šílených koček, které nemají nic jiného na práci, než se procházet po té „šibenici“ a po zídkách a skákat dolů, kde na ně čeká rozběsněný a zřejmě hodně vyhladovělý pes.

A vy jste tu proto, abyste milé kočky zachránili od roztrhání tím psem. Proto je nutno ta padající a skákající stvoření pomocí plošinky odrážet a pokud možno do těch trubek. Pokud totiž nebude kočka vysáta, navrátí se okamžitě nazpět a znovu skočí, ale hlavně za ni nedostanete žádné body. Jelikož jsou kočky pasovány na největší sebevražedkyně zvířecí říše, často se stane, že vstříc smrti budou padat i tři. Pak samozřejmě nezvládnete všechny odpálit do bezpečí a budete svědky jejich rychlé smrti. Mířit se odpalovací rampičkou příliš nedá, nakonec, princip znáte třeba z arkanoidu. Tím, že se trubky občas pohybují, je váš úkole ještě ztížen. Jakmile vám unikne pět koček, hra končí. Bohužel, ani není možnost zapsat se do nějaké High Score tabulky, takže nemáte ani jak si porovnat své výkony. Ať se na mě autoři a nikdo nezlobí, ale tohle mi na samostatnou hru připadá trochu málo.

Technické provedení je v rámci možností kvalitní, ale není se co divit, zase tolik grafických prvků zde není, a kdyby nebylo v takto námětově chudinké hříčce ani dobré technické provedení, byl by výsledek ještě tristnější, než jaký je teď. I když doprovodná melodie také za mnoho nestojí, dá se přežít. Suma sumárum, Cat Vac je gamesa pro ještě kratší zábavu, než jsme u Mohsye zvyklí, není ani nijak zvlášť vtipná. Pokud bych chtěl být velmi přísný, řekl bych, že jde o velmi slabý odvar.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Cat Vac Cat Vac Cat Vac

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce