recenze

Drop off

Drop off

Sníh se rozpustil, teploty nebezpečně stoupají směrem ke dvacítce a naše myšlenky už se zaobírají pomalu létem. Ale stop! Léto přijde určitě, tak proč se na chvilku nepřenést na snowboard?
Mluvit o tom, jak je snowboard oblíbený a že pomalu ale jistě vytlačuje lyžařskou komunitu, by bylo nošením dříví do lesa. A pokud se někdo chce v zimě opravdu předvést, jaký že je vynikající snowboardista, co všechno na svém prkně dovede za kousky, neměl by určitě zahálet ani v ostatních ročních obdobích. Tedy, ne že by se měl na travnaté sjezdovky vypravit a nacvičovat prakticky, ale zahálka to nebude, co přinese úspěch. Tak proč to nezkusit například na počítači? Zvlášť v gamese, která je pro trénink efektních kousků jako stavěná. A pro všechny ostatní, kteří tomuto sportu až tolik neholdují, budiž Drop off příjemným zpestřením teplých jarních dní, nakonec o lidech je známo, že v zimě touží po létě a naopak.

Ještě než se pustím do popisu téhle hříčky, asi by mělo svůj význam, abych vám řekl, že Drop off je dalším dílkem od Mohsye, studia to poměrně produktivního. Leč já je podezřívám z určité zvrácenosti, co se týče používání zvířátek ve svých dílech a hlavně ve variacích jejich smrtí (o tom vás přesvědčí jeden příklad za všechny-Cat_A_Pult . Ne, že by to bylo natolik vypovídající o Drop off, ale pomůže to pochopit určité pasáže hry. A nyní už hurá na sjezdovku! No, na sjezdovku, spíše na skalisko, ze kterého se bude skákat. Půjde totiž hlavně o skoky, o jejich styl, provedení a samozřejmě dopad. Když si gamesu spustíte, otevře se vám nejdříve okno s nápovědou, jak hrát a správně svého snowboardistu ovládat. Pokud hru spouštíte poprvé, doporučuji věnovat tomuto návodu alespoň trochu pozornosti, ušetříte si pak starosti typu:“Co je tohle, na co to je, k čemu to je..“ a podobně. Pak se na vašem monitoru objeví obrazovka se sjezdovkou, na levé straně je znázornění kopce a na pravé jakýsi ukazatel. Vám v tu chvíli nezbývá než kliknout na velké rudé GO a během odpočítávání jež se spustí, si zvolit druh triku. Na výběr je ze tří možností - tail grab, lien a mute. Pakliže jste součástí nějaké snowboarďácké komunity, zřejmě vám tyto výrazy něco říkají, ale pro nás „normální:“ Při tail grab se váš panák chytí zadní části prkna, při lien uprostřed z jedné strany a při mute z druhé strany.

Důležité je, že to přidává body za celkové hodnocení, ale můžete také jet bez jakéhokoli triku. Jakmile je odpočítán start, chlapík se rozjede a najednou padá z velké výšky (kterou máte právě graficky znázorněnou vlevo). Nyní nastal čas pro efekty, které řídíte kurzorovými šipkami. To, v jaké poloze se nacházíte, vidíte v pravém dolním rohu, máte tak dobrý přehled o tom, co udělat, abyste se dostali do jakž takž rovnovážné polohy před dopadem. Dopad je totiž prubířským kamenem celé gamesy. Bodů si můžete za skok nasbírat kolik chcete, ale jakmile dopadnete, můžete ihned o vše přijít. Jak to? Existují tři varianty- buď dopadnete dobře, to znamená, že v pohodě jedete dál vstříc dalšímu skoku, nebo si namelete (zde ovšem pozor, pokud se vám podaří dopadnout na záda, body se vám započítají, když se ale bude váš sportovec válet, získá nulu), no a třetí varianta je to, že se rozprsknete jako přezrálé rajče. A zdá se mi, že právě tahle smrt je tím největším leitmotivem, pro který autoři gamesu vymysleli. Já jim jednoduše nevěřím, že by komukoli přáli úspěch.

Vaše snažení je rozděleno do kol. Každé kolo se skládá z jednoho „svahu“ a celkem tří kol. Pro postup do dalšího je potřeba splnit limit - nejdříve pět, pak deset tisíc bodů a tak dále. Pokud se snažíte, neměl by pro nikoho být limit obtížný. Horší je to skutečně s těmi pády, protože je velmi těžké přizpůsobit panáka tak, aby dopadl nějak rozumně. Spíš je to taková malá sázka do loterie a děj se vůle Boží. Možná bych ještě podotknul, že každé kolo se od jiného liší délkou svých skoků, ale to je asi jasné, jinak by bylo vše úplně stejné.

Grafika hry je poměrně chudá. Domnívám se, že mohla být efektnější, přece jenom, právě sem by se nějaký ten prvek skutečně hodil. Na druhou stranu, lepší než kýčovitá přeplácanost je tato střídmost. Co se týče hudby, zvuky jsou taktéž velmi střídmé, není jich mnoho, doprovodná melodie tiše plní svou funkci, není vlezlá, byť jde stále o ten jeden samý námět, nepůsobí rušivě. Tak co na to říkáte? Já mohu jednoznačně ke stažení doporučit, ale opět s jednou připomínkou- nečekejte dlouhou zábavu. Ovšem pohled na velikost souboru je velmi příjemný...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce