recenze

Frisbee Dog

Frisbee Dog

Frisbee je super a věřte, že Frisbee se psem může být ještě víc super! Zvlášť když to nejsou jen disky a balónky, co kolem lítá! Co myslíte, že to udělá, když pes chytí granát?
Z názvu už každému svitne, že tahle gamesa bude vytvořená někým, kdo si možná rád hraje se psy. Možná. Ono to totiž může být přesně naopak, ale to se dozvíte dále. Jasné je, že flashovky díky tomu, že se na ně obecně nekladou nějak zvlášť extrémní nároky, si mohou dovolit rozpracovat téměř jakékoli téma, a to dokonce i tak zpitvořené, že by to snad nenapadlo nikoho jiného než pološíleného autora free her. Tím ale nechci ani náhodou říct, že to platí o Frisbee dog.

Frisbee, tedy hra s diskem, který si mezi sebou hází neomezený počet lidí, se stává čím dál tím víc populární. Člověk se při něm provětrá, pobaví se s přáteli a vzhledem ke své nenáročnosti (jak finanční, tak fyzické) je vhodný naprosto pro každého. A když už nemáte po ruce žádného lidského kamaráda, s nímž byste si mohli zaházet, stačí vám vycvičené psisko a můžete to zkusit stylem aport. Takže když to jde ve skutečnosti, proč ne i na počítači? Zpracování tohoto tématu se ujal tým Mohsye, tedy známý tvůrce flashovek. A ti už dokázali zvířata využít k ledasčemu (například Bomby Bomy, ale další recenze na jejich hry brzy přijdou). Domnívám se, že ochránci u jejich výtvorů leckdy docela trpí.

Dnes jsme tady ale kvůli gamesce, která se na první pohled tváří velmi mírumilovně. Námět je jasný. Frisbee se psem. Jak je to zrealizováno? Nejlepší přítel člověka se prohání na skateboardu a nad jeho hlavou létají různé předměty. Samozřejmě, všechny nejsou určeny k tomu, aby byly chyceny. Zásadní je ulovit létající disky a míčky, které se sice tváří jako kovové koule (alespoň ve mně evokovaly ten dojem), ale za jejich polapení se vám na skóre přičte stejných deset bodů jako za disk. Ostatní předměty, které vzduchem létají, není příliš radno snažit se chytit. Když se vám to totiž povede, stane se s vaším pejskem velmi nemilá věc. Například dopadne jako přefouknutý balonek nebo pozná, co to znamená, když je hlava oddělena od zbytku těla. Prostě, skončí to s ním ne zrovna dobře. Nastává však problém v tom, že věci nelétají pouze na jedné úrovni, ale něco si plachtí níže a něco výše. Proto je potřeba dávat si pozor, když vyskakujete pro něco vysoko, aby mezi zemí a vaším objektem ještě neletěl obojek „odřezávač hlavy.“

A co technické zpracování? Nejprve k ovládání, to je totiž velmi jednoduché (ještě aby ho takhle jednoduchá hra měla komplikované). Vězte, že pokud máte myš a umíte ji alespoň trochu ovládat, nebudete mít se psem vůbec žádné problémy. Její pomocí najedete skateboardem na požadované místo, držením tlačítka určíte sílu odrazu, a pak už jen čekáte, zda budete úspěšní. Grafika je pěkná, ostatně jako u většiny flashovek. Ovšem ono těch grafických prvků zase tolik není, což je škoda. Doprovodná melodie je taková myslivecká, berte to s rezervou, vhodně dokresluje vyznění hry, ale že by byla bůhvíjak zajímavá, to není ani náhodou. Zvuky taktéž nejsou nic valného, navíc jich ani moc není. Nechci ale, aby tohle mé hodnocení vyznělo velmi kriticky, poněvadž i přes tyhle výtky se musí nechat, že existují stovky games, které na tom jsou mnohem hůře.

Frisbee dog nesmíte chápat jako něco, co by vás mohlo zabavit na delší dobu. Je to jednoduchá hříčka na pár volných minut, rozhodně ne na celé odpoledne (ovšem pokud si chcete zamávat se svým duševním zdravím, vydržte to déle). Pobavíte se, možná že i párkrát zasmějete nebohému psovi (ještě že jde jen o hru a ne o týrání), ale to bude víceméně tak všechno, co můžete dostat. Jestli je to málo, nebo dost, nechám na vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Danda | 23.04.05 v 19:16

ahoj jak se mate

Ondřej Szalonnás | 23.04.05 v 08:33

Jo jo, pro někoho morbidita nejvyššího stupně, po jiného skvělá zábava- nesmí se to brát moc vážně :-)

masakrman | 22.04.05 v 16:12

Fuj, hnusna morbidni hra :-(


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce