recenze

Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory

Představuji Vám hru, jež mi vzala několik měsíců života! Skvělou akci, v níž se střídá vzrušení s adrenalinovým napětím! Střílečku, v níž zažijete opojné pocity vítězství i zklamání z prohry! Poslyšte zpověď bývalého klanového hráče Enemy Territory!
Mnohým z vás jistě nemusím představovat famózní hru Return To Castle Wolfenstein. Ve své době to byla jedna z nejlepších dostupných akčních 3D stříleček, jež si vytvořila obrovskou komunitu hráčů, jak singleplayerových, tak i, a to hlavně, těch „onlajnových“. Rozvinutý multiplayer se spoustou map a výbornou hratelností nedal spát nikomu z těch šťastných, kteří si hru koupili a disponovali nějakým lepším připojením k internetu. Tato hra měla však jednu jedinou významnější chybu: nebyla zadarmo! Wolfenstein: Enemy Territory již tímto neduhem netrpí a pro mě je nyní povinností vás s ní seznámit!

Pokud čekáte, že následující text bude pojat jako klasická recenze, trošku vás zklamu. Recenze na hru se dá totiž napsat mnohdy i pouze po několika málo zahráních, já se vám ale pokusím nabídnout více. Sám jsem totiž jedno období svého života této hře zasvětil, naprosto jí propadl a získal s ní mnoho zkušeností jakožto klanový hráč. Následující odstavce tedy věnuji vzpomínce na toto období, ale také samozřejmě vám, čtenářům FreeGame!

Všechno to začalo jednoho letního večera, kdy jsem se poměrně solidně nudil. Žádná hra mě již nebavila a přetahování ikonek na ploše se mi již také omrzelo. Potřeboval jsem svůj herní život něčím pořádně okořenit, něčím opravdu jedinečným. Zabrousil jsem tedy na internet, optal se všech možných známých a z jejich tipů se mi do hlavy vryl jeden název, pro mě dosud neznámý titul Enemy Territory (ET). Bez váhání jsem si hru opatřil (samozřejmě legálně, protože byla freeware :)) a lačně ji spustil. Jelikož jsem už měl několik málo zkušeností s podobnými hrami, vcelku jsem se orientoval. Našel jsem si vhodný server (české zastoupení na scéně ET je více než postačující), připojil se a vyskočila na mě obrazovka s výběrem týmu a povolání postavy. To bylo přesně to, co jsem hledal. Žádné stereotypní pobíhání po bojišti s jediným úkolem – zabíjet. Zde jsem si mohl vybrat rovnou mezi pěti povoláními: vojákem, medikem, inženýrem, ženistou (překlad z „field ops“, čili nějaký „specialista na polní operace“) a špionem. Zvolil jsem vojáka, protože na něj jsem byl nejvíce zvyklý. Samozřejmě jsem si musel zvolit také tým, a jelikož po 2. světové válce Němcům příliš nefandím, narukoval jsem do řad Američanů :). A tak se stalo, že jsem se najednou objevil na mapě, připomínající (ne)slavné vylodění v Normandii. Kulky kolem mě svištěly a „můj“ tým se probíjel na pláž. Problém byl, že jsem zprvu nevěděl, co dělat, tak jsem jen tak zmateně pobíhal po mapě a snažil se neztratit krok se spoluhráči. Přes interní chat jsem se dozvěděl, o co tak zhruba na této mapě běží, a takto to pokračovalo i na ostatních mapách. Po několika dnech hraní jsem se seznámil s veškerým ovládáním i úkoly na jednotlivých mapách, přičemž mě příjemně překvapila jejich různorodost. V každé mapě jeden tým (většinou Američani) útočí a druhý (Němci) brání. Jednou však můj tým musel zničit pomocí inženýrem položené nálože obrovské dělo, kterým nepřátelé ohrožovali celý svět, jejich úkolem naopak bylo ho po určitý časový limit ubránit a odrazit veškeré naše útoky. Jindy jsme měli jako „Amíci“ ukrást Němcům zlato z banky, k čemuž bylo potřeba dostat náš tank k jejich bráně, přičemž nám němečtí inženýři stavěli do cesty zátarasy, nastražovali nášlapné miny, jejich ženisté přivolávali nálety a dělostřeleckou podporu, zkrátka dělali všechno, aby se nám to nepovedlo.

Teď se již dostávám k samotným povoláním, která jsou kořením skvělé zábavy, jež jsem si s touto hrou užil. Zprvu jsem hrál za vojáka, který si jako jediný může volit z většího arzenálu zbraní a má do začátku i velkou zásobu munice. S těžkým kulometem může zalehnout vedle zátarasu a „kropit“ nepřátele sprškami kulek, či uchopí „panzerfaust“ a likviduje je houfně (takoví vojáci jsou obvykle terčem nadávek od ostatních hráčů a často jsou na veřejných serverech zakázáni), nebo prostě popadne samopal a krmí olovem kohokoliv, kdo nemá spřátelenou uniformu. Často nepostradatelným bývá medik, který sice může třímat pouze samopal a pistoli, zato však dokáže raněným kolem sebe poskytovat první pomoc či dokonce oživoval padlé. Stěžejní postavou je ve hře inženýr. Místo kulometu si může vzít i granátometnou pušku, která se často setkává s podobně negativním ohlasem, jako vojákův raketomet, ale jeho hlavní schopnosti spočívají jinde. Inženýr jako jediný může ničit klíčové objekty pomocí časovaných náloží, nebo je naopak schopen je deaktivovat. Může opravovat tank, což je na některých mapách nutné, dále třeba stavět zátarasy či pokládat nebo zneškodňovat nášlapné miny. Bez inženýra se žádný tým neobejde, jelikož právě a pouze s ním je možné většinu map vyhrát. Další postavou je již dříve zmíněný ženista. V ideálním případě pobíhá po bojišti a zoufalým vojákům doplňuje zásobu nábojů a granátů. To ale není všechno, co tahle užitečná postava dokáže. Dýmovnicí či dalekohledem dokáže určit místo pro následující letecký nálet či dělostřeleckou podporu. Zde se již dostávám na konec výčtu povolání, kde se nachází poslední postava, a sice špion. Ten se může převléci do nepřátelské uniformy a nepozorovaně se dostat mezi členy druhého týmu. Disponuje dálkově odpalovanou náloží, pistolí s tlumičem a umí odhalovat nepřítelem nastražené miny. Dobrý špion dokáže do týmu soupeřů zanést paniku a zmatek a výrazně tím prospět svým spoluhráčům.

Má cesta touto hrou pokračovala a já se stále zlepšoval, získával jsem lepší mušku (tzv. „aim“), postřeh a zkušenosti z bojů ze mě udělaly posilu pro můj tým. Přestával jsem být takzvanou „lamou“, jak se často označuje nováček, hráč, který tyto potřebné zkušenosti a schopnosti ještě nemá. Hra na veřejných serverech, které jsou takovýchto hráčů plné, mě přestávala bavit a já zatoužil stát se součástí organizovanějšího a zkušenějšího týmu. Tak se stalo, že jsem zažádal o členství v jednom klanu, a po úspěšném otestování jsem byl přijat. Tady teprve začala pořádná zábava! Konečně jsem poznal naplno slasti týmové hry, toho, po čem jsem tak toužil. Zvolil jsem si povolání medika, za nějž mě to opravdu bavilo, a snažil se zodpovědně plnit svoji funkci, ať už na trénincích či ve střetech s jinými klany. Mé zkušenosti narůstaly geometrickou řadou a často jsem se ocital na prvních místech žebříčků, které po dohrání mapy ukazují, jak si kdo vedl. Jakým způsobem se ale určuje, kdo je jak dobrý?

Dostáváme se k systému rozdělování zkušenostních bodů a získávání hodností. Tento prvek se ve 3D akčních hrách příliš nevyskytuje a právě Enemy Territory to propůjčuje ještě větší hratelnost. Každá postava získává zkušenosti ze tří kategorií. První je kategorie vyplývající z jejího zaměření, takže medik má léčení, inženýr „inženýrování“, voják těžké zbraně atp. Další je „chování na bitevním poli“ a třetí „používání lehkých zbraní“ (samopaly a pistole). Každá úroveň v jednotlivých kategoriích s sebou přináší určité bonusy. Například inženýr dokáže rychleji opravovat, častěji pokládat miny, medik může efektivněji léčit, ženista má k dispozici více nábojů na rozdání. S bonusy v dalších kategoriích získáváte třeba více životů, schopnost střílet ze dvou pistolí najednou či unesete více munice. Tento prvek hru nesmírně obohacuje a vězte, že dosáhnete-li hodnosti generála, nepřátelé se vás budou velice obávat :).

Bohužel i všechno hezké jednou skončí a po pár měsících jsem se kvůli začínajícímu studiu na VŠ musel rozloučit i s Enemy Territory. Byla to velmi bolestná ztráta, ale nedalo se nic dělat, jelikož jsem již na hraní neměl zdaleka tolik času jako dříve. Mé jméno zůstalo zapomenuto, ale vzpomínky na období strávené s touto hrou se neustále vracejí. Naneštěstí již nemám ani svoji výkonnou mašinu, čímž je možnost návratu ke hře (doufám jen dočasně) pohřbena.

Pokud jste dočetli až sem, nezbývá než vám pogratulovat a poděkovat, že jste vyslechli můj životní příběh. Postihnout vše, co tato výtečná hra nabízí, by bylo na několik stránek obsáhlé eseje, já jsem se pouze pokusil nastínit, o čem to všechno vlastně je :). Následovat by teď nejspíše mělo hodnocení grafiky či zvukových efektů, viďte? To vše je na úrovni pouze několika málo let starých komerčních her, grafickou stránku jistě dokážete posoudit sami z okolních obrázků. Ke zvukům zbraní bych jisté výhrady měl a samozřejmě hra samotná se neobešla bez malých nešvarů, ale k dokonalosti jí chybí jen málo. Navíc vycházejí opravné patche, které ET ještě vylepšují, a máte také mnoho možností, jak si hru přizpůsobit k obrazu svému. Podpora Enemy Territory je vskutku nevídaná a map, herních módů a všemožných užitečných i neužitečných programů lze na internetu sehnat bezpočet. Pokud překousnete větší velikost archivu, budete odměněni zážitkem, který vám neposkytne ani leckterá komerční hra. Věřím, že si s ní užijete minimálně tolik zábavy, jako jsem si užil svého času já, když jsem ji hýčkával na svém počítači ...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

bazzina.cz | 21.01.12 v 18:22

Ahoj Všem! Provozujeme zdarma servery v češtině pro hru Enemy Territory, na našich stránkách www.bazzina.cz naleznete nejen vše potřebné k instalaci nejnovější verze spolu se všemi patchy, ale také řešení jak hrát na windows 7 / Vista a další řešení všech případných potíží a samozřejmě také IP našich serverů, kde jsou české hlášky a sposuta map. Těšíme se na Vás! bazzina.cz

Du*kE | 06.09.11 v 21:14

ám otázku jestli pak nevíte jak založit server děkuju

petr stiftetr | 09.02.09 v 19:00

je to super hra ma skvele moznosti a je velmi ukazkova.Jsem docela namakanej hrac hraju za cr (ceskou republiku)je to velmi zabave hraju to 9 let.

Marek | 20.07.08 v 11:17

nejde

mathej | 04.05.08 v 11:49

nemate nekdo volny misto v clanu

star_sam | 07.01.08 v 15:28

a tady je druhej web kde je toho jeste vic :) http://www.enemyterritory.sk/modules.php?name=Forums

star_sam | 07.01.08 v 15:28

stranka kde najdete hodne moc o ET a muzete tam i stahnout myslim.. http://www.alliancze.org/forum/

MartinSVK | 27.11.07 v 21:14

Perfektna hra,ma vela moznosti a funkcii, hram to uz 3 roky a stale ma bavi
Staci dat do googla wolfenstein enemy territory download a vyhodi ti stranky odkial to stiahnes,nezabudni na patch 2.60 a 2.60b lebo vsetky servery uz funguju na tichto veciach.Inak vsetko si mozes precitat na http://www.enemyterritory.sk/tam najdes vsetko o hre

Bl!Nd-CZ | 29.10.07 v 19:46

stahujte zde : http://www.dwn.cz/?sw=wolfenstein-enemy-territory&h=5

Clif | 20.10.07 v 12:41

Kdo to paril tak me urcite zna xD

drakula5269 | 08.10.07 v 17:57

poradi mi nekdo jak a nebo kde to mam stahnou?piste prosim na email Holecek.M@seznam.cz.
dekuji

Martin | 16.07.07 v 10:41

Jaki hru stáhnu,nějak to nejde? Poradí mi někdo?

adsamcik | 14.07.07 v 12:12

je to bomba už to pařim roky

woiter | 24.06.07 v 16:13

Nejde to tady stahnout

jurobezmena | 21.06.07 v 17:58

gamezone bolo zmazane čiže to nemam odkial stiahnuť :)

podi | 26.02.07 v 19:57

jak se to nahrava me to nejde tak vas zadam jisi mi poradite prosim.

Ferenzin | 21.02.07 v 20:30

Jo ty zvuky že nejsou reálný tak si stáhněte na Gp mót Etpro a to má fakt husté vychytávky...jako že se lesknou zbraně že nejsou tak matný a taky hlavně zvuky atd a tak ylékárničky fakt ranec pohádka moc doporučuju

levica | 26.12.06 v 20:16

ak to nejde treba hru vymazat a znova nainstalovat aj s dodatkamy

levica | 26.12.06 v 20:14

velmy tazka pre zaciatocnikov ale ak zacnete hrat pochopite ze ostatne hry su daleko daleko za enemy territory

marcel | 26.12.06 v 18:29

No je to paradni hra bez pochyby mensi nevyhoda je ze startu stahovani map a vychitavek hral sem to dlouho ale pak prisly nake dalsi vychitavky kere sem nemoh nikde najit. Uz mi to nefunguje no nic komu to fici tak prijemnou zabavu

xerxes sk | 03.12.06 v 17:20

skvela hra sam ju mam uz dlhsiu dobu doma hram za nick tapa

JuRoBeZmEn//A//Za!S!))((SS))((SS)) | 17.06.06 v 21:01

hmm...
sťahovalo mi to skoro pol hodinu a hneď som to zmazal :-)

Lucky_Bastard | 17.05.06 v 17:44

SUpr hra hraji ji asi mesic...ale nebavi me bejt porad první:)) ale panzer rulezz

Kamil | 04.03.06 v 15:28

Omlouvám se za chyby v předešlém textu, ale ještě bych chtěl dodat, že mezi slovem cheatů a dosáhnout chybí slovo možné .

Kamil | 04.03.06 v 15:21

Nazdar Honzo, o několik řádků níže jsem se dočetl jak píšeš že to musí být cheat, když má někdo přes 10 000XP, tak to asi neznáš servery s XP savem. Já hraju na serveru, kde se XP ukládají po dobu 10 dnů a vůbec se ti nemažou po nějakim cyklu map. Já mám zatím 21 000XP a někteří borci mají dokonce přes 60 000XP.
Zdar všem a přeji vám hodně úspěchů a zábavy při hře ET.

P.S.
O těch XP si psal už 20.7.2005, takže je možné, že dnes už si nemyslíš, že je bez cheatů dosáhnout 10 000XP

Jan Hink | 26.01.06 v 13:15

Po založení internetové hry stačí říct kamarádům IP adresu vašeho počítače, na kterou se připojí a všechno by mělo fungovat.

Milan Tláskal | 25.01.06 v 18:09

Dobrý den,potreboval bych poradit,jak bych mohl hrát wolfenstein ET přes internet,kdýž si chci založit vlastní server a hrat s kamarady kterí nejsou napojeni na sit,ale jenom na internet.

Pan pravda | 11.12.05 v 21:48

Hoši komu to nejde stáhnout tak si to stáhnite na www.gamezone.cz

palo | 23.11.05 v 04:37

zahrejmesi

Rada | 06.11.05 v 14:31

Stahujte to přes www.gamezone.cz

petr | 04.11.05 v 20:07

tak jsem z toho na palici, tak mě postilo to co jsem tu četl u mnohých ...kouše se mi to ,ukáže odpojený konektor a voják se ne a ne odlepit, když stahuju nové bojiště tak se mi to také nerozjede a to mám připojení fakt rychlý, moc děkuji spasiteli za radu

Prosím | 08.10.05 v 12:31

Jak se to da stahnout napite mi to prosim me to tam hodi nejakou stranku a pak nevim jak dal.Predem dik za odpoved.

Xeror (XBC) | 16.09.05 v 20:50

Asi za týden bude zprovozněn nový klan XBC (Xeror's Battle Clan) potřebujeme nové členy kteří by se rádi zúčastnili výcviku a následně bitev s jinými klany (Pokud máte zájem tak kontaktujte Xerora ;-) na ICQ: 216-662-541 nebo na skypu Xeror0). Pokud jste dobří hráči a přestupujete k nám z jiného klanu tak si vás vyzukoušíme a potom vezmem (možná). Bereme i začátečníky.
! Ozvěte se od 15. do 20. hod. !
15.9.2005 Máme už 5 členů, ale i tak hledáme další :-) Xeror
Náš web [url=www.xerorland.ic.cz/index.htm]Centrum XBC[/url]

Robert | 06.09.05 v 20:46

Dne 6.9.2005 20:41 Hodin stahuji Wolfenstein Enemy Teriority.

David | 23.08.05 v 21:43

Lidičky jak to stáhnu??,, Najedu na download hodí mě to na nějakou stránku a jsem v hajzlu

Petr | 13.08.05 v 16:16

Ahoj. ET jsem si stáhnul a vesele nainstaloval. Zadal jsem nick etc. a chtěl to vyzkoušet. Ale když jsem kliknul na Join game, tak mi vyskočila zpráva: "VM_Create on game failed". A tak je to pořád. Nainstaloval jsem patch a dva mody (ETPro a Domination), a stejně si nezahraju!!! Poradí někdo?

Jožin | 06.08.05 v 11:41

Zdarec lidi napište mi proosím jak se to dá stáhnout....Když dám ted dowlands tak mě to někam najede a já nevím jak dál prosím napište chci si to skusit zahrát dík kdo mi pomůže.

Jan Hink | 20.07.05 v 09:23

To jsem ještě nezažil, to musí být cheat. I normálně lze dosáhnout za klasickej cyklus tak max. kolem 1500 (možná některý borci dosáhnou i víc). Choď radši jenom na servery se zapnutým Punkbusterem :)

Carda | 18.07.05 v 02:22

Zdarec - Kdyz se to po cyklu map maze, tak jak je mozny ze maji nekteri manici nad 10tis bodů (že by cheat?)

dsf | 14.07.05 v 23:17

ZDAR CHULIGÁNI MĚ TO NEJDE STÁHNOUT NAPIŠTEMI NAVOD JAK STE TO STAHOVALI DÍK HOOLIGANS TŘEBÍČ

PavelXD | 05.07.05 v 18:24

lama?

Jan Hink | 04.07.05 v 10:23

Pokud jde o slovíčkaření, je to tak. Díval jsem se na www.slovnik.cz a dávám vám za pravdu, že engineer se dá překládat jak INŽENÝR, tak ŽENISTA! A co se týče toho, jak je tam na místě inženýr nebo ženista, tak to bude asi vyrovnané. Ta postava tam sice vyhazuje do vzduchu mosty (práce ženisty), na druhou stranu ale staví Command Posty (práce inženýra). To je jedno, nebudeme to tu už řešit, hlavní je, že je to super hra! :)

Monty | 04.07.05 v 08:13

Asi mu trochu křivdíte...
Ono totiž "engineer" mimo jiné opravdu znamená ženista (pro vaši radost jsem si to taky našel ve slovníku - docela mě to zajímalo :). ET jsem ještě nehrál, ale z toho, co jsem čet: s bombama a mostama si přecejenom hraje spíš ženista než inženýr - jde jen o překlad, a podle mě "ženista" není špatnej překlad, je dokonce doslovnej a i docela výstižnej. Je to hra, nemůžete čekat ÚPLNĚ přesnou funkci ženisty, to by se s ním na moc mapách hrát nedalo. A "inženýr" je podle mě v tomhle případě na místě mnohem míň...

dgffa | 20.06.05 v 17:57

TO se nehraje?

restart | 13.06.05 v 19:48

cauky lidi hele chci se zeptat kdyz se vam v ET pohybuje bot je to plynulej pohyb nebo vam tak jako cuka?je to dost desny treba v cs se boti pohybujou plynule ale tady je to hruza tak nevim jestli to je normalni.

marek teindl | 07.06.05 v 16:08

je mi s váma dobře

Jan Hink | 28.05.05 v 23:40

1) pise se engineer, ne engeneer - a co to znamena ti uz vysvetlil Mayday
2) najdi si ve slovniku, co znamena zenista, a mozna pochopis
3) nebudu pouzivat hrubych vyrazu, ale proste me vytaci lidi jako jsi ty! Nez priste zase neco chytryho placnes, over si napred svoje informace!

Mayday | 28.05.05 v 15:46

hmm, tady se ozval velkej machr, co? vypadá to že ani kritizovat neumíš...
podíváme se do slovníku: engineer-inženýr, technik, strojník...
mimochodem přečti si svůj příspěvek-sám o sobě jsi prozradil že jsi ubohý...njn looser

gonZo | 24.05.05 v 22:08

inženýr v ET fakt neni.duvod?neumis anglicky!!!engeneer je cesky ZENISTA,a rikat za to nekomu lamo je ubohost.ses sux0r,hinku!!!ten klan radsi nikdy neprozrazuj ,pac mu ti neudelas dobre jmeno...lamaku!!!

Friden* | 23.05.05 v 11:02

ET nehraju dlouho to sem si stahl na internetu jo!No a hrajuto ,asi od 20.2. 2005 jo!

Friden* | 23.05.05 v 10:56

Honzo pis delsi clanky ne prece
nejaky:Predmet:hru
Text
prispevku:ahoj.Je to smesny!:-)
hahahahaha

Friden* | 23.05.05 v 10:50

ET je good hra! Mohl bych rict klidne nejlepsi hra na svete.:-)

zuzuu12 | 22.05.05 v 09:47

dajte sisuperhry.cz

dan | 19.05.05 v 11:55

Mar3c:: di na gamezone

tigri | 15.05.05 v 19:39

Zamŕza mi to. Neviem kde je chyba. Poradí niekto?

Mar3c | 15.05.05 v 12:16

Prosim napiste mi nejaky cz server na tuto hru, prosim.

Mar3c | 14.05.05 v 18:11

Prosim vas, ako sa vola nejaky česky server k tejto hre? Alebo ake ma IP? Zatial to len stahujem, ale celkom sa na to tesim, tak dufam ze to pude.

kusiks | 14.05.05 v 08:28

vždycky když ndám ncik a nastavím grafikua dám crete (player) tak se mi zobrazí hláška že to nejde protože mám blbě nastavené připojení na internet nebo co, co mám s tím dělaqt? děkuji za opdpověd.

honza | 13.05.05 v 17:29

ahoj

Jan Hink | 13.05.05 v 10:35

Btw i ostatní povolání mohou získávat xp za Heavy Weapons, například když si medik vleze za MG a zkosí pár nepřátel..

2 d2sTr0y3r: Mimochodem, víš aspoň, komu se říká noob nebo lama? Skoro bych řekl, že tobě ;o)

Jan Hink | 13.05.05 v 10:14

Promiň, ale chyby tam nejsou, přečti si to radši ještě jednou a pořádně!
1) engineer tam je, má možnost vzít si grenade rifle Garand a na mapách staví Command Posty, mosty, opravuje tank či pokládá miny..
2) voják se vylepšuje v kategorii Heavy Weapons POUZE za používání těžkých zbraní, XP obecně dostává za jakejkoliv frag, to je jasné
3) svůj klan tu prozrazovat nebudu. Nevím, co jsi hrál za hru, ale v ET tohle všechno je a je to tak, jak jsem to popsal v recenzi!

d3sTr0y3r | 12.05.05 v 22:10

přečet sem si ten článek a je tam hafec chyb. Inženýr ve hře neni, nechal ses zmást původním engineer. je tam pět povolání-voják, medik, ženista, velitel a špion. Pochybuju o tom, že si se někdy umístil na uspokojivim místě, protože voják nedostává XP za těžký zbraně ale ja jakejkoliv frag apod. Těch chyb je tam spousta a nebudu je tu všechny vypisovat. PS: a v jakym klanu si byl?

Michal65 | 11.05.05 v 16:00

Irandael:Tak to teda pomalim internetem nebude protože ja mam internet rychlosti 10kb/s
a normalně mě to jede! HAHAHA

Jan Hink | 10.05.05 v 20:30

Projeď si archiv FreeGame a určitě něco najdeš ;o)

Tyr | 10.05.05 v 19:57

Jsou takhle ještě zdarma ke stažení nějaké další onlajnovky? Nemyslím konkrétně jen střílečky, ale třeba nějaký RPG, vyjma Runescapu teda?

Jan Hink | 10.05.05 v 19:27

... proč děkuješ Chosému? :o)Jinak nevím, proč by v XP neměla jít síť? Spíš to bude špatnou konfigurací, radši na to mrkni ;o) A ještě jedna věc - nejsou to BOTy, ale BOTi - jako roBOTi, víš? :o)

Sundar | 09.05.05 v 20:18

Děkuji. Ano, myslel jsem singleplayer. Předpokládám že BOTy budou někde v instalu. Po síti bych hrál jenže jsem přeinstaloval pc z win95 na Xp a síť mi prakticky nejde, tvrdí se obecně že je to právě díky Xp... 95 šly.

me!! | 09.05.05 v 19:46

aha...uz to mam..ja jsem ale chytrolin..

me!! | 09.05.05 v 19:44

sorry ja jsem uplne blba...ale jak si to vlastne stahnu?? :( :)

Jan Hink | 09.05.05 v 14:16

Já s BOTama nikdy nehrál, proto jedna rada - hrajte se živými hráči, je to určitě o mnoho lepší ;o)

chosé | 09.05.05 v 14:11

ty boti nefungujou, když dám host game tak tam mám napsaný ty boty, ale ve hře nefungujou co mám dělat stáhnul jsem si je na adrese
http://et.valka.cz vyzkoušel jsem je všechny i ten patch etpro prosím pomozte!!!!!!!

Jan Hink | 08.05.05 v 21:55

Jeden z českých webů o ET je např. na http://et.valka.cz

Nimrod | 08.05.05 v 20:32

Kde se ti tzv. "BOTy dají sehnat a jak je použít s touto hrou?

Jan Hink | 08.05.05 v 20:00

2 Sundar, Chosé: Jestli klasickým hraním myslíš singleplayer, tak ten tu bohužel není. I když je možné stáhnout si tzv. "BOTy", což jsou umělí nepřátelé. Jinak ke spuštění hry stačí z menu kliknout na join game a pak už si vybrat jeden ze stovek serverů, které se tam objeví. Pokud se nic neobjeví, restartujte hru, pokud ani to nepomůže, zkontrolujte své internetové připojení :o)

chosé | 08.05.05 v 17:05

nemůžu to zpustit jak se mám přihlásit na nějakej server a řeknete mi prosím někdo internetovou adresu please?

Sundar | 08.05.05 v 16:55

Nevím jak se tu spouští klasické hraní, nabíhá mi jen hra po internetu, je to tak ok nebo v něčem problém? Dík.

Jan Hink | 07.05.05 v 18:56

2 disko: Nejde o tvoje připojení, může za to nejspíš server.. Schválně zkus nějakej jinej ;)

2 Irandael: Tak to musíš zamejlovat našemu šéfredaktorovi a prokázat, že na to máš ;)

disko | 07.05.05 v 17:49

Ale já sem hral na gamezone i call of duty a kdyz to lagovalo, tak to bylo jako na lede, ale u ET to proste vubec nereagovalo na nic, jenom jsem se moch dostat do menu a odpojit se. A pomalim internetem to nebude, mam adsl a call of duty beha v poho. Takže se budu muset vratit k nemu.

Irandael | 07.05.05 v 16:49

Aha ty si Autor článku :)
Hele muzu aji ja psat clanky?Nebo spis rozhovory?

Jan Hink | 07.05.05 v 16:16

2 Irandael: Diky, ale musim zdvorile odmitnout.. Ja jsem, jak jste se jiste docetli v recenzi, uz v klanu hraval a ted na to nemam cas. Zalozit fungujici klan ale neni nic jednoduchyho ;)

2 disko: Tomu se rika LAG, cili zaseknuti kvuli preruseni spojeni.. Server Gamezone je timhle docela povestny (ale nic proti, taky jsem se tam byl parkrat odreagovat :))

Irandael | 07.05.05 v 15:20

Jo tak to je pomalim internetem...me to delalo taky u SOF1

disko | 07.05.05 v 14:19

Jo tak já to hraju na gamezone a po několika vteřinách nebo minutách se mi vojáček zasekne a nejde s nim nic udělat. Stáhnul jsem si na to úplně všechno. Ale prostě hraju a najednou na nic nereaguje. Poradí někdo??????

Irandael | 07.05.05 v 13:26

no tak nevím jestli si s vama zahraju ale ted sem si vzpomel ze mam trosku vic horsi agregaci a tak se budu lagovat..to bych prezil..na to sem zvyklej..ale je taky mozne (jako v SOF1) ze kdyz se pripojim tak me to kousne(objevi se ikonka odpojenyho konektoru)a potom se muzu odpojit a jit akorat hrat icy towera nebo nejkou free hru ci nejaky free mmorpg(knight online,do online,darkeden,kal online a jeste hraju strilecku soldat)

Irandael | 07.05.05 v 13:13

Tak už se nemůžu dočkat až to stáhnu(právě teď mám 10procent)..Doporučuju stahovat z toho druhýho serveru..Hele co takhle založit klan?Skuste nekdo navrhnout jmeno..potom udelame hlasovani kdo ma byt Leader(nehlasovat pro sebe)..ja treba hlasuju pro Jana Hinka protože tady toho z nas vi asi nejvic..

Jan Hink | 06.05.05 v 19:25

2Zupa: Většinou se začíná vždycky po odpojení od hry od začátku, záleží na nastavení serveru - některé si ty zkušenosti uchovávají a potom normálně navážeš. Ale po ukončení cyklu map se to maže vždycky..

Zupa | 06.05.05 v 18:28

Zůstávají zkušenosti nabyté po internetu mému profilu, nebo se při každé hře začíná opět od vojína?

miras1 | 06.05.05 v 15:59

dete na Gamezone.cz tam mate i lepsi zvuky vsechno patche a muzete tam parit ti zvuky sou jako good hlavne nalet

Jan Hink | 06.05.05 v 13:15

Tady byste měli najít vše co potřebujete ;o)
http://games.activision.com/games/wolfenstein/

Jan Hink | 06.05.05 v 11:45

Je to úplně samostatná hra, nic to nepotřebuje. Není nová, ale byl by hřích, kdyby na FreeGame nebyla! Doporučuju stáhnout nejnovější patche a mod ETPro ;o) Pokud bude chtít někdo s něčím poradit, rád odpovím. Pište na můj mejl..

Kamil | 06.05.05 v 11:33

Nepotřebuje

Zas tak nový to není, volně ke stažení to je už hned jak to vyšlo a to léto 2002/3 ( myslim )

Irandael | 06.05.05 v 11:09

Starej(novej) dobrej wolfik..nevíte někdo jestli to potřebuje normálního wolfa?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce