recenze

The 24 Countdown Game

The 24 Countdown Game

Příznivci seriálu 24 hodin, jásejte! Máme zde pro vás hru, jež slouží k propagaci právě tohoto seriálu, a musím říci, že tvůrci odvedli docela dobrou práci, neboť můžete počítat s pěknou grafikou, solidní hratelností a rovněž i se slušnou porcí zábavy..
Pokud jste v posledních několika měsících nebyli zavřeni někde v tmavé boudě, bez oken, dveří či jiných dalších otvorů, s největší pravděpodobností jste slyšeli o seriálu 24 hodin, který už nějaký ten pátek vysílá jedna nejmenovaná televizní stanice. Jak jistě moc dobře víte, tato stanice před nedávnem začala vysílat jeho třetí řadu, v níž hlavní hrdina, sympatický Jack Bauer, prožívá nejedenu krušnou chvíli, aby opět ochránil město andělů – Los Angels. Seriál si získal obrovskou oblibu a není proto divu, že se jistí vlivní lidé snaží tento seriál propagovat stále více. A hry jsou k takovému účelu jako stvořené. Tvůrci z Wild Tangent proto vytvořili hru, jež právě popularity tohoto seriálu využívá. A na několika následujících řádcích si pojďme ve stručnosti říci, jak si vlastně tento počin v převelikém freeware světě stojí.

Wild Tangent má na svědomí samozřejmě mnohem více her. Poměrně nedávno se u nás například prezentoval titulem Betty Bad, jenž svojí kvalitou dokázal zaujmout nejednoho hráče, či titulem Super Granny. Historii ale zanechme stranou a pojďme se vrátit k dnešnímu tématu, tedy k recenzi následujícího počinu. Pokud jste fanoušky seriálu, jistě vám již zmíněná postava Jacka Bauera není neznámá. Jedná se o agenta, který vždy jedná dle svého nejlepšího svědomí, mnohdy na úkor předpisů. Důležité jsou pro něj výsledky a těch vždy dosáhne. Možná vás tedy nepřekvapí, že Jack bude figurovat i zde. Tentokrát ale prověříte pouze jeho řidičské schopnosti, neboť celou hru projezdíte v jeho nablýskaném autě. Celkově si zajezdíte ve třech misích a pokaždé půjde o hodně. Stejně jako v seriálu bude hlavním nepřítelem čas. Vše podstatné se naštěstí dozvíte před začátkem každé mise. Samotné splnění úkolu je ale bohužel těžší, než se na první pohled může zdát. Mám-li být trochu konkrétní, pak v první misi bude vaším úkolem znemožnit průjezd jednomu vozidlu, které ke vší smůle doprovází početná kolona dalších vozidel. Budete si tedy muset počínat zvlášť opatrně. Pokud se k vašemu cíli dostatečně přiblížíte, pak vám radím zbytečně neotálet a v co nejvyšší rychlosti se pokusit do něj vrazit. Jestliže budete dostatečně šikovní, automaticky postupujete do další mise, v níž vašemu okolí hrozí výbuch jaderné bomby.

Chcete-li tuto hrozbu zažehnat, musíte se svým vozidlem dojet do laboratoře dříve, než to udělá váš protivník. Možná dojde k nějaké té strkanici, ale rozhodně se tohle snažte omezit jak nejvíce to jen půjde. Dojde-li ke srážce s tímto „atomovým autem“, automaticky prohráváte. V třetí misi se pak opakuje úkol z mise první a vy budete muset zamezit průjezd jedné dodávce. Splnění je otázkou několika chviliček. Mise jsou charakteristické také tím, že vždy můžete počítat i s vedlejším úkolem, kterým není nic menšího než zneškodnění určitého počtu doprovodných vozidel. Pokud se vám to podaří a splníte všechny zadané úkoly, můžete si v samém závěru vychutnat zaslouženou odměnu ;). Seriál je rovněž charakteristický tím, že se v něm velice často rozděluje obrazovka na několik částí, a divák pak může v jeden okamžik sledovat, co se děje na různých místech. Něco podobného tvůrci implementovali i sem - na konci každé mise tedy vždy dojde k tomu, že se vše zpomalí a budou vám naskakovat droboučké obrazovky, které uvidíte v případě prohry, či samozřejmě i výhry. Co se týče technického zpracování, tak nemám sebemenších výtek. Vizuální stránka je velice pěkná, stejně jako je ta zvuková a hudební. Vše se krásně odráží na hratelnosti, která je rovněž na velice slušné úrovni. Trochu mi ale vadil způsob instalace a spouštění. Hra jde bohužel instalovat pouze přes internet. To by možná až tak nevadilo. Problém je ovšem v tom, že tato instalace funguje pouze v prohlížeči Internet Explorer, neboť instalátor obsahuje plugin, s nímž si bohužel umí poradit pouze tento prohlížeč. Stejným způsobem pak probíhá i spouštění.

No a to je tak asi vše, co jsem vám chtěl o následujícím počinu říci. Máme zde docela slušně zpracovanou hru na motivy známého seriálu, který na nějakou tu chvíli dokáže pobavit a zpříjemnit vám tak odpoledne. Bohužel má trošičku nepodařenou formu instalace, což spoustu z vás jistě odradí. Pokud vám tyto nedostatky nevadí a jste navíc fanoušci tohoto seriálu, pak stažením rozhodně neprohloupíte. Za zkoušku ostatně nedáte nic ani vy ostatní. Ti, co ale k smrti nenávidí webový prohlížeč Internet Explorer, se budou bohužel muset poohlédnout po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Radek Tomášek | 30.06.05 v 14:14

Koukám, že se tu trochu namnožily dotazy, jak tuhle hru stáhnout. Ono to je trochu komplikovanější, tato hra nejde stáhnout jako většina ostatních. Musí se spouštět a instalovat pouze za přítomnosti prohlížeče Internet Explorer (s jiným prohlížečem to bohužel nejde). Pokud tedy máte tento prohlížeč, stačí kliknout tady na "Download" a měla by se vám objevi stránka od FOX Intearctive, dke staří kliknout na Download. Hra se vám začně stahovat a až se to dokončí, hra yb se měla spustit automaticky...

Problém může nastat, jakmile chcete spouštět hru v budoucnu. Na disku se vám objeví pouze nezbytené soubory, proto pro spouštění budete muset navštívit tu stránku, ze které jste to stahovali (http://www.fox.com/24/game/index.htm)a tam kliknout na "Play now". Pokud jede opět přes Internet explorer, se spuštěním by neměl být problém ;).

Kdyby přesto byl, klidně pište mi napiště na můj mail a kdyžtak to zkusíme nějak vyřešit ;)...

Fuck Mc's | 29.06.05 v 21:16

Nevim jak stahnout rekne mi prosim nekdo jak to mam stahnout na fuck_mc_s@seznam.cz Dekuji

martin | 15.05.05 v 17:48

jak stahnout tudle hru poslete na mail!

Kamil Krištůfek | 06.05.05 v 23:43

Tato hra se mi fakt líbí protože jsem fanoušek seriálu 24hodin.

patrik | 02.05.05 v 13:14

jak se to stahuje pomocte mi nekdo!

honza | 24.04.05 v 14:55

ne vim kam seto uloži!!!!!!!
pomoctpomoct
pomoct mi na
srek1000@seznam.cz

martin | 24.04.05 v 07:28

prosím,jak se tato hra dá stáhnout.odpověd zašlete na můj e-mail

Tomáš | 23.04.05 v 11:05

Hrajete to někdo?Jak se vám tato hra líbí?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce