recenze

Betty Bad

Betty Bad

Máte-li rádi nadčasové akce, které svým konceptem zvednou ze židle nejednoho počítačového fanatika, pak jste na správné adrese. Při hraní dnešní Betty Bad nebudete doslova vědět, kde vám hlava stojí.
Vývojový tým Wild Tangent je ve světě freeware, respektive shareware her hodně proslulý. Jejich taktika je brilantní. Osvědčené principy ověnčí pohledným zpracováním, popřípadě do svého počinu zasadí nějaké ty postavičky, které jsou právě v kurzu. Jednoduché, avšak velice účinné. Není proto divu, že se jejich hry prodávají v zámoří ostošest. Příkladem budiž nehynoucí babička v Super Granny. Na nejedno srdce zaútočila svou vtipností a lehkostí podání celého příběhu. Dnes ovšem půjde do tuhého. Obyčejnou skákačku totiž vystřídá vydařená adrenalinová akce, v níž nebude nouze o… však se nechte překvapit.

Nejdříve je třeba zdůraznit, že Betty Bad není jen takovou obyčejnou akcí. Vlastně se jedná o dosti nadčasovou hru z daleké budoucnosti. Soudím tak dle toho, že ovládáte po zuby ozbrojeného robota (nebo spíše sličnou robotku), jenž se vydává plnit bojové úkoly do jakýchsi futuristických tunelů. Do cesty se mu však staví pěkná hromádka zákeřných mechanizovaných jednotek, jako třeba obrnění pavouci. Konkrétně oni nahánějí dle mého názoru největší hrůzu. Obzvláště pak velká pavoučí mama, která dokáže kdekomu rozhodit sandál, a to se vší elegancí prosím pěkně. Ještě bych se rád vrátil k oněm tunelům. Jelikož je ta budoucnost, lidstvo posunulo hranice svých možností zase o něco výš. Gravitace je tedy pro vás jen pojem z učebnice dějepisu. Robot se totiž dokáže bez mrknutí oka pohybovat po celém obvodu tunelu, až z toho nevíte, kde je strop. A tak si užíváte stav bez tíže, sbíráte zkušenosti, nové zbraně, zabíjíte proradné nepřátele, prostě den jako vystřižený z nějakého sci-fi.

Po technické stránce nemám tomuto titulu co vytknout. Grafické zpracování je na velice vysoké úrovni, což není ani potřeba dodávat. Zaprvé se stačí kouknout na přiložené obrázky, a zadruhé, vždyť to přeci vyráběli pánové (a možná i dámy, kdo ví) z Wild Tangent. A to už je záruka kvality sama o sobě. To si bohužel žádá svou daň, a proto máte tu čest s pouhou shareware verzí. Za plnou hru si budete muset krutě, leč ne až tak mnoho, zaplatit.

stáhnout hru
tommy

autor
/ tommy

Skóre

81 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Es | 16.05.05 v 19:52

Cau nemate nekdo prosim seriove cislo na tu Bettynu;-) Kdyztak ho sem hodte nebo mi ho prosim pekne poslete na mail. Diky! Diky! Diky!

masakrman | 11.05.05 v 08:15

Vydite to chlapi, a my ho mame v sini slavy :-/

jsiii | 15.04.05 v 15:42

Vyřiďte si to po mailu... a nechte ho chudáka bejt. Prej pracovat pto konkurenci. To je trochu silný slovo, ne :-)

Dan9K | 14.04.05 v 18:57

Tím rozhodnutím až po, si nejsem úplně jistý, ale jinak hezký. :)

Tommy | 14.04.05 v 18:22

ano, oponovat vám budu, jsem zde pouhý redaktor. Zatímco na FH jsem musel, zde můžu... Že přestoupím k FG jsem se rozhodl až dávno po tom, co jsem odešel z FH, takže můj odchod nebyl záměrný. A proč jsem tam nezůstal? Protože semhle jsem šel kvůli dvěma lidičkám, se kterýma sem chtěl odjakživa pracovat (s jedním se to chvíli dařilo ;) a taky z důvodu finanční stránky. Nic víc v tom nehledejte.

finer | 14.04.05 v 18:19

asi budu brecet :) nevim co resite, kazdy potrebuje zmenu...

Dan9K (freehry) | 14.04.05 v 16:56

Sám o tom nic nevím, ale jestli se jedná skutečně o toho Tomáše Vránu, tak je to skutečně smutné...

risa | 14.04.05 v 11:16

"A co teprve letní prázdniny? Nikdy mi to tak nepřišlo, bral jsem to jako samozřejmost, avšak posledních pár měsíců mě tato práce do jisté míry omezovala v ostatních "žurnalistických zkušenostech" a také od běžného života. Rázně jsem si onoho dne řekl dost! Dostávám se na rozcestí. Buď budu pokračovat tak, jak jsem pokračoval doposud (což by vedlo k totálnímu zmagoření), a nebo se zbavím tíhy docela slušného břemene."

Dost asi nebylo dostatecne hlasite, kdyz jste utekl ke konkurenci a me jste tim klesl v ocich.- Pane vrano jste jen krysa opoustejici potapejici se lod. Skutecne nechapu, jak nekdo muze zacit pracovat pro konkurenci. bud jste to mel otevrene priuznat, ze odchazite, abyste psal sem, nebo nepsa blaboly o tom, ze nebudete mit cas. m,uzete mi oponovat, ze jste zde pouhy redaktor a nemate tudiz tolik starosi, ale proc jste tedy nezustal na FH? Je to jako kudla vrazena do zad.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce