recenze

Music Superstar

Music Superstar

Toužili jste někdy stát se hvězdou na poli populární muziky? Nemůžete se dočkat každého dalšího pokračování oblíbené soutěže? Pokud jste odpověděli kladně, pak vám nezbývá nic jiného než si tuhle gamesu vyzkoušet!
Ani já jsem v poslední době neunikl oné Superstar mánii, která se přes naši zemičku přehnala jako uragán a nenechala kámen na kameni. Když jsem se dostal ke gamese Music Superstar, docela logicky jsem se do ní s chutí pustil. Na první pohled to bylo přesně to, co jsem od ní jen mohl chtít - začínáte jako nuzný a neznámý zpěvák, který se živí zpěvem v zaplivaných putykách a barech, a propracujete se k velkému bohatství a slávě.

První chvíle rozkoukávání se v systému hry jsem byl jako u vytržení. Je tu k dispozici neuvěřitelné množství akcí, které můžete provádět - pořádejte vystoupení, učte se u odborníků na zpěv a zlepšujte svoji postavu, nechte si vyrobit propagační materiály (od samolepek přes trička a čepice až po reklamy v televizi), kupte si dům nebo auto a vybavení do něj nebo si třeba zajeďte na dovolenou do zahraniční. Skutečně, prvních pár minut na vás tahle hra působí skvěle a nejspíš nabudete dojmu, že jde o variaci na komerční The Sims, přinejmenším kvůli stylu grafiky (zejména v nákupním módu). Další chvíle však tuto mylnou domněnku rychle zvrátí. Je sice pravda, že můžete provádět nesčetně různých činností, ale celá hra bohužel sestává z pouhého klikání na tlačítka. Chceš udělat vystoupení? Klikni sem. A nebo chceš koupit nový dům? Klikni támhle... A ani nejste nuceni je nějak moc střídat. Na začátku (první půl hodiny) je dobré mísit učitele s vystupováním, protože po každé show vám klesne hodnota Talentu vaší postavy a nedovolili by vám znovu účinkovat, takže k odborníkovi občas zajít musíte, ale později stačí jen a jen vystupovat ve správných podnicích, za což se vám žádná vlastnost nesnižuje, nýbrž naopak zvyšuje, takže můžete klikat a vystupovat a hrabat tak peníze do aleluja. I reklama je dělána tímto stylem - na každý "vyšší stupeň" reklamy (např. vyrobení trička) potřebujete dostatek kusů reklamy stupně nižšího (např. potisky, nálepky...). Upřímně řečeno jsem ale u reklamy nijak výrazný efekt nenašel a přišlo mi výhodnější jen a jen normálně vystupovat, protože to má na vaše vlastnosti (talent, sláva a další) větší efekt.

Kapitolu samu pro sebe tvoří nakupování domů, aut, věcí a zájezdů. Všechny tyhle věcičky stojí slušný peníz, ale efekt je takřka nulový, snad s výjimkou domů, ve kterých můžete pořádat večírky. U aut či elektroniky jsem ale jakýkoli užitek marně hledal. Ve hře je možných činností ještě víc, ale opravdu se mi nechce tu vše rozepisovat, protože všechno je na stejný způsob - každá akce spočívá v kliknutí na nějaké tlačítko a něco vám to ubere a něco přidá.

Music Superstar pro mne byl nakonec velkým zklamáním. Pod profesionálně vyhlížející slupkou a desítkami různorodých proveditelných činností při honbě za kariérou vaší hvězdy se skrývá téměř nulová hratelnost, která tuto jinak docela povedenou gamesu shazuje mezi velmi podprůměrné tituly. Je sice pravda, že program je stále ve vývoji a nejedná se tedy o úplně finální verzi (například můžete vybírat pouze postavu rockera, žádnou jinou), ale ani ta nejspíš nic nezachrání, protože styl hry jako takový (tedy pouhé klikání na různá tlačítka) nedává zábavnosti mnoho prostoru. Pokud jste velkými fandy Superstar a chcete si to na vlastní kůži i přes jistá úskalí vyzkoušet, můžete se směle pustit do stahování. Vám ostatním bych doporučil porozhlédnout se po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Jeek | 22.08.05 v 21:07

Prosím, neví někdo kde se dá stáhnout plná verze? Chtěl bych si zkusit i někoho jiného než Rockera.

Cakol | 28.06.05 v 18:10

Nejlepsí je moje babicka

cert | 07.06.05 v 21:31

na jednech screnech jsem videl se se da jezdi po show,ale nevim jak muzete mi poradit

Denca.14 | 04.06.05 v 10:36

Poradte mi jak to mám spustit!

lucky | 17.05.05 v 17:33

nechapu tu hru poradte co mam delat abych se dostala dal?

Sosol | 09.04.05 v 21:55

Julíík: Na rozbalování archivů (např. formátu ZIP, ale i dalších) si stáhni a nainstaluj buď winzip nebo winrar

http://www.rarsoft.com/
nebo
http://www.winzip.com/

Osobně bych doporučil spíš WinRar...

Julííík | 09.04.05 v 21:42

Ani se to nebudu pokoušet stahovat!!!!Soubory zip mi prostě NEJDOU!!!!!!!!:-(

Mikloko | 08.04.05 v 15:02

Musite stale klikat a klikat a klikat a klikat a ...

Pokial nebudete mat minimalne 100 talent tak vas vystupovat nepustia. Kludne si pozicajte z banky.roky nerastu...

CHIKYNKYRÁ | 06.04.05 v 19:30

Zdá se mi to jako uplná blbost,vúbec tomu nerozumim.Až si to někdo stáhnete,tak písněte jak se to ovládá a hraje

miras1 | 05.04.05 v 07:19

no vypadalo to nadejne velka skoda snad to vylepsi


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce