recenze

Xraye

Xraye

Máte rádi něco neokoukaného a přitom zábavného? Pak jste právě teď na to správném místě. Nabízíme vám totiž novou flashovku od Miniclipu, v níž máte za úkol přesouvat jakousi tyč po svítících kuličkách, vypadá to vše velice zajímavě. Tak to zkuste!
Srdce hráče se vždy rozjásá, když narazí na něco originálního, co tu ještě nebylo. Právě flashovka Xraye od Miniclipu je takovým originálem. Přemýšlel jsem, jestli toto dílko zařadit mezi logické nebo arkády. Nakonec vyhrály arkády, i když bez koncentrace se také moc daleko nedostanete. Miniclip už je pro stálé čtenáře známou firmou, takže vědí, co mohou čekat. Pro ty ostatní tu mám následující řádky...

Jako vždy, i tentokrát je soubor vcelku malý, takže stahovat může snad každý. Ihned po spuštění se objeví zajímavé okno, docela tajemné pozadí. Nikdo vlastně neví, kde se nacházíte, trošku podivné prostředí. Můžete si přečíst krátké instrukce, ale nejsem si zcela jist, zda z nich něco pochytíte. Čeká na vás 14 různých úrovní, v těch prvních se naučíte hru ovládat a pochopíte, co se po vás vlastně chce. Před sebou máte několik svítících teček a jakousi spojovací tyč s dírkami na obou koncích. Právě tu tyč vy ovládáte pomocí šipek a otáčíte ji doleva a doprava.

Tyč se pochopitelně uchytává v místě otvoru na svítící kuličky. Jak s tyčí otáčíte, přemístí se z jedné kuličky na druhou a takto se pohybuje po celém okně. Máte za úkol projít všemi kuličkami a docílit toho, aby všechny svítily bílým světlem. Přes některé z nich se musíte dostat vícekrát, aby svítily bíle. Pomocí mezerníku se z dané kuličky uvolníte. V dalších kolech narazíte na různé vychytávky, musíte se třeba zachytit jedoucího háků, pohybovat se po otočném kruhu apod. Když máte více teček vedle sebe a chcete se dostat pouze na tu určitou, pomocí Ctrl se vám to podaří. Jak vidíte, jedná se o velice originální kousek. Navíc má každý level své označení a při dalším spuštění můžete rovnou skočit do daného levelu. Vše se počítá na body, takže podle vašeho výkonů uvidíte i své výsledky. Možná se někomu bude zdát, že 14 levelů není mnoho, ale na chvíli vás to určitě zabaví.

Jedná se o flashovku, takže si mnozí z vás již dokáží udělat představu o zpracování. To na mě působilo velice pěkně, docela ponuře a tajemně. Ke všemu hraje zajímavá hudba, která navodí tu pravou tajemnou atmosféru. Jak už jsem říkal, velikost není nijak veliká. Pokud tedy chcete vyzkoušet něco nového a dost zajímavého, vyzkoušejte právě tuto flashovku od Miniclipu a určitě nebudete litovat...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Denis | 23.03.05 v 15:38

O hre si myslím , ze není moc zajímavá a zábavná.

fcbatman | 19.03.05 v 19:09

uz som to hral na inom serveri a mozem to len odporucit vizkuša to vaše IQ.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce