recenze

Doodles

Doodles

Co tahle se pořádně vyřádit? Máte-li chuť, pak už vám následující počin rovnou doporučuji. Jde totiž o velice originální gamesku, kde se v roli sympatické postavičky snažíte zlikvidovat několik agresorů. Troufnete si na tento nelehký úkol?
Ptáte se, nač jde v dnešní době využít kousek papíru a tužky? Jistě si říkáte, že kromě jednoduchých poznámek a náčrtů prakticky k ničemu. Napadlo by vás ale na papíře uspořádat boj o přežití? Možná nyní myslíte na velmi oblíbené lodě či piškvorky, přesto mám na mysli úplně něco jiného. A to něco by mě osobně v žádném případě nenapadlo zpracovat do virtuální podoby. Možná si nyní říkáte, co tím myslím. Na dalších řádcích ale vše bez problémů pochopíte. Tato, na první pohled šílená, myšlenka napadla tvůrce z týmu Solorzano a musím říci, že výsledek mě opravdu mile překvapil. Zanechme tedy těchto slov a pojďme si o následujícím počinu říci pár slov.

V úvodu jsem se zmínil o souboji o přežití, nyní bych tuto myšlenku trochu rád rozvinul. Hned po spuštění se totiž před vámi objeví kousek linkovaného papíru, jež má i řádně udělaný okraj červenou barvou. Jistě vás budou zajímat další podrobnosti, proto jistě v menu velmi rychle stisknete magické tlačítko start a rovnou vám řeknu, že se před vámi teda začnou dít věci. Objeví se malý kousek tužky a ta na stejný kus papíru přestavující hrací plochu nakreslí sympatickou postavičku, na první pohled připomínající tu z gamesky Glace či z Modarchive story. Podobná je také postavičce z gamesky Milber 2. V této hře se totiž vaše představivost může projevit velmi razantním způsobem. Vraťme se ale do situace, kdy se na papíře objeví vaše postavička. Jak totiž záhy zjistíte, hned po zakreslení posledního detailu s ní můžete vesel pohybovat jak je jen libo. Tužka, co vás vytvořila, ovšem neřekla své poslední slovo. Po chvilce se totiž objeví znovu a nakreslí něco, co na první pohled vypadá jako zbraň. Pokud tento předmět sebere, pak se tato hypotéza potvrdí a vy skutečně zjistíte, že jde o střelnou zbraň. Ptáte se, nač tuto pro mnohé nebezpečnou věc využijete? Odpověď je lehčí, než se možná na první pohled někomu může zdát. Záhy se totiž na této hrací ploše začnou zjevovat podivná stvoření, za které by se nemusely stydět ani některé béčkové horory.

Jedná se totiž o různé obživlé pochutiny, o pokrmy či dokonce o pohádková stvoření. Většina z nich přitom vypadá dosti zajímavě a jistě by vás ani ve snu nenapadalo, že by vás právě tato stvoření mohla ohrozit. Bohužel tomu tak bude a vy už to od počátku musíte brát na vědomí. Neustále vám totiž tyto kreatůrky budou v patách a vám nezbude nic jiného, než se o ně postarat. Vhod vám tedy přijde zbraň, kterou jste sebrali. S ní se pak můžete své pronásledovatele pokusit zlikvidovat a až na drobné výjimky bude bohužel potřeba na jednotlivé protivníky vypálit vícekrát. Teprve pak můžete mít jistotu, že jste se o ně postarali. To se ostatně projeví i na číslu znázorňující počet takto zlikvidovaných protivníků. Hra se totiž celá odehrává na levely a v každém z nich budete muset takto zlikvidovat své protivníky. Pokud tento cíl splníte, pak zbytek vašich protivníků „odveze“ kreslený buldozer a vy automaticky postupujete do další úrovně, kde musíte své snažení zopakovat. Munici ovšem máte v omezeném množství. Jakmile vám dojde, tak se sice na papíře objeví zbraň nová, přesto než se k ní dostanete, musíte si dávat obrovský pozor na své spoluhráče, neboť budou dotěrnější než kdykoliv předtím. Pokud ale nebudete mít štěstí a jen letmo se jich dotknete, pak automaticky ztrácíte jeden ze svých životů. Na druhou stranu si je můžete obnovovat u svých protivníků za početnější likvidaci. Přesto je potřeba být neustále v pozoru. Pokud vás ale přesto zabijí, nemusíte být smutní. Automaticky se restartuje daná úroveň a můžete se o vše pokusit znovu. Bohužel každá smrt se projeví na výsledném score, takže i tak je dobré pečlivě promýšlet každý váš krok. Co se týče technického zpracování, tak to je i přes zdánlivou jednoduchost na velice slušné úrovni. Vizuální stránka vypadá tedy velice dobře a ostudu rozhodně nedělá ani ta zvuková či hudební.

Čas od času je připravená mise, kde se objeví nějaký boss, jež má v zásobě mnoho životů, a právě jeho se musíte pokusit zlikvidovat. Jeho „ochranka“ vám ale nebude dělat rozhodně příjemnou společnost. Pojďme to ale celé nějak uzavřít. Máme zde gamesku, jež svým nápadem rozhodně dokáže mnohé z vás příjemně překvapit. Bohužel po čase nastane docela velký pocit stereotypu, což rozhodně není moc příjemné. Místy vysoká obtížnost hře taky moc nepřidá. Přesto musím říci, že jsem se u hry i přesto všechno bavil a můžu ji doporučit každému, kdo si chce na nějakou tu chviličku příjemně odpočinout…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Bero | 02.04.05 v 18:27

Pravdepodobne ti hlasilo ze ti chyba tato kniznica. Aj mne sa to stavalo pri WormWars, pretoze tato kniznica je nutna pri hrani niektorych hier. Stiahnes si ju v pohode odtialto: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?cncs232 , potom si ju umiestni do windows/system, ale nie je to potrebne ne to islo aj ked som tu kniznica mal v zlozke z hrou. --

Artman | 02.04.05 v 17:05

Ten archív je v pořádku. Můžu se zeptat, co vám to hlásí ?

ryan | 02.04.05 v 15:29

chyby k tomu nake ddl nebo tak neco nevite co stim?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce