recenze

A Kinda Isometric Christmas

A Kinda Isometric Christmas

Jednoduchost, krása a hratelnost. To jsou tři pilíře této gamesky, která mnohé z vás dokáže rozveselit, a ačkoliv to možná na první pohled nevypadá, vyniká tato gameska i svým technickým zpracováním. Co více si přát?
Vánoce jsou sice už nějaký ten čtvrtek za námi, a i když to na mnoha místech tak nevypadá, tak i zima už pomalinku zavírá svoje vrátka. Proč si ale i nyní nezpříjemnit nudnou chvíli jednou takovou, zimou nasáklou, gameskou? Dneska ale na všechny ty Santa Clause, jež jsou zejména pro Američany symbolem Vánoc, rovnou zapomeňme. Půjde totiž o úplně něco jiného a nutno říci, že neméně zábavného.

Na Santu se tedy tentokrát nedostalo, ale rozhodně z toho nemusíte být vůbec smutní. Hlavní roli tentokrát obsadila neméně sympatická postavička, jež nápadně připomíná hlavičku nejednoho sněhuláka. Našemu hrdinovi říkejme třeba Filip. Co se týče jeho úkolu, tak ten bude velice snadný. Ocitá se totiž na hrací ploše a už od prvních krůčků si klade za cíl posbírat co nejvíce zelených stromečků. A ačkoliv tento úkol vypadá na první pohled velice jednoduše, přesto v sobě skrývá řadu úskalí. Tím největším jsou jednoznačně protivníci, na první pohled připomínající zmrzlé borůvky. Ti totiž dokáží našemu Filipovi občas velmi nepěkně zamotat hlavu. Mají totiž po celé úrovni vytyčené trasy, kde neustále hlídají svůj úsek. Vám tedy nezbude nic jiného, než se kolem nich nějakým způsobem proplížit. To mnohdy bohužel nebude možné a budete muset najít jinou alternativu. Jako nejlepší a v podstatě jediná alternativa se jeví sběr krystalů. Ty totiž pro vás představují pomyslnou munici, se kterou pak můžete zaútočit na své protivníky. Bohužel zde platí nemilosrdná rovnice: jeden krystal=jeden výstřel, takže budete muset setsakramentsky rozmýšlet, kdo vám bude připadat nejvíce na obtíž.

Pokud se ale naučíte dobře překonávat své protivníky, pak vám už v podstatě nic nebrání k naprosto pohodovému dokončení dané úrovně. Tedy samozřejmě až na sloupy. Ty se zde nacházejí ve třech barevných provedeních, a to v barvách modré, zelené a červené. Za nimi se pak nachází buďto potřebný strom, jež musíte sebrat, anebo tyto sloupky rovnou blokují nějaký důležitý průchod. K zpřístupnění těchto vchodů budete potřebovat samozřejmě klíče v příslušných barvách. Jejich poloha je různá, ale pevně věřím, že by vám jejich sběr neměl činit velké problémy. Kromě těchto věcí máte možnost narazit i na jednu speciální věc, kterou je větší diamant. V některých misích vám totiž budou důležitá místa blokovat „močící mráčky“, které vás jen tak nepustí dále. Budete se o ně tedy muset postarat. To se provede velice jednoduše, sešlápnutím pedestalu, což je takové modré, vystouplé tlačítko, trčící ze země. Jenže je ho potřeba nejprve aktivovat a to se provede pomocí již zmíněného diamantu. Velmi důležitou rolí je zde zdravotní stav. Za každý, byť jen sebemenší, dotek jste nemilosrdně chudší o jeden ze svých tří životů, které na počátku dostanete k dispozici. Na některých místech sice můžete mnohdy nepříznivý stav alespoň trošku vylepšit, přesto doporučuji počínat si velice opatrně. Pokud vás i přesto všechno vaši protivníci přemůžou, pak se automaticky restartuje úroveň a můžete své štěstí zkoušet jak dlouho se vám bude jen chtít. Každý nově zpřístupněný level se pak automaticky ukládá, takže se rozhodně nemusíte bát, že byste museli začínat pokaždé od úplného počátku. Co se týče technického zpracování tak to je na velice slušné úrovni a rozhodně se tvůrci za svoje dílko nemusí v žádném případě stydět. Vizuální stránka vypadá sice na první pohled dětinsky, ale věřte, v průběhu hraní vám to vadit nebude. Hudební a audio stránka jsou také na velice slušné úrovni a rovněž tedy nekazí partu.

Pozvolna jsme se dostali na závěr a je čas si vše pěkně shrnout. Máme zde gamesku, kde budete s Filipem muset posbírat všechny předměty a dostat se tak do další úrovně. Život vám ale neustále budou znepříjemňovat soupeři a musíte tedy na ně nějakým způsobem vyzrát. Jde tedy o jednoduchou hříčku, která vám rozhodně dokáže zpříjemnit jedno odpoledne. Víc si od toho neslibujte…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

JS | 05.04.05 v 20:47

Jinak je to celkem pěkná blbinka:-) Grafika, sice nic moc, ale jak psala recenze, technologicky je to super :-)

JS | 05.04.05 v 20:41

Kdepak, ani jeden odkaz neni spravne, chce to soubor cncs32, ne cncs232, ten je uz v instalacnim balicku. Taky tam mohli pitomci dat vsecko :-/

Kahi | 05.04.05 v 19:54

správnej odkaz je tento: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?cncs32
po připojení tohoto souboru to už funguje :))

Artman | 05.04.05 v 19:41

No bude zapotřebí si nainstalovat tu knihovnu ;). Zkus tento link, jak psal jeden čtenář

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?cncs232

a mělo by to jet v pohodě...

Kahi | 05.04.05 v 19:35

Hlasí mi to, že nelze najít CNCS32.dll. Co mám dělat, prosíííím?? :(

UnHynek | 05.04.05 v 18:05

Opravdu zajimava hra :o)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce