recenze

Battle Painters

Battle Painters

Máte chuť zažít pocit vzrušení a nespoutané vášně? Tak to jste v případě téhle hry na špatné adrese. Přesto lze počítat s několika prvky, které tuhle gamesku dělají originální a ať už se jedná o námět či samotnou hratelnost, tak nudit se nebudete.
A bude boj! Ani si nevzpomínám, kdy jsem mohl tuhle větu slyšet poprvé, přesto se v poslední době používá stále častěji. Pokud mám být konkrétní, pak jste se s takovýmto přístupem mohli nejčastěji setkat u většiny bojovek, kde v podstatě o nic jiného než o čistokrevný boj nešlo. Z bojovek se pak vše přeneslo na další žánry a myslím, že ty zástupy klonů legendárního Bombermana či třeba PacMana mluví za vše. Pravdou ovšem zůstává, že boje lze nalézt i v mnoha jiných hrách, jejichž jmenování by bylo ale holý nesmysl, neboť jich je opravdu nepřeberné množství. Mnohdy se ale tento námět objeví i u gamesek, kde to prakticky nikdo nepředpokládá. Zdárným příkladem budiž gameska Korokuru Hamster Kids, kde jste v malé aréně mohli soupeřit o post nejlepšího křečka. Pokud vám vše připadalo ulítlé, tak jsem zvědav, jaký výraz vyberete pro následující gamesku. Místo křečků a jiných podobných individuí nastoupí proti sobě malířské štětce.

Tento šílený nápad má ještě šílenější provedení a musím už předem říci, že rozhodně ne špatné. Pro proklikání se v menu a zvolení jednoho ze dvou módu hry se totiž ocitáte na hrací ploše a boj může začít. Pokud jste si zvolili první variantu, tedy „battle mod“, pak se ocitáte na pomyslném plátně, kde si jistě všimnete tří dalších štětců, které může ve skutečnosti ovládat počítač nebo vaši kamarádi. Ty si bohužel musíte pozvat k vašemu počítači, protože možnost hry po lokální síti či internetu chybí. Vraťme se ale k samotné náplni. Vaším úkolem totiž bude dokázat, že jste nejlepší v nanášení barvy na plátno. A rozhodně nemusíte být žádný Piccaso či Rubens, aby vás hra upoutala, neboť kreslením uměleckých děl či jejich napodobenin se rozhodně nemusíte zabývat. K vítězství vám stačí neustále jezdit s vaším štětcem po plátně a doufat, že takto pokreslíte co nejvíce plochy, neboť zde platí známé pravidlo: Kdo má víc, vyhrává! Jistě je vám jasné, že nic nebude tak snadné, jak se možná na první pohled může někomu jevit. Výhruchtiví soupeři se totiž budou snažit vaše poctivě nabarvené „území“ překreslit svými barvami, což na jednu stranu naštve, ale na tu druhou jim to můžete s naprosto klidným svědomím oplatit. Takovéto zběsilé kreslení by ale brzy ztratilo na přitažlivosti, nebýt přítomnosti bonusů, které hře rozhodně přidávají na atraktivnosti. Těchto bonusů je několik a jistě je vám jasné, že o ně bude velký zájem. Jakmile se totiž nějaký z nich objeví na scéně, automaticky se k němu vypraví všichni soupeři, kteří se tak snaží získat výhodu na svoji stranu. Musíte být proto rychlejší.

Tyto výhody totiž skutečně stojí za to. Jednak si na chviličku můžete dovolit bombardovat plochu svými barvami, jednak si třeba zvětšit šířku nátěru. Dočasně můžete také své soupeře paralyzovat tím, že z jejich štětců v budoucnu nic nevzejde, či je možná zastavíte úplně. Možností je skutečně nespočet a jistě se vám jejich sběr vyplatí. Některé bonusy jsou jen na jedno použití, zbytek lze bez obav používat do konce kola. Tedy samozřejmě v případě, že se fyzicky nestřetnete s některým ze svých soupeřů. V tom případě přijdete jednak o bonus, ale i budete dočasně zpomaleni, což jistě nikoho nepotěší. Po uplynutí časového limitu vaše snažení automaticky končí. Objeví se malá tabulka, kde bude procentuální hodnocení vašeho výkonu, a jistě vám nemusím zdůrazňovat fakt, že kdo má nejvíce procent, vyhrává. Poté pak můžete své štěstí zkusit znovu či se vrátit do menu, kde si můžete vybrat druhou možnost „Ranking mode“. V ní je váš úkol velice podobný tomu prvnímu. Hlavní rozdíl spočívá v tom, že jste v úrovni zcela sám a v časovém limitu musíte toho zkusit pokreslit co nejvíce. Počítat můžete i s bonusy, takže vám jistě půjde vše od ruky. Po uplynutí časového limitu dojde k vyhodnocení a svoje pracně nabyté score si můžete zvěčnit v položce Ranking. Co se týče technického zpracování, tak to je mírně nadprůměrné. Vizuální stránka sice vypadá trochu dětinsky, ale v zápalu hry vám to stejně bude jedno. Zvuky jsou slabý průměr. Situaci naštěstí zachraňuje snesitelný hudební doprovod.

Celkově lze ale Battle Painters hodnotit více než kladně, neboť má velice originální námět, hratelnost a na nějaký čas rozhodně pobaví. Bohužel po nějakém čase jsem měl lehký pocit stereotypu, což je rozhodně škoda. Máte-li tedy chuť vyzkoušet něco netradičního a hlavně zábavného, pak je pro vás následující počin vhodnou volbou. Za zkoušku ale nic nedají ani ostatní. Velikost souboru je totiž na podobnou hru zcela zanedbatelná…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

KaluzaP | 03.01.08 v 15:35

Ta hra je dobrá když ji hrajete ve dvou.

ajdy | 01.01.07 v 16:05

jsem dvojtej king. mám nejvíc(84,3) a zíroveň nejmíň(2,7)

ajdy | 01.01.07 v 15:26

takže jak tak koukám tak mám nejvíc

ajdy | 01.01.07 v 15:26

nejvíc mám 84,3

uuuu | 01.01.07 v 15:17

mám 100%tní úspěštnost v bojích

uuuu | 01.01.07 v 13:21

vy jste všichni lamy já mám 100,00%

ajdy | 01.01.07 v 13:11

super hra

Lokutus74 | 23.09.06 v 20:05

Zatím 83,9%!
Důkaz - http://img201.imageshack.us/my.php?image=vladala1.jpg

Venal | 23.09.06 v 13:03

No ty vole celkem dobry ja mam max 84.2 tak se snaz!!!

Lokutus74 | 22.09.06 v 22:03

Vláďa je KING! 83,0%

Manfred | 22.09.06 v 16:08

Zrovna jsem ji hledal a ona se zobrazi na uvodni strance freegame.cz !!! DEKUJI!!!

Marie | 15.04.05 v 20:11

Je to fakt docela hustá hra!

martina | 19.03.05 v 20:11

doporučuju všem je to fakt boží hra

Belgarion Kolder | 19.03.05 v 15:06

Doporučuju všema deseti! Pro jednoho votrava, ale ve víc lidech je to totální sekec. S kámošema sme se u toho kdysi vyblbli a to totálně.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce