recenze

Virtual Lawn Mower

Virtual Lawn Mower

Máte rádi sečení trávy? Ať zní vaše odpověď jakkoliv, můžete si být jistí, že vás následující počin bez problémů chytne. Jedná se totiž o další variaci známé hry had, která se v hodně pozměněné formě dostává na monitory počítačů. Troufnete si?
Sečení trávy je pro někoho věc příjemná, ale jistě se najdou tací, kterým se to zrovna nebude moc zamlouvat. Ať k tomu úkolu přistupuje každý jakkoliv, jisté je, že má o zábavu na nějakou dobu rozhodně postaráno. Obraťme ale list. Gamesku had jistě moc dobře všichni znáte a aby taky ne, vždyť se jedná o jednu z nejznámějších her, která si svůj debut odbyla na jednom mobilním telefónku nejmenované značky, a od té doby se s podobnými hrami doslova roztrhl pytel. Hex Snake, DeLuxe Snake, Snake Race, Snake - The Clone či nedávno vyšlý Ouroboros jsou jen některými z nich. Jedná se tedy o dosti frekventovanou gamesku, která se objevuje stále častěji. Není se proto čemu divit, že se tvůrci snaží vymýšlet stále nové a nové věci, a jistě je vám tak trochu jasné, proč jsem se v úvodu zmínil o sečení trávy. V následující gamesce se na post trochu okoukaného hada dostává mechanická sekačka a musím vám říci, že už nápadem si mě hra doslova a do písmene získala. Zanechme proto raději těchto řečí a pojďme si o následujícím počnu říci pár slov.

V úvodu jsem vše tak trochu nastínil, nyní bych to rád trochu doplnil. Po spuštění se ocitáte v menu a po stisku magického tlačítka play si máte za úkol vybrat jeden ze tří strojů, lišící se nejen svým vzhledem, ale i svými vlastnostmi. Ty jsou celkem tři – akcelerace, rychlost a zatáčení. Záleží tedy skutečně jen na vás, co vám bude více vyhovovat. Pokud se totiž rozhodnete pro klasickou ruční sekačku, můžete v obou případech počítat se slušným zatáčením na úkor zrychlení a celkové rychlosti. Sáhnete-li po zahradním traktůrku, pak je situace jiná a rychlost pro vás nebude představovat žádný problém, horší to už bude v ostatních aspektech. Jedno je ale jisté, ať se rozhodnete pro cokoliv, ocitnete se vzápětí na trávníků a otevírá se vám svět netušených možností. Na hrací ploše o rozloze několika metrů čtverečních se totiž ocitáte se svojí sekačkou a jistě je vám jasné, že jenom o sečení trávy nepůjde :). Pokud svůj zrak nasměrujete do pravé dolní části obrazovky, můžete si všimnout malé mapky, kde můžete spatřit pohybující se objekty – váš budoucí cíl. Tyto objekty totiž nejsou nic menšího než škůdci pohybující se po vaší zahradě a ať už se jedná o červy, kobylky či o jinou další havěť, jistě vám nemusím zdůrazňovat, že o zábavu budete mít postaráno.

Se svojí sekačkou totiž musíte právě na tato stvoření najíždět a svoji zahrádku tak těchto nevítaných návštěvníků zbavovat. Z počátku to jde poměrně snadno, neboť po zahradě se pohybuje obrovská spousta těchto stvoření. Čím více jich ale zničíte, tím víc se musíte snažit. Hmyzí protivníci totiž disponují obrovskou mrštností a někdy vám jen o malý chloupek uniknou, což nesmíte dopouštět, neboť do karet vám rozhodně nehraje časový limit. Ten se totiž blíží k nule nemilosrdným tempem a mnohdy budete muset dosti riskovat. Vaší sekačku ale jen tak něco nepoloží a tak nějaký ten náraz se bez obav dá v pohodě přežít. Jde o další novinku oproti klasickému hadovi, kterou se tvůrcům podařilo do hry implementovat. Můžete tedy sem tam do něčeho ťuknout. Musíte si ovšem hlídat stav vašich životů, znázorněných na svislém ukazateli v levé části. Velkou výhodou ale je, že životy se docela rychle regenerují, takže se v podstatě můžete pohybovat bez obav. Pokud se vám podaří zlikvidovat veškeré živé protivníky, automaticky vyhráváte a získáváte patřičný bonus v podobě několika bodů. Přilepšit si můžete, pokud se vám podaří level dokončit bez ztráty života, což si myslím nebude až tak velký problém. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. To je na velice slušné úrovni a rozhodně nedělá ostudu. Grafika je přenádherná, stejně jako je i zvuková stránka. Co se týče hudby, tak ta je o něco slabší, přesto rozhodně nelze říci, že by nějak výrazně zaostávala.

Virtual Lawn Mower se tedy povedl. Jde o velice originální a zdařilou hříčku, která rozhodně svému vzoru nedělá ostudu. Škoda jen, že gameska neobsahuje multiplayer, mohlo by jít pak o skutečný unikát. I tak se ale gameska může pyšnit spoustou kladů. I když nejste příznivci všech těch hadů, doporučuji vám následující počin alespoň vyzkoušet. Rozhodně nebudete litovat, za to vám ručím…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce