recenze

The Ultimate Chuchu

The Ultimate Chuchu

Odvracení invazí z vesmíru je náplní mnoha akčních her. Vžíváte se v nich do svalnatého hrdiny s kolťáky proklatě nízko u pasu, který likviduje zelenáče z kosmu přesně mířenými kulkami. Dnes tomu nebude jinak, svalovce však vystřídá křehká dívenka..
Invaze začala. Pošetilé lidstvo podcenilo hrozbu z vesmíru, kterou se stali malinkatí zelení mužíčci, jež by nebyl problém zašlápnout bosou nohou. Předčili nás však ve svém počtu i ve svých technologiích. Obsadili města a zničili téměř vše živé na Zemi. Co bylo ale ze všeho nejhorší – ukradli „JI“, motorku! A za to tvrdě zaplatí!

Takto nějak se dostává na scénu Chuchu, dívenka s fialovými vlasy, modrým svetříkem, koženými kalhotami a růžovými botičkami. Její touha po pomstě je nezměrná a chce dostat svoji motorku zpět! Do ruky proto bere oblíbenou „bouchačku“ a vyráží uhasit svoji žízeň po zelené krvi. Po skromném přivítání v menu, jež nabízí kromě pár nastavení a hry jednoho hráče i možnost hraní s kamarádem (ovšem bohužel jen za použití joysticku), se objevíte ve městě, které je okupováno zelenými mužíčky, mimozemskými helikoptérami, bombardéry, pozemními děly a jinou vojenskou silou. Díky klasickému ovládání, spočívajícímu v kooperativním používání myši a klávesnice, se rychle zorientujete a vaším terčem se okamžitě stávají ufouni a jejich těžká technika. Vaše smrtící zbraň dokáže střílet jak po jedné střele, tak i jako brokovnice, navíc ještě můžete v boji používat granáty, které dokáží mezi mimozemskými jednotkami udělat pořádnou paseku. Vzhledem k velikosti nepřátel (či spíš jejich maličkosti :)) vám téměř na všechny nepřátele stačí jediná kulka, pouze zřídka do nich musíte nacpat více olova, než je pošlete tam, kam dozajista patří. Obyčejné zelené mužíčky můžete dokonce zašlapovat. Problémem občas bývá se do nich trefit, jelikož všechny střely, ať už vaše nebo jejich, létají vcelku pomalu. To vám však také na druhou stranů dává možnost nepřátelským raketám a laserům uhýbat, což je často klíčové k úspěšnému dokončení každé úrovně. Chuchu se se svou zbraní dokáže ohánět velmi dobře, a proto vám na normální obtížnost projití většiny úrovní nebude činit větší potíže. Spoustu životů však jistě ztratíte tím, že se při hopsání netrefíte na plošinku před sebou a spadnete do černočerné tmy pod vámi, ale i to se dá natrénovat.

V jednotlivých kolech shromažďujete mince, které vypadávají ze zabitých zelenáčů a jejich strojů. Penízky jsou velmi důležité, jelikož je po zdolání úrovně můžete využít k nákupu či vylepšení své výbavy, popřípadě doplnění brnění nebo životů. Co by to však bylo za akční arkádu, kdybychom nebojovali s pořádným, extrémě tuhým a nebezpečným bossem? Nebojte, i na toto samozřejmě dojde. Po několika prvních úrovních budete muset změřit své síly s obřím plechovým kolosem, který vám dokáže i pořádně zatopit. Když však přijdete na způsob, jak ho porazit, stane se pro vás jeho eliminace procházkou růžovým sadem. Takovýchto větších oblud je několik, jejich zničením se dostanete do nové, tématicky odlišené epizody. Variabilita prostředí, v nichž si s mimozemšťany vyměňujete své názory na kolonizaci Země, je poměrně vysoká, to se však již nedá říct o nepřátelích. Po celou hru bojujete prakticky s těmi samými jednotkami, čas od času rozšíří nepřátelské řady nějaká nová.

Hratelnost je překvapivě poměrně dobrá, nicméně hra samotná nepřináší do tohoto žánru nic nového. Vše, čím disponuje, už tu nesčíselněkrát bylo. The Ultimate Chuchu, i přes její vcelku příjemné grafické zpracování plné výbuchů a komicky ztvárněných zelených pajduláků, obstojných zvukových efektů i hudby, začne však po relativně krátké době nudit. Než ale tato doba přijde, užijete si s fialovovlasou drsnou holkou slušnou porci zábavy.

stáhnout hru
eQui

autor
/ eQui

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

BLIND | 26.03.05 v 17:16

Pekna hra, ktera byla udelana v Game Makeru ;))


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce