recenze

Snowbattle

Snowbattle

Pozvěte kamarády, rozdělte se na dvě družstva a uspořádejte koulovačku. Přinášíme vám hru, ve které nejde o nic jiného, než strefit nepřítele sněhovou koulí. Zvítězí vaše družstvo v tuhém boji, nebo vás překoná počítač?
Ať už máte zimu rádi nebo ne musíte uznat, že ta letošní se opravdu povedla. Kupy sněhu lemují cesty, děti staví sněhuláky, lyžaři lyžují. Prostě je krásně. Kdekoho pak napadne, postavit si ze sněhu něco velkého, pozvat kamarády a zorganizovat velkou koulovačku. Podobným námětem se inspiroval postarší titul nazvaný Snowcraft, který si získal velkou oblibu a stále může oslovit další a další hráče. Nedávno svojí troškou do mlýna přispěl i vývojářský tým Icegames. Ten se u nás již představil arkádovým lyžováním - Skidie 2. To se bohužel moc nepovedlo. Napraví si toto studio svoji reputaci právě tou dnešní gameskou?

Snowbattle staví na jednoduchém principu. Do boje na zasněženém poli se dostaly dva týmy – červení a modří. Oba mají svůj hrad. Vaším úkolem je dobýt hrad soupeře a zároveň uhájit ten svůj. Ovládáte modré postavičky. Můžete jimi libovolně pohybovat (označení funguje jako v klasických real-time strategiích, vyberete kurzorem figurky) a zadávat jim příkazy. Klikem myši se přesunují a dělají všechny ostatní akce. Ukazatelé u označených panáčků znamenají zdraví a počet koulí. Ty může mít každý bojovník u sebe hned tři. Získá je z hromad sněhu, které se všemožně povalují. Opět stačí jen klik. Jakmile jste dobře připraveni do bitvy, můžete se vrhnout na soupeře. Zda budete útočit pohromadě či po skupinkách je jen a jen na vás a vaší taktice. Zvítězíte, naházíte-li na soupeřův hrad tolik koulí, až dostanete jeho vlajku úplně k zemi. Připraveny jsou hned čtyři obtížnosti. V těch těžších si dejte pozor hlavně na nedostatek koulí, protože hromad se sněhem opravdu znatelně ubývá. Naopak se zvyšuje počet bojovníků soupeře. Jeho inteligence ale bohužel zůstává stále stejná. Červené postavičky postrádají jakoukoli taktiku. Stále se shlukují u svého hradu, jen občas nějaký odvážlivec vyrazí na výlet. Jestliže si ale dáte pozor, neměl by vás překvapit.

Grafika je sympatická, nikoho od hry rozhodně neodradí. Zklamáním je naopak absence zvuků. Při hraní totiž slyšíte jen jediný hudební motiv, který po chvíli omrzí. Celkově vzato je pro mě dnešní gameska spíše zklamáním. Pokud chtěli autoři pojmout hru jako strategii, určitě se dalo vymyslet daleko více. Různá herní prostředí, multiplayer, další nápady. Škoda, takto je dnešní gameska pouze dalším titulem, který si jednou dvakrát zahrajete a smažete. Pokud hledáte ale právě takový, našli jste!

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

49 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

ALIEN | 11.03.07 v 10:11

je to pěkná blbost

Adamer | 02.12.05 v 20:35

stranka icegames nejde.chcel som stiahnut madness 2.:-(((
ale aj 1 je super:-)))

Greenluke | 08.04.05 v 21:08

vypada zajimave

Dan9K | 13.03.05 v 17:01

Ó díky za komliment...

lucie | 13.03.05 v 13:44

blbe

Dan9K | 12.03.05 v 00:26

Je zajímavé, že hra, která je 2 roky stará, vyjde na freegame ani ne za týden poté co byla uveřejněna na freehry... Ale to je celkem fuk. Pokud chcete od Icegames opravdu kvalitní titul, tak si zahrajte Minigame Madness2 Gold


galerie