recenze

Cyberg Max

Cyberg Max

Co takhle neobvyklá arkáda s modrým svalovcem v hlavní roli? Kvalitní trojrozměrná grafika je tu podmínkou. Ovládání je celkem složité, ale za to vám dokonale procvičí postřeh. Tak co, jdeme do toho?
Máte rádi tvrdou dřinu v posilovně? Že ne? Pokud zkusíte tuto hru, uvidíte, kam až to můžete v obyčejné posilovně dopracovat. Protože v hlavní roli tu vystupuje na první pohled šikovný namakaný modrý svalovec. Ale také uvidíte, jak můžete dopadnout, když budete posilovat jen některé části těla. Protože zmíněná postava nemá vůbec žádná stehna a vypadá to vlastně otřesně. No, tak tohle byl neobvyklý úvod, ale nevadí. Nebojte se, nejde o nějakou sportovní hříčku, ale o arkádu, jak už z úvodního textíku jistě víte. A o co vlastně jde?

Jde o netradiční arkádu, ve které se dostáváte do role mladého dobrodruha, který má za úkol v každém levelu posbírat všech třicet talismanů připomínající slunce. Řekl jsem talisman? Ano, hádáte dobře, jde o další mystickou fantazy hříčku. Už na samotném začátku jsem zmínil, že si dokonale procvičíte postřeh. Ano to si opravdu procvičíte, protože se celá hra složitě ovládá minimálně sedmi tlačítky. (Pokud dobře počítám.) Každé tlačítko budete muset používat velmi často a při takovém velkém počtu tlačítek se můžete v rychlosti velmi lehce splést. Ale pokud jste ostřílení hráči, neměl by to pro vás být zas tak veliký problém. Seznam a vysvětlivky všech tlačítek najdete v herním menu. (Zjistíte třeba, že můžete smrtelným pohledem střílet - num. tlačítkem "5" a podobně.) A jak to vlastně celé probíhá? Pokud si myslíte, že jde o nějakou "skákačku", tak se opravdu mýlíte. V této 2D freewarovce jen putujete, ale musíte stíhat se jakkoliv vyhýbat létajícím nepřátelům, ničit chodící protivníky nebo jim uskakovat, sbírat amulety a klekat před kolemjdoucími čaroději, kteří vám dodávají energii. Když už jsme u té energie, určitou energii má každý z vašich životů, začínáte s jednou postavou, ale v záloze máte další tři životy. Energii ztrácíte vždy, když vás zasáhne rána nepřítele. Je snad jasné, že pokud ztratíte veškerou energii, přicházíte o jeden život, ale "život jde dál"… Pokud náhodou prohrajete, uvidíte kus grafického umění. Neprozradím vám, co přesně uvidíte, ale máte se opravdu na co těšit. Ale vítězný screen (no, spíš animace) je o něco lepší. Je vidět, že si autoři s trojrozměrnou grafikou dali opravdu záležet.

Ale počkat, tady něco nehraje (alespoň bystřejším čtenářům ano), že? Poprvé jsem se zmínil o 2D grafice a teď mluvím o trojrozměrné. Intra a různá menu mají namakaná trojrozměrná umělecká dílka, ale samotná hra probíhá jen v druhém rozměru. Takže to tak trochu připomíná staré dobré časy, ale zároveň "voní novotou"…

Tak a to je pro dnešek asi všechno. I když jde o další arkádu, vidíte sami, že je tak trochu neobvyklá a že v náročnosti na postřeh se jí vyrovná jen málokterá gameska. Proto vám ji můžu jen vřele doporučit. Ale pokud se vám ji podaří projet celou, prosím nedivte se, že je krátká. Protože v konečném výsledku vám jako krátká nepřijde, budete ji kvůli častým prohrám hrát znovu a znovu. Ale jen tehdy, pokud budete mít trpělivost. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce