recenze

Goat Bean Golf 2005

Goat Bean Golf 2005

Golf. Sport bohatých i chudých. Chudých? Teď si asi klepete na čelo, ale je tomu opravdu tak; prostřednictvím počítačových monitorů se můžete přenést na golfové hřiště a okusit alespoň virtuální odpaly!
Nevím proč, ale vždy jsem měl rád velké věci. Když jsem se rozhodoval, zda se věnovat tenisu či ping-pongu, na plné čáře to vyhrál bílý sport. „Co je velké, to je dobré“ říkávala moje babička a až nyní jsem přišel na to, že to není docela pravda… Golf totiž nikdy nepatřil mezi mé oblíbené sporty; možná i proto, že jsem jej několikrát (a zcela bezúspěšně) praktikoval a dodnes se mi o tom zdá – a v dobrém jistě ne. Vždyť jen trefit se do toho nechutně malého míčku vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti, nemluvě o tom, že každá rána si žádá jiný typ hole a kdo by se v tom nespočtu možností vyznal? Přesto ale golf není zase až tak „malý“ – herní plochy se většinou počínají ne v metrech, ale rovnou kilometrech čtverečních…

Hádáte správně; Goat Bean Golf 2005 není nic jiného, než další z řady freewarových simulátorů, které se naivně snaží simulovat skutečné sporty. Bohužel freewarová scéna na tom není zase až tak dobře, aby mohla nabídnout „plnohodnotný“ golf se vším všudy, a tak se musíme spokojit alespoň s minigolfem. Tato „menší“ odnož „velkého“ golfu však je ve své virtuální podobě až neuvěřitelně zábavná! Přiznám se hned na začátku, že jsem se při hraní neskutečně bavil a okamžitě označím Goat Bean Golf za nejlepší freewarový golf-simulátor vůbec. O tom už nemůže být pochyb. A čím mě tato hra tak okouzlila? Předně je to motivační systém, který je v poměrně nenápadné formě vůbec samotným základním kamenem hry. Stejně jako ve skutečném světě zde totiž nejvýznamnější úlohu sehrávají peníze – bez nich nejste nic a vezmeme-li to z jiného úhlu pohledu, moc si nezahrajete. V rámci hry totiž objíždíte imaginární turnaje a získáváte peníze za to, jak jste byli v tom daném turnaji úspěšní. Získané peníze pak vyměňujete za nové možnosti odpalování míčků, nové hole, turnaje a také možnosti v editoru. A propos – editor! Další významná složka hry… Když už se totiž začne zdát, že je konec a k dalšímu opakování by nemělo vést již nic – je tu tato praktická vychytávka, která vše napraví a ještě pár hodinek přidá… Zapomněl jsem ale ještě na jeden důležitý herní prvek: trénink. Opět je to jako ve skutečnosti – kdo netrénuje, je pak na turnajích mnohem horší a účast je pak vzhledem k tomu, že se za ni musí platit, vyhozenými penězi.

To ale ani zdaleka není vše. Své výkony můžete prostřednictvím internetu srovnávat i s ostatními hráči a hraní se tak neomezuje pouze na čtyři stěny vašeho pokoje… přidejte ještě několik herních módů, které se postupně odkrývají spolu s turnaji a máte po stránce hratelnosti velmi bohatou hru. Dále by se slušelo říct, jak Goat Bean Golf vůbec vypadá. Upřímně řečeno, žádná vizuální sláva to není, ale jde přece o hratelnost, ne? A když jí miluješ, není co řešit… Takže to zbytečně neokecávejme – stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

LADISLAV | 16.05.05 v 14:47

MAT MAP

MIchalCZ | 07.05.05 v 21:48

mám docela zajímavou mapu pro mathoffmana kdo chce ať napiše e-mail ve tvaru:
MAT MAP8 a na e-mail mu ta mapa přijde do dnu Ale pozor nepište na e-mail npr.
"tu mapu bych chtěl MAT MAP8"
soubor potom jen přesunete do složky .../matthoffman's pro BMX/save/
a nyní spusťte hru.Zvolte možnost Single Session a pak mapu s názvem Save editor park


galerie