recenze

Indiana Jones

Indiana Jones

Již z názvu lze odvodit, že po stažení této hry máte možnost vyzkoušet si dobrodružství slavného Indiana Jonese. Čeká na vás procházka tajemných chrámem, který skrývá nejedno překvapení. Tím nejpodstatnějším bude asi spousta kostlivců a mumií.
Vydat se na cestu, jakou zažil Indiana Jones. Lákavý zážitek, který by si určitě každý hráč alespoň zkusil. V dnešní hře máte možnost si to přímo vychutnat. Chrám, do kterého se vydáte, je obrovský a často se v něm budete ztrácet. Vaše trápení navíc zpestří dostatek kostlivců, kteří po vás tvrdě půjdou. Hra je sice 3D, ale ne každé 3D zpracování nás může uspokojit. Pokud si vzpomínáte na Chicks Gone Wild, bude vám jasné, že není pravidlem, aby každá 3D hra skrývala pořádný herní zážitek. Obě hry byly vytvořeny v 3D GameMakeru, takže i mají něco společného, ale nepředbíhejme a pojďme si trochu projít průběh dnešní hry.

Po spuštění hry se dostáváte přímo do hlavního chrámu, ve kterém se celá hra odehrává. Hned na začátku nejdříve uslyšíte a následně potkáte protivníka, se kterým se budete vídat velmi často. Je jím kostlivec s průměrně rychlým pohybem, velmi špatnou inteligencí, ale jednou nebezpečnou zbraní. Stejně jako vy, i on může střílet. Sice ne tak častěji, ale v případě, že byste byli hodně špatní střelci, přijdete o jeden život. Chrám nabízí vždy několik cest, ale když se netrefíte do té správné, budete slepě bloudit až do doby, než vám to dojde. Pro tento případ jsou tu jakési kameny, které můžete využívat ke značení správné cesty. Můžete ho buď rozstřílet a nebo ho nechat celý, ale v každém případě si pamatujte, jakou jste zvolili taktiku, abyste se v chrámu nemotali. Dostupných cest zase tolik není, ale při zvolení špatné vám bude trvat nějakou dobu, než na to přijdete, k tomu připočtěte cestu zpět a pak výběr mezi zbylými cestami. Dostanete několik minut, za které jste mohli stihnout postoupit do další úrovně. Správná cesta vás vždy dovede k finálnímu bossovi, což je mumie. Má o něco více životů než kostlivec, ale s logikou a rychlostí je na tom podobně, takže se na něm můžete příjemně vyřádit. :)

Co mě u hry mrzí, je ovládání. U 3D střílečky a skákačky bych očekával kombinaci myš+klávesnice. Místo myši si však pohyb štelujete klávesnicí, což není zrovna příliš citlivé. Ve chvíli, kdy na vás nepřítel vystřelí, nemáte příliš možností, jak se střele vyhnout. Můžete zkusit správně načasovaný skok nebo nějaký chytrý útěk. Úhyby do stran hra nenabízí a chodby jsou někdy úzké, takže většina střel vás nemine. Na začátku jsem se zmínil o 3D Game Makeru. Jestli jste hráli nějaké hry, které má tento program na svědomí, asi se shodneme na tom, že prostředí v každé hře bylo naprosto stereotypní. Pořád to samé dokola. Indiana Jones je to samé. Chrám je pořád stejný. V každé úrovni se budete cítit jako v té první. Tato chyba podpořila můj finální verdikt, který činí 68%. Jediné, co hře hodně polepšilo, je original hudba ze stejnojmenného filmu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Croden | 02.04.05 v 09:54

To je blbost!!!Ale naprosta

The Master | 16.03.05 v 17:18

Nemachruj ty.......... MAGDO !

magda | 13.03.05 v 22:53

Prosim vas, jak Vás muze bavi takova kravina, pada to do Win..., blby to je az to boli, kostlivci tam furt otravujou, je to porad na jedno brdo! Ste fakt divni, kdys to hrajete a bavi vas to!!!!!!

The Master | 13.03.05 v 14:13

Docela ujde.

Mentos5 | 08.03.05 v 07:10

dobrá hra

fcbatman | 27.02.05 v 19:14

to je hra?to je sračka!behaš len s pištolkou nemozeš zamierit zoživota ti len tak ubieha. aspon že maš 5 životou a nnekonečno nabojou som sklamaný.

fanda hrubos | 25.02.05 v 11:19

posletemi ho prosim zaplatim

dwayne | 22.02.05 v 11:18

me to taky pada....

miroslav hanko | 20.02.05 v 22:27

Keď sa načítava vždy mi spadne do windowsu :o(

mispul | 20.02.05 v 08:22

Ta je ale super!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce