recenze

Jack n' Pop

Jack n' Pop

Zlá čarodějnice vyslala na svět šest svých služebníků rozsévat zkázu a utrpení. Dokáže v této české arkádě s RPG prvky všemu bezpráví náš hrdina Jack zabránit? Odpověď závisí pouze na vás!
Vedle populárního Game Makeru si své místo pod sluncem snaží vybojovat i prográmek RPG Maker, určený (docela logicky) k tvorbě her na hrdiny. Jack n' Pop je dílkem z českých luhů a hájů a dokazuje, že se nemusí jednat o RPG vždy. Tentokrát tu máme příjemnou arkádu s možností zlepšování postavy. Ale vezměme vše popořadě, začínaje příběhem. Už ten nám napoví, že se ani zdaleka nebude jednat o čistokrevné rpgéčko. Je totiž až příliš strohý a je vám řečen během několika sekund hned na samotném začátku hry. Zlá čarodejnice vyvolala ze šesti mocných magických amuletů hrozivé příšery a tyto své přisluhovače poslala na zem šířit zkázu a smrt. V tom přichází na scénu náš bojovník Jack, který se rozhodne přijít podivné situaci na kloub.

Váš úkol je tedy jasný - coby bojovník Jack musíte přemoci všech šest příšer a poté i samotnou čarodejnici. Hra je rozdělena do sedmi úrovní, které si vždy můžete prohlédnout před jejich začátkem na pěkné mapě světa. Podíváte se například do lesa, močálů nebo horských jeskyní. V každém levelu na vás čeká trochu odlišná grafika (koneckonců, les skutečně vypadá jinak než bažiny :o) a noví nepřátelé, samozřejmě se vzrůstající obtížností. Sympatickým prvkem je zlepšování vaší postavy - po zabití určitého počtu příšerek získáte vyšší úroveň a s ní i více životů a občas i trochu té síly a rychlosti. Zde mě trochu zamrzela absence alespoň minimální možnosti vývoj ovlivnit. Není tu žádné přidělování skillpointů ani nic takového, prostě se vám napíše Level Up a dostanete život navíc. Jádro hratelnosti spočívá v zabíjení nepřátel, přičemž máte k dispozici pouze jednu zbraň - meč. Nemusím snad podotýkat, že více možností útoku, případně magie, by zábavnosti jen prospělo. Tím ale rozhodně nemyslím, že takhle je to nudné. Na konci každé mise na vás totiž čeká jakýsi boss v podobě jedné z šesti vyvolaných bytostí (na úplném konci je to přímo sama čarodějnice), které jsou pokaždé osvěžující třešničkou na dortu, neboť používají originální pohyby a speciální schopnosti, například přivolávání slabších potvůrek.

Grafické zpracování je průměrné, sice jsou všechny lokace velice pěkně vykresleny a i postavičky vypadají k světu, ale díky extrémně malému rozlišení vypadá všechno hrozně kostrbatě a pixelovatě. Oproti tomu hudba a zvuková stránka vůbec je na velmi vysoké úrovni. Skladby ve formátu MIDI příjemně doprovázejí děj na obrazovce a jednoznačně tak zvyšují celkový požitek ze hry. Jak si tedy Jack n' Pop stojí v porovnání s ostatními podobnými tituly? Skvělá hudba, vcelku hezká grafika, dobrá hratelnost, zajímavé prvky, jako zlepšování postavy, a originální bossové na konci každého levelu. Také prozradím, že po dohrání celého Arcade módu se vám dle slov autora odemkne skrytý RPG mód. Otázka tedy zní: Proč to nezkusit?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce