recenze

Skispringen

Skispringen

Krůta v akci! Dnes obuje skokanské lyže a představí své umění na několika skokanských můstcích! Vydařená hra se skvělou grafikou, u toho přece nemůžete chybět!
Srdce českého fanouška skoků na lyžích po dlouhé době půstu plesá. Alespoň jeden náš skokan už nepůsobí jako trapný předskokan, který se omylem pořadatelů dostal na listinu závodníků. A čím víc vidí člověk úspěchů, tím větší má chuť zkusit takovou činnost taky. A to platí zvláště o sportech. Takže, kdo by chtěl vyzkoušet skoky na lyžích, je dnes na správné adrese. Samozřejmě z úvodu víte, že v hlavní roli dnes nebude člověk, ale zástupce zvířecí říše, takže pro milovníky naprostého realismu budiž jmenovány alespoň Ski Jump International a Ski Jump Deluxe.

Skispringen je bezesporu gamesa pro pobavení, která ze sebe nechce v žádném případě dělat profesionální simulátor. A podle toho je také nutno k ní přistupovat. Ovšem tím nechci ani naznačit, že by tenhle fakt měl něco ubírat na hratelnosti, ba možná naopak. Autoři tak nejsou zbytečně svazováni rozličnými fyzikálními zákony a podobně. Tak ale už konkrétně. Na začátku máte možnost si zvolit, kolik skokanů se závodů zúčastní, může jich být až osm (!). A pak už se ocitáte na prvním můstku. Vaše krůta nejdříve mává na fanoušky čekající dole, to ale ukončíte stiskem mezerníku. To se slípka už připraví ke skoku. Sedne si, nasadí slušivé lyžařské brýle a bude čekat na povel k rozjezdu. To se vám už ale odpočítává čas, takže ještě rychle zkontrolujete, zda vane příznivý vítr a dáte opět mezerníkem povel k rozjezdu. Otevřou se vám dva nové pohledy - jeden z boku na celý můstek a druhý, detailní, na místo, kde je nutno se odrazit, abyste mohli tento snad nejdůležitější úkon provést přesně. Okamžitě, jakmile se odrazíte, je ale potřeba zkorigovat naklonění krůty, jinak spadne jako pytel brambor. Až doletí na zem, ukáže se na výsledkové tabuli hodnota skoku a vy můžete postoupit na další můstek (celkem jsou čtyři, abych byl úplně konkrétní). Ne každý skok ale končí takhle úspěšně. Může se vám například stát, že se odrazíte pozdě nebo že vaše krůta prostě nepřistane a stane se z ní obří sněhová koule, z níž trčí jen hlava. Ale to nakonec poznáte sami.

Pro Skispringen platí totéž, co pro většinu flashových hříček. Mají většinou pěknou grafiku a zvuky též nebývají k zahození. Ovšem zde je to posunuto ještě víc, o grafické stránce se nedá říct vůbec nic špatného, jedním slovem je vynikající, a pokud bych mohl použít slova dvě, tak je naprosto vynikající. Chválu mohu pět i na zvukovou stránku, prostě po technické stránce není co vytknout.

A závěrem kratší resumé. Kdo má rád gamesy pro pobavení a je navíc milovníkem zimních sportů, tak se zcela jistě nebude nudit. Velmi kladně také hodnotím možnost zapojení až osmi hráčů (i když se domnívám, že asi málokdo využije plnou kapacitu), na druhou stranu čtyři můstky nejsou zas až tak příliš, navíc má hra téměř 8 MB, což se také nemusí každému chtít stahovat. Po stránce hratelnosti velmi nadprůměrná, celkově vzato se vším všudy 80%.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Rd | 08.12.13 v 15:33

Čau všichni, má někdo zkušenost, jestli tahle hra běží i na Windows 7?

Julííík | 09.04.05 v 22:01

To tady neni ani jedna slušná hra která nemá soubor ZIP????????!!!!!!!:-(((

pinda | 11.02.05 v 13:19

nahodou je to docela dobry. vzdyt co bys tu chtel stahnout za zazrak :-) .kolik jste skocili nejvic ? ja zatim asi 84,73 metru :-)

Dava | 02.02.05 v 16:17

takovy sklamani jsem jeste nezazil!!! no FUJ FUJ FUJ!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce