recenze

Teppodon

Teppodon

Máte chuť na opravdu náročný titul, kde dokážete své herní schopnosti? Pak si určitě stáhněte dnešní akční arkádu. Užijete si jak nekončící akce, tak mnoha nástrah, v nichž bude záviset na vaší přesnosti a šikovnosti…
Japonští vývojáři na nás chrlí jednu hru za druhou. Nedávno jsme vám představili zábavného Teppomana, nyní vám přinášíme také jeho pokračování. Oba tituly má na svědomí vývojář, který si říká Ikiki. Teppomana Teppodon si jsou podobní jako vejce vejci, ale přesto nalezneme mnoho rozdílů a vylepšení. Velikost obrazovky a roztomilá grafika zůstávají, novinkou je hlavně možnost mít více zbraní. Nechybí také rozlehlejší a propracovanější úrovně. Pojďme se již pustit do podrobnějšího rozboru.

Princip je samozřejmě stejný, přesto ho připomenu. Do rukou se vám dostává jakýsi tajný agent. V předchozím díle ani nebyl oblečen, tentokrát již však dostal slušivý zelený kabátek, s kterým by mohl jít třeba do armády. Teď má ale jiný úkol – stačí projít všechny úrovně a osvobodit zajatce. Jednoduché to ale opravdu není. Cesty jsou totiž důkladně střeženy strážemi a dalšími všemožnými překážkami. Než zabijete prvního protivníka, musíte si dokonce vystačit s pouhým bajonetem, který nechybí jistě ve výbavě žádného správného vojáka. Z nepřátel ale naštěstí vždy vypadne nějaká ta zbraň. Mezi nimi si není problém vybrat. Přítomny jsou také samozřejmě různé bedny, v nichž můžete lehce narazit na něco do svého arzenálu. Novinkou jsou kupříkladu štíty, které jsou v některých úrovních nepostradatelné.

Dalším zlepšením oproti prvotnímu titulu je rozhodně možnost nést až čtyři zbraně najednou (včetně nože). Přepínat mezi nimi můžete klávesou A, zbraň zahodíte stiskem S. Střílíte klasicky CTRL, skáčete SHIFTem, pohybujete se šipkami. Tyto informace se vám rozhodně budou hodit, celá hra včetně manuálu je totiž v japonštině. Možnost mít víc pistolí najednou je určitě příjemnou novinkou, která výrazně zvyšuje hratelnost. Pozor si musíte dávat také na nedostatek nábojů. Při přestřelkách je jakékoliv zdržení smrtelné. Teppodon je opravdu velice zábavný, ale také extrémně těžký. Již dlouho jsem nehrál hru, ve které je vskutku hodně náročné dokončit již druhé kolo. Po několikerých pokusech překonat stále stejné překážky vás může popadnout vztek, ale nezoufejte - všechno jde pokořit. A zvednutá vlajka na oslavu dokončení kola je tím nejlepším lákadlem.

Celkové zpracování se však od svého předchůdce o mnoho nezměnilo. Kreslená grafika je prakticky totožná, jen je detailnější. Na pohled je vše pěkně zpracované a ladí spolu. Skvělá je také hudba, skladby ostrého japonského rázu se při hraní dobře poslouchají. Největším kladem hry je však hratelnost. Teppodon je vskutku vynikající titul. Jestliže se však bojíte vyšší náročnosti na hráče, zkuste si prvně zahrát již mnohokrát zmíněného Teppomana. Jako titul na rozehřátí před vyšším stupněm obtížnosti dnešní gamesky je také skvělý. Když si ale věříte a nebo jste hardcore hráč, můžete se vrhnout rovnou na ni.

stáhnout hru
Marrak

autor
/ Marrak

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

pavel | 12.04.05 v 07:05

nevite nekdo jake je heslo mezi leveli,abych nemusel kazdy den hrat od zacatku?dik pavel

dan | 02.02.05 v 21:22

ČAU. JSEM VELITEL GROVE STREET 2. HLEDÁME NOVÉ ČLENY. ALE NESMÍ HULIT!!! JSME VE VÁLCE PROTI HULIČŮM O ÚZEMÍ. PIŠTE NA: dan.opatrný@seznam.cz

Hynek Žalčík | 30.01.05 v 14:28

Ahoj Michale, kdyby si jen letmo prohledl recenzi jako ja, nasel by si toto: "Přepínat mezi nimi můžete klávesou A, zbraň zahodíte stiskem S. Střílíte klasicky CTRL, skáčete SHIFTem, pohybujete se šipkami."

MICHAL | 30.01.05 v 14:19

NEVÍTE NĚKDO JAK SE POUŽÍVAJI ZBRANĚ??POZBÍRAL JSEM JICH HODNĚ A STEJNĚ UMIM POUŽIT JE NŮŽ

martin polednik | 26.01.05 v 15:02

hrozne porna to ja miluju

miso | 22.01.05 v 14:39

Pocuvajte, prídem do 3 alebo 4 levelu, prejdem celý a ked mám hore preskoči k zástavke, tak mi to nejde. ako keby tam chýbal ten urýchlovač na skáakanie. Ci vy nato ?

Stain | 21.01.05 v 16:06

dej si do googlu dll
vyjede ti stránka se všema dll a pak si to prostě stáhneš a nainstaluješ
Pokud nepomůže tohle, tak nainstalování nových DirectX je taky možnost

kolík | 21.01.05 v 10:55

Mi to nejde spustit, že nenalézá soubor CNCS32.dll a co s tim teda? Je v ňákejch aktualizacích grafickejch karet?


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce