recenze

Želvíci

Želvíci

Krásná česká hopsačka, která může s naprostým klidem konkurovat nějakému Mariovi či Pitfallovi? Jasně! A nejen to! Nádherná kreslená grafika, rozlehlé úrovně, spousta nepřátel a různých bonusů. Věková hranice? Neomezená! Pecka pro každého!
Želvíci jsou přesně ten typ hry, u které se může perfektně bavit jak sedmileté dítě, tak šedesátiletý pán, manželka v domácnosti i podnikatel o pauze. Tento zvláštní jev se skrývá v dobré hratelnosti, což vám tato hra nabídnout rozhodně může. První, co vás připoutá, je příběh. Není originální, zkrátka jako statný želvák doděláte postýlku z trávy pro přenocování, se svou milou si dáte „dobrou noc“ a spokojeně se dáte do usínání. Jenže! V tento moment znenadání přiletí zlý orlosup a vaši lásku vám ukradne svými špinavými pařáty. No není to důvod k přerušení spánku? V tento okamžik začíná vaše strastiplná pouť do hor, k hnízdu hrozivého ptáka.

Čeká na vás slušných 31 úrovní, které se odehrávají v pěti různých prostředích. Startujeme na louce, pokračujeme skrz vodopád, okolo řeky, následuje temný les a finální lokací je samozřejmě velehora. Každá kapitola má šest levelů. Nejen, že se odehrávají v různých lokalitách, ale logicky se mění spolu s nimi i vizuální zpracování. Mezi jednotlivými sekvencemi uvidíte kratičké video o putování naší želvičky. A co se skrývá v tom tajemném nezmíněném posledním levelu? No, raději se tam probojujte sami! Bude vás čekat jeden velký, rozzuřený.. ale co bych vám to prozrazoval? :o)

Na vaší cestě za milou vás bude otravovat spousta různých nepřátel. Když mluvím o spoustě, rozhodně se nemýlím. Nejen, že oponenti jsou stejně variabilní jako hmyz v létě u rybníka, ale navíc ovládají jak zem, tak vzduch. Takže na vás budou útočit berušky, ptáci, brouci, červíci, kamzíci, žáby, ještěrky, ježkové... V závislosti na prostředí, ale v každé úrovni jich bude hodně. Bránit se můžete jednoduše tím, že na ně skočíte. Někteří jedinci vydrží více skoků, jiní pouze jeden. Pokud však váš útok nevyjde a naopak oni prolomí vaši obranu, čeká vás ztráta jednoho srdíčka. Srdíček máte asi šest a každé symbolizuje jeden váš život. Žádný strach, dá se jich najít vcelku dost, pokud se budete snažit a pečlivě hledat. Dalším symbolem je hlava želvičky, ta ukazuje, kolik máte pokusů na opakování. Když vám dojdou životy, odečte se vám pokus.

Hratelnost je vysoká díky vyrovnanému počtu nepřátel a bonusů. Je sice pravda, že některé úrovně je docela obtížné projít, jelikož vám v tom opravdu brání všelijaké potvůrky. Ale na druhou stranu není problém najít spoustu srdíček a želviček, takže můžete úroveň opakovat stále dokola. Navíc je k dispozici automatické ukládání pozice, takže když vás hra přestane bavit, jednoduše jí opustíte a příště se vrátíte tam, kde jste skončili. Tedy ne úplně přesně, ale na začátek levelu. Grafika se mi velmi líbí, je krásně kreslená a je vidět, že si sní dala autorka práci. Čekává vás totiž také spoustu různých animací, například poletující motýlci, poskakující žabky, vylétající vosy z úlu či třeba bobři vylézající zpoza klády. Hudební doprovod je rovněž skvělý, podbarvuje klidnou atmosféru. Jen škoda těch zvuků, při skoku naší želvičky se ozve takový divný vzdech, nevím, co si pod tím mám představit :o). Každopádně, doporučuji všemi deseti! Pokud máte doma děcko, nesmí mu tato hra chybět ve sbírce. Pokud už dítě nejste, neváhejte a rovněž stahujte. Uklidníte se, krásně si zahrajete a navíc zachráníte jeden želví pár!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Marievil | 25.06.07 v 20:19

Tato hra se mi moc zalíbyla a dohrála jsem jí do konce je vážně pěkná u mě má 85%,,

kajuska8844 | 25.06.07 v 15:08

Noo nevem mne tahle hra nejde a nevim proc??Zekne mne to nekdo??

Triple T | 04.01.06 v 16:05

Moje rec... Ale radsi to nehodnotim, protoze se bojim, ze kdybych hral dal, treba bych nasel tu esenci skvelosti, kvuli ktere maji Zelvici tak dobre recenze.

Risk | 02.11.05 v 19:27

Souhlasim...

a | 02.03.05 v 09:14

věc nátzoru

bluh | 14.02.05 v 02:03

no napisu to i sem... stereotypni hopsacka s nulovou inovaci a opravdu malo napady... tak by me zajimalo co na tom vidite (grafika je sice hezka ale ja to vypnul po 3tim levelu, nebavilo me to)

vKapse | 04.02.05 v 09:48

Nemáte nainstalované kodeky xVid

Michael | 02.02.05 v 17:54

mne nejde intro ani titulky.Proste je tam tma

Kesik4 | 24.01.05 v 23:38

dobrý!

vKapse | 18.01.05 v 15:00

tento týden v sobotu vyjde patch
vííce na stránkách www.vkapse.wz.cz

vKapse | 18.01.05 v 14:59

to Jenny:
Můžete mi prosím říct, co máte za kompa?

jenny | 18.01.05 v 10:25

Hru jsem stahla, rozbalila. Když klepnu na start.exe, tak mi to píše chybu : Run-time error '-2005401570 (8878001e)' : automation error.
PLS co s tím můžu udělat???

team vKapse | 15.01.05 v 16:24

Tak to zkus :)) doporučuju..

Katuš | 15.01.05 v 16:17

No SUPR...ale ještě jsem to nehrála...


galerie