recenze

Teppoman

Teppoman

Máte rádi různé skákačky třeba s legendárním Mariem? Střílíte rádi v Counter-Strike? Pak je dnešní titul přímo pro vás. Do vašich rukou se dostává chlapík s pistolí. Dokážete zneškodnit všechny nepřátele a osvobodit rukojmí?
Teppoman je další z japonských her, s kterými se poslední dobou jakoby roztrhl pytel. Tentokrát se ale nejedná o žádnou manga hru či střílečku s dívenkou v hlavní roli. Hrdinou je totiž obyčejný chlapík, který ani není oblečen. Ale nelekejte se, jeho pohlavní orgány zůstaly skryty :-). Hru má na svědomí vývojář, který si říká Ikiki. Vytvořil již několik podobných her, dnes recenzovaný titul je však jeden z jeho prvních. Můžete se těšit na skvělou akční arkádu. Je krásně kreslená, herní prostředí vidíte přehledně ve 2D. Spojení s Counter-Strikem je však na místě. Při hraní dojde totiž na spoustu přestřelek se strážemi a zachraňování rukojmích.

Hned na začátku jste nemilosrdně vrženi do boje. Nezbývá, než otevřít bednu (stiskem šipky dolů), vzít revolver a sestřelit (ctrl) prvního nepřítele, než on zabije vás. Panák umí samozřejmě také skákat (shiftem) či šplhat. Pohybujete se klasicky šipkami. Víc v boji nepotřebujete. Můžete použít hned několik druhů pistolí, z každého protivníka totiž nějaká vypadne. Od jednoduché bambitky přes brokovnici, střílející tři náboje najednou, až k silným zbraním, které střílí na velké vzdálenosti. Rád bych se zastavil u nepřátel. Dočkáte se bohužel jen jednoho typu.

Jsou jím vždy ozbrojení muži v kuklách, kteří však inteligence mnoho nepobrali. Střílí velice pomalu, jsou nepozorní. Často se jim stačí plížit za zády a dát jim pěstí, která je spolehlivě usmrtí. Pokud by je autor vylepšil, hratelnost by se určitě zvýšila. Vaším hlavním úkolem je projít všechny levely a osvobodit zajatce (stisknutím šipky dolů je uvolníte z pout). Levely jsou nápaditě zpracovány. Procházíte různými domy, čekají vás ale i takové nástrahy, jako jsou například bodáky. Musíte přesně skákat, což často vyžaduje maximální koncentraci. Teppoman je velice chytlavý titul, v některých momentech je ale hodně těžký a jeho dohrání vám může zabrat delší dobu.

Zpracování se ale opravdu povedlo. Gameska se nejen dobře hraje, příjemně také vypadá. Škoda jen, že herní okno je tak malé. Má to i své výhody. Můžete například hrát velmi jednoduše při práci. Kreslená grafika je velice sympatická, také postavy jsou pěkně zpracovány. I po hudební stránce se jedná o zdařilé dílko. Skladby jsou chytlavé a k tématu se hodí. Stejně jako zvuky. Zaujal mě obzvláště řev osvobozených zajatců. Střelba je také povedená. Celkově vzato musím říct, že před sebou máme další vynikající titul. Vyniká hlavně hratelností. Zábavy totiž nabízí opravdu velice hodně, škoda jen, že neobsahuje více různých levelů.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

HomerBond | 20.01.05 v 18:01

Je to supr hra pro vsechny, co radi parej skakacky

vrků | 18.01.05 v 22:16

Mi to nefachá. Proč?
Jen řekne že chybí dynamická knihovna.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce