recenze

Jungle Survivor

Jungle Survivor

Vydejte se hledat do temné džungle své místečko pro pokojný život. Počítejte ale s tím, že než si budete moci klidně založit domov, budete muset vyštípat původní obyvatele. Přežijte v pralese, kde platí doslova zákony džungle.
Normálním stavem v přírodě je jakási druhová vyrovnanost. Rodí se tolik škůdců, aby uživili přesný počet predátorů. Je tak zajištěno, že žádného druhu nebude přespříliš a nevznikne tak žádná neplecha, kterou by jakékoli nežádoucí přemnožení určitě způsobilo. Jenže občas se stane, že tento normální stav (doufám, že mě žádný militantní biolog nebude kamenovat za výrazy, které používám) je něčím narušen. Ať už je to činnost člověka, nebo přírodní katastrofa, co za tím stojí, jedno je jisté a naprosto nutné. Návrat k normálu. A to co nejdřív. A něco podobného se stalo /i když geneze tohoto stavu byla jiná/ i v džungli, ve které se bude odehrávat děj dnešní gamesy od studia IceTec, od nichž jste již určitě zaznamenali gamesy jako Defender nebo Ottifanten in Seenot .

Ať už to bylo jakkoli, je jasné, že vy v roli obyčejného barevného opeřence si chcete obydlet kousek džungle, malinký ždibeček toho obrovského rozlehlého pralesa a vůbec nechápete, proč by vám nemohl patřit. Jenže zde již žijí jiní ptáci a ti zase nechápou, co se jim sem ten podivný malý drzoun plete. A zákonitě dojde k boji. „Původní obyvatelé“ jsou sice ve značné početní přesile, ale známé vojenské heslo:" na množství nehleďte", má přece jen něco do sebe. Nepřátelsky naladěných ptáků je sice opravdu dost, ale vy máte oproti nim jednu obrovskou a nezpochybnitelnou výhodu. Ta tkví ve vašem zažívacím ústrojí. Z normální potravy, již spořádáte, se během procesu trávení stává velmi nebezpečná látka, což jde až tak daleko, že výsledný exkrement obsahuje látky, které okamžitě zabíjí. Jakýkoli, byť sebemenší a sebekratší kontakt s nimi má za následek okamžitou smrt. A proč toho ve svém boji za právo na životní prostor nevyužít? Ovšem i zde platí jiný přírodní zákon, totiž že kde příroda něco přidá, tam i něco jiného ubere. V tomto případě musíte zamezit střetnutí s jiným opeřencem, protože takový střet by měl velmi neblahé účinky. Sice ne tak radikální a rychlé, jako váš exkrement, ale vedoucí k témuž cíli. Zdraví vašeho bojovníka je znázorněno třemi srdíčky, přičemž náraz do jiného živého tvora ve hře vás připraví o čtvrtinu jednoho srdce. Ale nepředbíhejme a povězme si nejdřív, jak to celé vypadá.

Celý děj se odehrává na jediné obrazovce, vidíte na ní dole pokojně tekoucí řeku, mnoho stromů, jste přece jen v džungli, několik málo míst, kam se může pták posadit a během vyčerpávajícího boje si odpočinout, a samozřejmě spoustu nepřátel, jejichž počet vzrůstá úměrně úrovni, v níž se právě nacházíte. Druhově jich příliš mnoho není, jde o klasického ptáka, označovaného jako střední. Je to sok velmi podobný vám. Na ně je nejlepší používat jinou zbraň, než smrtící lejna. Stačí je velmi dobře chytit do svých pařátů! Taktéž se potkáte s malými ptáky, ty se líhnou z vajec vypuštěných středními, nejlepší je likvidovat už vejce, protože zabít takového malého vrabce dá hodně práce, létá rychle a velmi neuspořádaně - trefa je velmi složitá. A když už máme malé a střední, proč nemít také velké. Ty se objevují až v šestém levelu, takže v době, kdy už budete velmi schopnými likvidátory. Není nutné je zabít, ale dostanete za ně speciální bodové ohodnocení. Když budete létat nízko nad řekou, dejte si pozor na vyskakující piraňu, jejíž zuby jsou stejně nepříjemné, jako je kontakt s nepřátelským ptákem.

A nyní už jen ve zkratce k provedení. Jak grafika, tak zvuky/ hudba jsou vyvedeny velmi průměrně. Futuristické efekty v hříčce z přírodního prostředí by asi čekal málokdo, přesto by možná lepší provedení nebylo na škodu, nicméně nechci hanět, tragické to určitě není. Doprovodná melodie je nevtírává a nepůsobí na hráče rušivě jako mnohé jiné. Jungle Survivor je lehká arkáda, jež si zaslouží pozornosti hlavně od hráčů, kteří se chtějí dobře pobavit, ale ne mít gamesu, jíž by museli věnovat denně spoustu času. Velmi výhodná je také pro svůj malý soubor ke stažení, nezabere místo ani těm, kteří mají menší harddisky a problémy nenadělá ani slabším počítačům. A nakonec, pobavit může určitě každého, takže proč to nezkusit?

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce