recenze

Santa Claus in trouble ...again!

Santa Claus in trouble ...again!

Pomozte sympatickému Santovi posbírat jeho ztracené balíčky a pořádně se přitom pobavte. Vyzdvihnout lze parádní vizuální stránku, společně s velmi vydařenou audio stránkou, jež skvěle navozuje tu správnou vánoční atmosféru.
Vánoce jsou svátky klidu, pohody a pro spoustu lidí znamenají tyto klidné chvíle strašně moc. Děti si již na začátku posledního měsíce v roce pořizují své adventní kalendáře a netrpělivě očekávají okamžik, kdy si v něm mohou otevřít poslední okénko. Ne každý ovšem prožívá takovéto chvíle tak, jako naši nejmenší. Spousta jedinců je ve velmi nepříjemném každodenním nátlaku a své povinnosti musí plnit téměř bez odpočinku. Před Štědrým dnem má jistojistě nejvíce povinností samotný Santa Claus. Se železnou pravidelností se tento sympatický fousatý chlapík chytá na každoroční velkou „výpravu“, při níž se snaží obejít co nejvíce domácností a jejich členy náležitě obdarovat. Našeho Santu ale zastihly velmi nepříjemné potíže. Chaloupkou se mu totiž prohnal silný vítr a bez mrknutí oka mu odnesl veškeré připravené balíčky. Podobný problém se mu stal už dříve, ale díky vám ho dokázal bez problému vyřešit. No a nyní opět záleží jen na vás, zda-li mu pomůžete a necháte ho ve štychu…

V průběhu hry se tedy ocitáte v kůži již zmiňovaného Santy Clause a vaším prvořadým úkolem bude proskákat se několika úrovněmi, posbírat přitom co nejvíce ztracených dárečků a zajistit si tak dostatečný přísun bodového zisku. Při svém putování můžete narazit na několik druhů balíčků, z nichž budou nejvíce k vidění „exempláře“ fialové barvy. Můžete se rovněž pokusit dostat na méně dostupná místa a odměnou vám budou balíčky zabalené pěkně dozlatova. Zisk posledního typu balíčku bude chtít trošku cviku, protože se nachází opravdu na těch nejméně dostupných místech. Většinou budete muset překonat několik větších překážek, které vám budou stát v cestě. Jednotlivých nástrah je několik a bezprostřední kontakt s nimi znamená automatickou ztrátu jednoho života a následný návrat na místo posledního automatického uložení, které se provede vždy s nálezem nového checkpointu. Ten má tvar malé vlaječky a jistě ho nepřehlédnete. Zpět ale k překážkám. Nejvíce se asi potrápíte s plameny, ledovými ostny, či s mohutnými dřevěnými kládami.

Největší problém ale představují nepřátele. Z počátku narazíte na klasické tučňáky, později se k nim připojí i opeření ptáci, lední medvědi, či trošku neohrabaní trollové a opět si musíte počínat velmi opatrně, neboť sebemenší bezprostřední kontakt opět znamená okamžitou ztrátu života a návrat na místo posledního checkpointu. Větší komplikace nastane, dojde-li ke ztrátě všech životů. V tom případě automaticky končíte a dostanete na výběr dvě možnosti. Méně bolestnou variantou je možnost okamžitě vyhodnotit si svůj pracně získaný bodový zisk a následný výsledek si pak zaslat na internet. Druhou variantu představuje restart daného kola, kdy ale bohužel bude váš předchozí zisk nemilosrdně smazán. Jednotlivé úrovně ale nejsou tak náročné a bez větších problému dokončíte celou hru max. do hodinky. Po skončení každé úrovně následuje stručná bilance, kde si už k tak slušnému bodovému zisku můžete přilepšit. Vizuální stránka Santovi velice sluší a na každém kroku lze navíc vidět smysl pro detail. V pozadí vám do rytmu hrají líbivé vánoční melodie, takže se rozhodně nudit nebudete.

Vše má své mouchy a ani tahle gameska se jim bohužel nevyhnula. Největší slabinou je bohužel již zmiňovaná délka. Do příznivých karet rozhodně nehraje ani větší velikost archívu. Přesto si ale myslím, že tahle gameska má svoje zvláštní a nepopsatelné kouzlo, které stojí za to okusit. Pokud tedy máte rádi tento typ her a nevadí vám některé nedostatky, můžete se směle pustit do stahování. Možná vás hra zaujme natolik, že obětujete necelé tři stovky a dopřejete si její plnou verzi…

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

84 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Bitchman | 11.03.10 v 15:14

já sem si dvojku stáhnul z ulož.to, tm to je, má to asi 25 mb a je v tom i crack...

De Real | 18.10.09 v 16:38

To je divný, na netu se objevuje ke stáhnutí jenom Demo. Kde by šelo stáhnout celou hru?

pchee | 26.01.09 v 19:05

13.01.2009 v 17:37:19 Alexie napsal:
Předmět:

stahla jsem si odsud několik her a žádná nejde spusti mam to jako text.dokument Word pad.co s tim mam delat???

to bude tim mila zlata ze nemas winrar :)
stahni si ho zdarma na internetu "WINRAR"
Ono kazda ta hra je zabalena a wordpad se jenom priradil automaticky k te pripone *.rar

Pchee | 26.01.09 v 19:03

tak smazte ve slozce ***\Run\music soubor Main.wav a pri spusteni vam to pak ukaze hlasku(nenalezeno main.wav)!!!ale hra vam pojede!!!
funguje to u dema i u full verze

Alexie | 13.01.09 v 17:37

stahla jsem si odsud několik her a žádná nejde spusti mam to jako text.dokument Word pad.co s tim mam delat???

Dana Pešlová | 12.01.09 v 19:50

ja to vim jak se to stahuje protoze ja mam 1 sji dvojku a znam aji kody

jack | 06.12.08 v 22:02

Hru jsem naistalování do počítačeče s Windows XP. Po spuštění programu zčerná obrazovka a počítač zatuhne. Jak tuto závadu (či nastavení ) opravit?

janulka145 | 03.11.08 v 16:36

a jako kde to mam stahnout!:-Dmalo se smeju.tak na co to tu teda je

anezka | 06.12.07 v 15:38

nevite jak to mam stahnout

lubka | 24.09.07 v 08:30

nevie niekto ako to mam nainstalovat???

paja | 15.09.07 v 16:30

hra mi jde spustit ale blbne to co mám dělat?

Jenda | 02.12.06 v 14:33

Neví nikdo co se 3 kolem?

Katka | 11.04.06 v 18:13

Je to k vzteku, nainstalovala jsem obě verze,a ani jedna nefunguje! Co mám dělat?

→Terka← | 25.06.05 v 09:47

Tato hra je dobrá, sice jsem se nedostala daleko, ale je dobrá.

boro | 29.01.05 v 22:09

musíte ve složce music přejmenovat jeden soubour,jsou tam dva hudební soubory už nevím jak to přesně bylo, jde o to, že v tom je nějaký problém - jeden se musí přejmenovat - v tom byl zádrhel. Já ho nakonec vymazal a jelo to. samozřejmě si na to spusttě crack z hoodlunds, který vám otevře všechny úrovně. Docela pěkná hra.

Fanouš | 17.01.05 v 20:11

Stahnul jsem hru v poho, ale nejde spustit. Neví někdo co s tím?

Miška57 | 15.01.05 v 22:42

Já sem to taky stahovala asi 10* a nešlo to spustít je to škoda co stím udělate!!!!!!

Miška57 | 02.01.05 v 13:15

Já sem to stahovala asi pětkrat a nešlo spustít!!!

Marrco | 31.12.04 v 11:36

pravě si to stahuju tak nevim


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce