recenze

Korokuru Hamster Kids

Korokuru Hamster Kids

V následující gamesce si naplno vychutnáte zápasy sympatických křečků v malé dřevem ohraničené aréně. Kromě solidní hratelnosti se gameska může pyšnit skvělou zábavou, kterou společně se skvostnou hudbou přináší.
Touha vítězit je v každém jedinci pěvně zahnízděna už od narození a myslím, že se to nikdy nezmění. Lidé pro vítězství mnohdy ze sebe vydají úplné maximum a případná radost z vítězství je pak zcela zasloužená. Touhu vyhrávat nemají samozřejmě pouze lidé, ale bez větších problému můžeme tuto vlastnost najít i u dalších druhů, společně obývající naší krásnou planetu. Inu a jedním z těchto druhů jsou samozřejmě zvířata, která svůj boj o přežití předvedli v mnoha kvalitních hrách, z nichž nejznámější jsou jednoznačně červíci a jejich Worms. Viděli jste ale někdy podobnou vlastnost u krečka? Já rozhodně ne, proto mě následující gameska celkem potěšila, neboť se rád učím novým věcem. Pokud ještě dodám, že následující počin vzešel z japonských rukou, jistě vám bude jasné, že se nudit nebudete. Zanechme ale opět úvodu a pojďme si k následující gamesce říci několik málo slovíček…

O co tedy vlastně jde ? Ocitáte se v kůži jednoho malého křečka, v jedné malé ohrádce a proti vám stojí nejméně jeden, podobně naladěný protivník. Po okrajích obrazovky jistě nepřehlédnete ukazatele zdraví a jistě je vám zhruba jasné o co půjde. Jednoduše řečeno musíte skolit své protivníky k zemi dříve, než to udělají oni vám. K jejich skolení budete muset využít několika vlastností. Tou nejzákladnější je „dobíječ“ křeččí energie. Na počátku bohužel máte nulový stav, musíte si tedy tento indikátor (chcete-li vyhrát) doplnit. Stačí tedy chviličku postát na místě a stiskem příslušné klávesy tuto energii doplňovat. Indikátor o aktuálním stavu se nachází pod ukazatelem života a jistě ho nepřehlédnete. Po částečném nebo úplném doplnění se budete moci kutálet a během této akce se musíte pokusit trefit jednoho z protivníků. Pokud se vám to podaří, dojde k menší potyčce, během které se mu začnou ubírat životy. Ovšem nemyslete si, že máte vyhráno. Proti vám totiž nestojí žádný zelenáč. Má totiž na chlup stejné vlastnosti jako vy, takže na vás velmi často zaútočí se slušnou intenzitou. Po trošce cviku se mu ale naučíte velice úspěšně vyhýbat.

Pokud se stane, že ve stejnou chvíli se budete proti sobě kutálet navzájem, dojde k velmi zajímávé věci a to, že nastane menší otloukaná, kde vyhrává majitel s lepším stavem energie, protože ve vhodnou chvíli převezme roli útočníka. Výhra nastane v případě, že v aréně zůstane pouze jeden bojeschopný hráč. Pak už jen dostane zajímavě vypadající pohár a směle se může pustit do dalších soubojů. Hraní s jedním protivníkem ale velmi rychle omrzí. Naštěstí je ve hře k dispozici několik dalších variant, jak si zpříjemnit volné chvíle. Na mysli mám samozřejmě počet protivníků, kdy se můžete utkat nejméně s již zmiňovaným jedním soupeřem. Jste-li ovšem zdatní, jistě nepohrdnete hned třemi soupeři najednou. Pokud je vám i tohle málo, můžete si k počítači pozvat až tři své kamarády, či kamarádky a změřit si své síly mezi sebou. Pojďme si nyní opět říci pár slov k technickému zpracování. To, že jde o hru z japonských rukou, poznáte velmi snadno, díky tradičním podivným znakům. Naštěstí to gamesce skoro vůbec neškodí, takže tento nedostatek velmi snadno překousnete Grafika je hodně solidní. Zvuková a hudební stránka je mírně nadprůměrná, ale o žádném zázraku rozhodně nemůže být řeč. Ovládání je velice snadné, postačí vám klávesnice, kde si jednotlivé klávesy můžete pomocí přiložené utilitky pěkně a pohodlně nastavit.

Bohužel vám po čase bude připadat vše lehce stereotypní a po několika zahrání hru nejspíše vypnete, přestože jsou její kvality nepopiratelné. Chcete-li si tedy zpříjemnit jedno odpoledne jednoduchou gameskou, stažením rozhodně neprohloupíte. Ostatním ale raději doporučuji něco jiného…

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

68 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Káťa | 12.01.05 v 19:49

Lidi, nevíte, čím pak mám odklepnout že chcu hrát? Co mám dělat?

Honza Matyáš | 09.01.05 v 21:05

Tuhle hru všem doporučuju.Je supr!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce