recenze

KaromatiX

KaromatiX

Bobble Puzzle se vrací s lehce pozměněným systémem, který přináší slušnou porci zábavy. Tak asi takhle nějak bych ve stručnosti charakterizoval následující gamesku, navíc vynikající svým zpracováním a několika dalšími drobnostmi..
Je tomu již nějaký ten pátek, co se objevila gameska Bobble Puzzle. Váš úkol v ní byl velice jednoduchý – z malého děla jste vystřelovali barevné kamínky, kterými jste se snažili trefovat do stejně zbarvených kamarádů umístěných v horní části hrací plochy. Ačkoliv pro někoho možná tento systém vypadá na první pohled stroze, doopravdy se nenechejte zmást, neboť i přes svojí jednoduchost se jednalo o velmi zábavný a dobře hratelný počin. O popularitě svědčí i několik vydařených předělávek snažící se napodobit svůj vzor. Jedná se např. o Bubble Ice Age 2 či Stone Cutter. Myslím, že úspěch těchto titulů mluví za vše, proto si pojďme bez zbytečných průtahů říci, jak je na tom následující gameska, zda-li pak se jí podaří zaujmout hráčskou obec?…

Po spuštění se ocitáte ve velmi zajímavém prostředí, které vzdáleně připomíná deštný prales. A hned vzápětí si jistě všimnete větší podobnosti s již zmiňovaným Bobble Puzzle. V horní části hrací plochy se tedy opět nachází několik kamínků v pěkném barevném provedení. No a jistě je vám jasné, co bude vaším úkolem. S pomocí malého děla budete muset postupně likvidovat kameny v horní řadě tím, že se budete snažit napasovat na sebe stejně barevně rozlišené kameny. Pokud se vám to podaří a vytvoříte klikatou řadu minimálně tří kamínků, můžete si částečně gratulovat, neboť si tak přiblížíte vítězství v dané úrovni. Bohužel je orientace při míření mnohdy trochu nejasná a velmi často se vám stane, že kámen vystřelíte a trefíte pouze hrot kamenu jiného. V tom případě se vám odečte limit tří sekund z celkové minuty a půl, což jistě nikoho nepotěší. Naštěstí máte v průběhu jednotlivých levelů k dispozici velmi šikovnou pomůcku, jež vám vaše trápení alespoň částečně ulehčí. Jedná se o ukazatel v podobě indiánského šípu, který vám ulehčí míření díky své špičce. Navíc s ním můžete libovolně pohybovat ve svislém směru, což jistě každý ocení.

V průběhu hry budete mít tu čest narazit na několik bonusů, u kterých bych se rád na chvilku pozastavil. Nejvíce vás asi potěší zajímavě vypadající duhový míček, jenž vám u části kamení zpřehází barvy a mnohdy vám tak velice pomůže, stejně tak jako výbušniny či šípy, objevující se ale bohužel velmi zřídka. Ty vám naopak pomohou s likvidací velkého množství kamínků. Poslední bonus, na který jsem v průběhu hraní narazil, byly drobné bílé hodinky a jistě vám nemusím dopodrobna popisovat, co bude jejich účelem. Stručně řečeno, jde o drobnou časovou injekci několika málo sekund. Na úplném počátku si můžete zvolit jednu z šesti možností, jak si tuhle gamesku dopřát, z nichž každá obsahuje 30 levelů. Mezi jednotlivými levely je odlišností pramálo, spíše oceníte s levely přibývající obtížnost. Po dohrání všech levelů (či při náhlém skonu) si můžete svůj počet dosažených levelů zvěčnit zápisem do tabulky. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Vizuální stránka vypadá velmi dobře, na každém kroku můžete vidět smysl pro detail. Zvuky jsou rovněž velice kvalitní, stejně tak jako pro uši příjemně znějící hudba. K ovládání vám postačí klasicky myš.

No a to je vlastně tak vše, co vám tahle gameska může nabídnout. Hledáte-li příjemné zpestření na několik dní, můžete o následující hříčce směle uvažovat. K dispozici je opravdu solidní zpracování a hlavně dostatek levelů, které vás dokáží prověřit v mnoha ohledech. Dále si myslím, že velikost archívu je doslova zanedbatelná, takže se můžete směle pustit do stahování a třeba se v diskuzi podělit o své dojmy…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce