recenze

Weihnacht 2004

Weihnacht 2004

Vánoce, vánoce přicházejí, zpívejme přátelé… je tu totiž várka vánočních her, s nimiž jsou sváteční časy mnohem zábavnější, čehož je hra Weihnacht 2004 jasným důkazem. Zavolejte si kamaráda a alou zdobit stromeček!
Kouzlo freewaru je v rychlosti. Autoři free her nejsou nijak vázáni na vydavatele či lukrativní období v roce, ale vždy si titul vydají jak je jim libo. Ono kouzlo ale spočívá v něčem zcela jiném; autoři se dále nemusí ničeho obávat (snad kromě porušení platných zákonů) a v klidu mohou spatřit světlo světa i takové bizardní kousky jako Hon na Jelena, Hangman 3D, Krava či Piggy Fighers. S nimi ale dnešní hra nemá vůbec nic společného. Jak již název napovídá, reaguje na aktuální situaci – jak jste jistě všichni zaregistrovali, jsou Vánoce. :o)

Weihnacht 2004 bohužel hned na začátek trpí jedním malým negativem, ovšem ne v pravém slova smyslu; hrát totiž teoreticky můžete sami, herní obrazovka je ale rozdělena na dvě části a v každé z nich je jeden Santa Claus, kterého ovládáte. Máte-li ale po ruce kamaráda, který by byl ochoten pustit se s vámi do víru hraní, tak není co řešit – naopak, přičtěte ještě nějaké ty bodíky navíc...

Příjemné je, že hra podporuje i přítomnost gamepadů (poznámka – nebylo testováno), ale přeci jen špatná není ani kombinace dvou hráčů na jedné klávesnici. Jeden se Santou nakládá pomocí klávesových šipek, druhý si musí vystačit s kombinací A,S,W. Nyní se už ovšem přesuňme k samotné náplni hry; ta, ač neoplývá žádnými nudnými složitostmi, je vskutku originální. Před vámi stojící obrovský stromeček musíte ozdobit. Možná to zní trochu divně – Santa Claus, který normálně dárky obstarává se nyní přesouvá do role vrchního zdobiče, ale když nad tím nebudete dumat, dočkáte se sladké odměny. V levém dolním rohu je vždy ozdoba, kterou je nutno sebrat a přesunout na viditelně označené místo. Tak jako je jednoduchá herní náplň, je jednoduché i hraní v praxi. Za maximálně dvě minuty máte vystaráno a ozdobeno, ani tím však zábava nekončí. Je vám totiž měřen čas a ten, kdo stihne ozdobit stromek rychleji, vyhrál. Právě přítomnost sousedícího kolegy je největším lákadlem a hnacím motorem vpřed. A věřte mi, že vás čekají boje o každičkou sekundu!

Nad hraním nesmíte prostě moc přemýšlet. Tak předně byste asi při sebemenším zaváhání prohráli a pak byste si mohli všimnout i řady nelogičností – podle názvu by se mohlo zdát, že se jedná o hru německou, což sice pravda je, ale výrazy jako „new game“ dojem kazí a jakási angličtinoněmčina, kterou hra k hráčům promlouvá, nevypadá zrovna nejlépe. Grafické zpracování má své kouzlo a i když ho nemůžeme považovat za nejlepší, obstojí. Mrzí mne i jedna jediná melodie, která se ani neopakuje a když se náhodou někde zdržíte, čeká vás namísto ní jen trapné ticho. Jinak je ale Weihnacht 2004 celkem pohodovou hrou, která jistojistě stojí za to!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

mirka | 26.07.05 v 16:20

totalne kratke

zdenka berkyova | 13.01.05 v 16:34

rada bych si to zahrala

carolina | 25.12.04 v 22:24

je to bezva


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce