recenze

Soccer Pong 3D

Soccer Pong 3D

Fotbalová liga spí nyní zimním spánkem, a tak všichni fanoušci kopané hledají, jak si zkrátit dlouhou chvíli. Nejen pro ně je tu hříčka, jež v sobě kombinuje dvě kultovní hry.
Sportovní hry se všeobecně těší velké oblibě. Proč, to je jasné. Jednak si při nich může každý vyzkoušet, jaké to je být nejlepším fotbalistou/ hokejistou/ tenistou, zažijete akci, a přitom nemusíte střílet do podivných mimozemských tvorů nebo čehokoli jiného. A co je to Pong a co znamená pro herní svět, to snad ani není potřeba připomínat. Je to další velká klasika, zařazující se po bok takovým legendám jako XXX Tetris, Arkanoid Win32 nebo Super Mario Pack. A dnes tu máme gamesu, jež se snaží propojit oba dva principy!

Pokud si vzpomínáte, není to zdaleka pokus první. Spojit Pong s nějakým sportem vůbec není tak originální nápad, jak by se možná někomu neznalému mohlo zdát. Před poměrně drahnou dobou jsme u nás vydali například sharewarovou hříčku Hockey Pong, a dokonce i Football Pong, takže srovnání se určitě nabízí. Tento Football Pong se ale snažil v rámci možností o co největší věrnost fotbalu, takže animoval i hráče, o což se Soccer Pong nesnaží. Fotbal si totiž zahrajete jen pomocí své destičky na jedné straně hříště, jak je u Pongu obvyklé. Ale nepředbíhejme a podívejme se na vše pěkně po pořádku. Do víru fotbalové akce jste vrženi bez jakékoli možnosti něco si navolit, není totiž přítomno žádné menu. Jediné, oč jste před pomyslným úvodním hvizdem požádáni, je stisknutí klávesy enter. A pak už vše začíná. Nepřítel se svou deskou je připraven odrážet vaše pokusy o to, zdolat jeho brankovou čáru (a tím myslím celou čáru, protaženou na šířku hřiště, ne jen její část mezi tyčemi). Zpočátku míč po hřišti létá malou rychlostí, ale během zápasu získává na akceleraci, a pokud nebudete včas reagovat, může se vám rychle stát, že obdržíte branku. Ale počítačový soupeř také rozhodně není žádný Pelé.

Sám obdrží leckdy trapný gól, takže se nemusíte obávat, že byste dostali „kanára“. Zápas se hraje na devět branek; kdo docílí tohoto počtu, vítězí. Nebylo by určitě na škodu, zmínit se o jistých nedotaženostech, jež vám někdy mohou pomoci v získaní bodu. Tehdy se jim třeba i zasmějete, ale ve chvíli, kdy to budete vy, koho poškodí, asi z nich tolik radosti mít nebudete. Totiž, po každé vstřelené brance se míč odebere zpět do středového kruhu a náhodně se vydá na jednu ze stran. Tak je to v pořádku. Jenže se často stane, že se po gólu jaksi zasekne, např. u soupeře (nejlépe kdesi za ním), a dostane se opět do branky, která se započítá jako regulérní. A mně se dokonce i stalo, že jsem obdržel gól, míč se u mě zasekl, ale ve výšce, a pomalu se pohyboval směrem k soupeři, jenž mu nemohl zabránit v cestě do branky. Prostě na něj nedosáhl. Soccer Pong 3D je sice opravdu 3D, ale míč se do výšky obyčejně nevznáší. Jinak musím říct, že gamesa je to opravdu zábavná, na oddych jako dělaná. Grády ale nabírá až s vyšší rychlostí míče.

I technicky je Soccer Pong na dobré úrovni. Je fakt, že ono ani není moc co na fotbalovém hřišti, míči a dvou deskách, tradičně červené a modré, zkazit. Na své snažení se díváte z vrchu a trošku z dáli, abyste měli větší přehled (a asi také proto, aby autoři dokázali, že jde opravdu o 3D). Zápasem vás provázejí fanouškovské melodie a zvuky, hádám z Latinské Ameriky, takže o atmosféru je také postaráno. Ale nechtěl bych, aby to vyznělo, jako nějaká velká chvála, zvuky se totiž stále opakují. Nic to nemění však na tom, že zde máme celkem vydařenou hříčku, jejíž zábavnost vám nebrání vyzkoušet opravdu nic.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Cooper | 30.04.05 v 11:35

Docela slušná hra,neni to tak zlý jak jsem čekal!

adri | 30.01.05 v 13:37

sportovní hry


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce