recenze

Mass Destruction 2

Mass Destruction 2

Kdo se má v tom množství vesmírných stříleček vyznat! Není snad ani týdne, v němž bychom nějakou nepřidali. Jedna lepší než druhá… Mass Destruction se řadí zrovna k těm velmi povedeným kouskům.
Zaručený recept na to, jak udělat dobrou vesmírnou střílečku, věřte, či nevěřte, opravdu existuje. Hlavně musíte skombinovat všechny důležité aspekty. Dobrou hratelnost a opomenout nemůžete ani slušivý grafický kabátek. Vypadá to, že autoři dnešní hry se těmito radami drželi do puntíku. Nejen, že plní oba dva výše zmíněné aspekty, ale nabízí ještě mnohem, mnohem více. Nevěříte?

Já se až někdy divím, že si vývojáři nevymyslí něco originálnějšího a raději vsadí na tolikrát ohrané téma, jakým bezpochyby vesmírné střílečky jsou. U Mass Destruction se to očekávat dalo, již první díl se totiž zařadil na pomyslnou špičku žánru. Díl druhý má podobné ambice a nezbývá mi, než pochvalně konstatovat, že se mu to daří. Úvodní, dočervena provedené, menu by sice potenciálního hráče mohlo odradit, pakliže ale změť čísel, rad a všeho možného překousnete, dostane se vám vskutku kvalitní zábavy.

Nuže, dost řečí, přejděme k věci. Po spuštění hry vás možná překvapí krapet složitější ovládání, ovšem jinak by to snad ani nešlo. Ve hře je totiž přítomno docela velké množství různých prvků, hlavně pak všemožných druhů střeliva. Herní námět si snad ani detailnější popis nezaslouží. Jako kapitán vesmírného korábu se jednoduše vydáte na steč do nepřátelského týlu a budete se snažit získat co nejvíce skalpů. Jako vždy to zní velice jednoduše, v praxi je to ovšem horší. Nepřátelé se pohybují až překvapivě výborně. Jsou dobře rozmístění, pohybují se v tak akurátním počtu a nedají vám ani na moment vydechnout.

Celkovou atmosféru naplňuje vesměs dobrý soundtrack a výtečné grafické zpracování. Raketka je sice povětšinu času statická a nevypadá, že by letěla zrovna intergalaktickou rychlostí, opět se ale jedná v kombinaci s hudbou o dobře se doplňující celek. Mass Destruction 2 tak hodnotím více jak nadprůměrně a má slova chvály nejsou jen tak holým tlacháním. Nejlépe uděláte, když si vše ověříte sami pěkně v praxi…

stáhnout hru
Martin

autor
/ Martin

Skóre

81 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce