recenze

Ottifanten in Seenot

Ottifanten in Seenot

Pečlivě připravte svou loďku, sloní výsadek právě začíná! Možný podtitul téhle stoprocentní oddechovky hovoří za vše! Takže vzhůru za zábavou!
Žádné vážné téma, žádný složitý příběh, nic, co by se vás jakkoli snažilo zaměstnat, nebo nedejbože přemýšlet o jakýchkoli spletenostech. Ne. Někdy je prostě dobré na chvíli vypustit všechny starosti z hlavy a odpočinout si. Občas má člověk chuť, dát na chvíli pohov svým mozkovým buňkám a přehřátým závitům, a má několik možností, jak tuto chuť změnit ve skutečnost - no a jednou z nich je i zahrát si nějakou oddechovou gamesku, jakou vám právě teď představuji. Pokud o sobě víte, že jiné než naprosto duchaplné hry vás nemohou uspokojit, jestliže vyžadujete zajímavý příběh a dějové zvraty, Ottifanten in Seenot není nic pro vás a vaši náturu. Snad by se vám i přesto mohla hodit, jakožto možný nástroj úplatku někoho mladšího :).

Ale nyní se již prokousejme k jádru pudla. Vše je naprosto zacíleno k jednoduchému pobavení, takže i námět je opravdu jednoduchý. Představte si následující dost nereálnou situaci. Vypluli jste si takhle jednoho krásného slunečného dne loďkou při pobřeží, prohlédnout si krásnou okolní přírodu. Když tu náhle uslyšíte přibližující se rachot vrtulníku. Ten se za chvíli zastaví přímo nad vámi a z jeho útrob začnou vyskakovat sloni s padákem. A vaším úkolem je zabránit, aby spadli do vody. Jinak řečeno, musíte je chytit do své loďky. Samozřejmě ale, že není bezvětří a sloni nevyskakují po jednom. Komíhavý vítr zavane slona jednou sem, jednou tam a vy musíte stíhat sledovat pohyb všech, abyste je stihli pochytat. Naneštěstí na pobřeží rostou i stromy, takže se nezřídka stane, že se elefant zachytí na stromě a spadne až za určitou chvíli. A vám tak nastává dilema, zda pod ním počkat, až se uráčí sletět, nebo zda raději chytit jiného slona, ale riskovat, že ten přichycený se urve v tu nejnevhodnější chvíli. Nechytit smíte maximálně tři kusy, pak hra končí.

Za každé zachráněné zvíře se vám přitom připočítá jeden bodík. Aby to nebylo ale zas tak striktní, občas se z helikoptéry snese i slon zlaté barvy (ostatní jsou klasicky šedí), jehož polapením získáte jako bonus možnost pustit doslova k vodě o jednoho savce víc. Hříčka je provedena ve 2D, takže k ovládání loďky využijete pouze šipku doprava a doleva, ono asi ještě sledovat další dva směry by byla dost velká muka. Samozřejmě, že někdy prostě nezabráníte tomu, abyste slona „ztratili,“ ale gamesa to rozhodně těžká není. Navíc je opravdu jen pro kratší odpočinek, nikoli pro delší hraní, neboť při souvislejším hraní začne být nutně stereotypní. Jediné, co vás žene dál, je touha po zisku dalších bodů, což někdy není motivace, která by vás u počítače byla schopná zdržet. A přiznejme si též upřímně, že svým provedením je to gameska spíše pro mladší hráče a hráčky. Neznamená to, že někdo starší by si ji nezahrál, ale mnohem větší potěšení a úspěch sklidí u juniorů.

Na závěr mi tradičně zbývá zhodnotit technické provedení. Není špatné. Grafika je vcelku vkusná a vydařená, zvuky se dají vystát, po každém desátém bodu budete odměněni jakýmsi jódlováním, to ale nepovažuji za naprostý vrchol invence, ale lepší než nic to je. Opět se ale musí nechat, že vše se odehrává na jediné obrazovce, a proto by její nevkusné provedení bylo velmi tristní záležitostí.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

65 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

kašparová lenka | 17.12.04 v 14:42

jo fakt dobry obrazky ale nejde to zpustit§


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce