recenze

Death Illustrated

Death Illustrated

Jak by mohla vypadat ilustrovaná smrt? Jestli si to neumíte představit, nezoufejte, přinášíme vám působivou 3D střílečku, která vám to názorně předvede. Vydejte se do míst, přeplněných ohavnými monstry, kde neexistuje nic jiného než smrt...
Ilustrovaná smrt asi nenapadne jen tak někoho. Musí jít o lidi, kteří se v tom dokáží pořádně vyžít, a to se v případě dnešní hry určitě povedlo. Když tak vzpomínám, jestli jsme někdy něco podobného vydali, napadá mě pouze neméně zajímavá střílečka Twilight of the Gods, která stejně jako Death Illustrated byla vcelku netradičním akčním zážitkem, a nebo Operation Genocide, kde stejně jako v DI naleznete zajímavá monstra. Co však tyto dvě hry od dnešní naprosto odlišuje je atmosféra. Působí tak tajemně a někdy i hrůzně, že se opravdu cítíte jako v „mrtvém světě“.

Nebudu přehánět, pro akční pařany by neměl být žádný problém si s DI poradit, ale je možné, že i vás někdy hra lecčím překvapí. Po spuštění můžete obdivovat krásně propracované menu, ve kterém lze navolit hned několik herních vlastností. V Settings volíte herní vlastnosti (běžnou hru nebo deathmatch, mapu atd.), v Configure nastavujete zvuk a obraz a Multiplayer není třeba více rozebírat. Ten určitě potěší. ;) Po výběru tipu hry a mapy se můžete vydat do boje. Zvukové doplňky krásně zkrášlují prostředí, které je jinak celkem tiché, což ale k mrtvému světu celkem náleží. Úkol hry je od začátku naprosto jasný. Dojít do konce levelu, nebo v případě deathmatche vydržet co nejdéle naživu. S tím souvisí fakt, že se musíte postarat o každé monstrum, na něž narazíte.

Do vašeho arzenálu spadá hned několik zbraní. Tou základní je brokovnice, která je sice pomalá, ale přesná a účinná. Většinou stačí jeden zásah a máte vystaráno. K dalším zbraním se dostanete až v průběhu hry. Se zbraněmi je spojena jedna z chyb hry, a to kadence některých zbraní. Než vystřelíte a poté nabijete, můžete mít velkou část životnosti pryč. Střelba je totiž u většiny zbraní příliš pomalá. Byl jsem rád, když jsem narazil na kulomet, který byl o něco rychlejší, a hra se s ním stávala tou řezničinou, kterou všichni hledáme. :) Když vás totiž obklíčí hned několik monster najednou, není čas na nabíjení či útěk, ale na jednání pomocí pořádné zbraně. Tu tak trochu kulomet představuje, ale je zase slabší, takže stejně časem musíte přepnout na brokovnici. Co by vám dále mohlo působit problémy je množství nábojů. Většinou začínáte s pěti do brokovnice a zbytek si musíte už někde obstarat. Pokud vám dojdou, můžete zvolit buď útěk nebo pěsti ala Doom. :)

DI nabízí spoustu rozlehlých, monstry přeplněných, map. Ovládaní hry je jednoduché, nic na co bychom nebyli zvyklí, a i hratelnost je takřka dokonalá. Možná vám bude vadit množství barev, ve kterých je hra provedena. Jsou totiž jen dvě, což asi nikoho nepotěší. Grafika však díky tomu nevypadá hůře, je jen černobílá. Navíc mrtvému prostředí hry to opravdu odpovídá. Za těch 18 MB hra opravdu stojí, doporučuji stáhnout. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Stardius | 06.10.07 v 16:59

A zapomněli jste ke kladům přičíst to, že skiny jsou lehce překreslitelné, takže když se člověk nudí, může si celou hru přemalovat podle sebe :P

Marian | 17.10.06 v 10:06

Neboj! Kdo se bojí, nesmí do lesa! :-)

Luzin | 17.10.06 v 05:16

Ja bych si to zahral.. Ale po precteni recenze se bojim :-)


galerie