recenze

Jetz 4: Revenge

Jetz 4: Revenge

Pokračování Jetz Fusion dorazilo na naše monitory a s sebou přináší větší míru brutality, akce, nelineárnost a samozřejmě notnou dávku zábavy a hratelnosti. Kromě toho lze počítat také se skvostnou grafikou. Myslím, že už více prozrazovat nemusím. ;)
Většina z vás se jistě setkala s komerční sérii Grand Theft Auto (GTA) nebo o ní alespoň slyšela. První díl se stal velice populární a jeho, zatím, dva mladší bráškové na tom byli a jistě ještě jsou obdobně. Není proto divu, že jsme se mohli dočkat několika podobných her, zejména na freewarové scéně, kde je většina podobných titulů velice dobře zpracována a mnohdy svojí kvalitou předčí své komerční nevlastní brášky. Slavné „géteáčko“ si vzal za vzor také Shawn Noel, který nedávno vydal gamesku Jetz Fusion. Jednalo se o velmi skvostnou akční hru, kde jste se v roli jednoho týpka snažili plnit zadané úkoly, jak nejlépe to jen šlo. A to vše ve stylu GTA. Je vám tedy nad slunce jasné, že jste měli o zábavu postaráno. Kromě Jetz Fusion jsme se od Shawna Noela mohli dočkat také gamesky Infection, která si opět dokázala získat přízeň spousty hráčů. No ale zanechme konečně těchto řečí a pojďme se podrobněji věnovat popisu následující gamesky, na což ostatně již jistě netrpělivě čekáte…

Gameska je svým principem velice podobná svému předchůdci. Opět se vžíváte do role jednoho akčně naladěného týpka, který bude svůj bojový um předvádět ve dvou městech Silver a Lightning City. Tenhle díl mě ale dosti překvapil svojí nelineárností. Mise tedy můžete plnit dvěma způsoby. Nejjednodušší cesta k vítězství vede pomocí bezhlavého střílení do lidí. Můžete si zvolit ale i druhou variantu a snažit se plnit jednotlivé úkoly. Ty opět dostáváte od pouličních týpků a slečen a jejich náplň je opět velice různorodá. Budete se bránit, utíkat v časovém limitu před nepřáteli nebo prostě budete muset někoho najít a postarat se o něho. Nejvíce se mi asi líbil úkol, když jsem se chopil odstřelovací pušky a nepřátele likvidoval jedna radost. Pokud se vám nebude dařit, můžete si pro stejné zadání přijít kolikrát se vám jen zachce. Vše se odehrává v budoucnosti. Není proto nějakou zvláštností, když kolem vás projede (či proletí) futuristicky vypadající auto a jiné další vehikly. O modernosti doby ostatně svědčí i vaše výbava.

K dispozici máte jetpack, který vám dovolí vznést se a dostat se tak na normálně nedostupná místa. Při svém letu můžete potkat spoustu podobně zapálených jedinců do létaní ;). No ale vraťme se k náplni misí. Pokud tedy zvolíte brutálnější cestu a budete likvidovat nevinné civilisty, připravte se na krušné chvíle. Za každou kapičku krve, kterou prolijete, vám bude neustále narůstat ukazatel brutality. Čím bude stav brutality vyšší, tím větší pozornosti policejních složek se budete těšit. Později se vás budou snažit zlikvidovat ostřelovači a jiné další složky. Pokud váš ukazatel poroste a dosáhne magické horní hranice, připravte se na nejhorší. Bude se s vámi chtít vypořádat hlavní policejní boss, jenž svojí velikostí dokáže leckoho překvapit. Pro postup do další úrovně bude potřeba zlikvidovat ještě jednoho „šéfíka“. Za splnění jednotlivých úkolů získáváte finanční prostředky, za které si můžete polepšit po své materiální stránce a řeknu vám, výběr je opravdu pestrý. Nechybí ani takové unikáty, jako je motorovka, bazooka, plamenomet či laser. Pojďme si ale nyní říci pár slov k technickému zpracování. Vizuální stránka je na hodně vysoké úrovni, vše běží naprosto plynule a bez větších obtíží. V jednotlivých úrovních se jde navíc vyřádit, jak je jen libo. Můžete tedy ničit třeba reklamní tabule, telefonní automaty a spoustu dalších věcí. Zvuková a hudební stránka je opět na velice slušné úrovni. Navíc je k dispozici, stejně jako minule, jednoduchý multiplayer. K ovládání vám postačí klávesnice.

Tak a to je vlastně vše. Jde o velmi dobře zpracovanou hru. Bohužel jde také o velmi brutální hru, kterou by rozhodně neměly hrát děti! Máte-li tedy rádi akční hry, nevadí vám zvýšená míra brutality nebo jste příznivci předchozích dílů, stažení je pro vás povinnost, to mi můžete věřit…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Degr | 29.12.04 v 14:39

Je to hustá hra a hodně děkuju Assassianovi
že sem dal ty cheaty!

Assassian | 16.12.04 v 18:42

us mam prvni cheaty!!!!!! brocka=nugtosh23
laser=omgwtf6663 bazuka3=blowshitep
endofitall=MEGA gun

ale nejdriv musite zmacknout "c"

wws | 15.12.04 v 20:27

hojte do rutulki..?

Tomus | 13.12.04 v 00:38

Jo jo, tohle je fakt bomba... ale koukám, že se autor nedostal z prvního města...

Nicméně Shawn64 umí v Game Makeru fakt divy a s těmi 94% můžu jenom souhlasit...


galerie