recenze

aXieball 2004

aXieball 2004

Vlajky jsou znovu na scéně a opět sehrají velice důležitou roli. Bez nich se vám totiž jen ztěží podaří následující gamesku dokončit. Sem tam si budete muset pomoci nějakou tou výbušninou, ale úplně nejdůležitějším faktorem je samozřejmě váš úsudek. ;)
Posbírej všechny vlajky a vyhraj úroveň. Tak asi nějak takto bych ve stručnosti charakterizoval následující gamesku. Než se ale pustím do recenze, rád bych zmínil fakt, že mi tento princip připomněl nesmrtelnou variaci známého Capture The Flag (dále jen CTF), která je součástí většiny akčních her a samozřejmě nejen jich. Jde o natolik známou věc, že jistě nemusím princip CTF nějak zvlášť připomínat, proto bych rád zanechal tohohle úvodu a konečně řekl, jak je na tom vlastně tahle gameska, jež má s principem CTF velmi mnoho společného …

V průběhu hry se tedy ocitáte v roli neohrožené koule (bowlingové ;)) a vaším úkolem je samozřejmě posbírat všechny vlajky v dané úrovni a dojít si pak do cíle. V počátcích půjde vše jako po másle, neboť vlajky jsou na celkem dostupných místech a čekají pouze na své sebrání ;). Později ovšem nastane několik komplikací. Vlaječky se začnou „schovávat“ na velmi nedostupná místa a vám nezbude nic jiného, než se spolehnout na svůj úsudek a nějakým způsobem se k nim dostat. K tomu vám velice pomohou výbušniny, jež se začnou později objevovat a s nimiž jistě dobře naložíte. Své budoucí jednání ale budete muset velice dobře uvážit, protože výbušnin je nedostatek. Do cesty se vám ale staví i několik dalších překážek - oheň či voda. Musíte si tedy počínat velice opatrně. Na počátku si může zvolit z několika módu hry a rovněž i z několika obtížností. Herní módy jsou celkem čtyři, jmenovitě Normal, Always move on, Improve Yourself a Improve Rekord. V prvním módu bude probíhat vše klasickým způsobem, musíte tedy sbírat všechny vlaječky a snažit se prokousat do nové úrovně. Bohužel ne vždy to půjde tak snadno ;). Pokud se vám bude zdát daná úroveň příliš obtížná, můžete vyzkoušet druhý mód, kde si novou úroveň zpřístupníte i v případě neúspěchu. V posledních dvou módech si jen vylepšujete své statistiky.

Než zmíním několik dalších faktů, dodávám, že jednotlivé úrovně jsou rozloženy do tří epizod, z nichž každá obsahuje 25 úrovní. Celkem se tedy podíváte do 75-ti úrovní, ve značně rozličných prostředích. Kromě jednotlivých módů si na začátku rovněž můžete zvolit obtížnost (čtyři možnosti, lišící se pouze v časovém limitu). Na té nejjednodušší budete moci vše v klidu promýšlet, neboť máte relativně spoustu času. Problémy mohou ale nastat na obtížnosti Extremely Hard, kde je opravdu minimum času a musíte tedy dělat bezchybné a hlavně promyšlené kroky. Velice mne potěšil fakt, že si tuhle gamesku můžou zahrát dva hráči. Sice jen na jednom počítači, ale i tak jde o vítané zpestření. Pojďme si říci něco málo k technickému zpracování. To je zvládnuté velice dobře, nejvíce na mne zapůsobila vizuální podoba. Naštěstí ani zvuková a hudební stránka nezůstávají pozadu a skvěle doprovází atmosféru. Ovládání je vyřešeno pomocí klávesnice.

Za své snažení získáváte samozřejmě body, které si můžete v případě úspěchu, zapsat do položky high score. Překonáte-li navíc svůj časový rekord při plnění úrovně, jste na tuto skutečnost upozorněni. Celkově mám z této hříčky velice dobrý dojem a můžu ji vřele doporučit. Nabízí toho opravdu hodně a je tedy o co stát. Máte-li rádi logické hry, stažení je pro vás příjemnou povinností...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Petra | 14.12.04 v 20:53

Zdravim vsechny,a dekuju za Vase skvele ztranky.Petra


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce