recenze

Lizardia

Lizardia

Z názvu hry se dá většinou odvodit, oč v ní běží. To ovšem není případ dnešní hry nazvané Lizardia. Řekněte sami, mysleli byste si, že se jedná o čistokrevnou akci pro dva hráče?
Vždy, když se u počítače sejde najednou více hráčů, je zábava. Každá, i ta sebehorší hra, je najednou dobrá, hlavně když vám umožní zahrát si ve více lidech na jednom PC. Typickým zástupcem takové kategorie je dnešní hříčka jménem Lizardia. Je to čistokrevná akce, což sice nezní moc konkrétně, za chvilinku ovšem poznáte, jak to myslím…

Specifikem Lizardie je to, že na hraní potřebujete dva hráče. Ano, můžete se sice vydat na steč s nepřátelskými jednotkami i sami, ale uznejte, že jen málokdo zvládne sledovat oba dva hlavní hrdiny a ještě je ovládat tak, aby nejen přežili, ale způsobili i co největší škodu. Pokud ale seženete schopného spoluhráče, Lizardia se vám po zásluze odmění. Hře přidává na přehlednosti i horizontální rozdělení obrazovky – panáčka vespod ovládáte pomocí kurzorových šipek, toho horního naopak klasickou kombinací kláves na druhé straně – S,W,A,D. Obě postavy spolu musí náležitě spolupracovat, žádná z nich by postup do nepřátelského týlu sama nepřežila a navíc i smrt kohokoliv z nich znamená okamžitý konec a nový začátek. Určitě jste pochopili i to jediné, oč ve hře jde – jediný nepřítel nesmí přežít a vaším úkolem je právě posílat je na onen svět. S rozdělením obrazovky ovšem přichází první mínus – rozdělení po šířce obrazovky sice má své nesporné výhody, ovšem vzhledem k tomu, že lokace jsou vždy velmi vysoké a co do šířky zaostávají, bych přivítal spíše vertikální rozdělení. Rozmanitost nepřátelských jednotek rovněž není nikterak překvapující a mnoha druhů se nedočkáte.

Co se audiovizuálního zpracování týče, není na tom Lizardia zrovna nejdále. K dnešním freewarovým standardům má grafika daleko a jistě má co dohánět. Postavy jsou přímo příšerné a je vidět, že grafik si s celou hrou příliš nevyhrál. Hudba je na tom ještě hůře a zcela chybí. Přítomno je pouze pár zvuků při úspěšném zásahu a nebo naopak při vašem zasažení. Závěrečný ortel tak není těžké uhodnout – Lizardia je titul s dobrým námětem, který sráží do kolen doslova tragické zpracování. Škoda.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce