recenze

Pingus

Pingus

Dnes vám nabídneme vynikající logickou hru s názvem Pingus. Pokud tedy máte dlouhé odpoledne a chuť potrápit své mozkové závity zábavnou hrou, pak rozhodně neváhejte.
Zima je za okny a proč si tedy nezahrát příjemnou logickou hru, která má se zimou také trochu společného, hlavně co se krajiny týče. Jinak jde o hru, kde máte za úkol dovést bezpečně tučňáky z jednoho kraje ostrova na druhý. Hra je přitom rozdělena na několik jednotlivých levelů.

Po spuštění hry si můžete přečíst stručný příběh o tom, co se vlastně stalo, a proč tedy musíte tučňáky přestěhovat. Potom vás jistě zaujme skvěle zpracovaná cesta. Musíte totiž splnit úkol na jednom stanovišti, abyste mohli pokračovat dále, a takto musíte tučňáky dopravit až k jejich vytouženému cíli. V každém kole z jakéhosi otvoru vypadávají tato roztomilá zvířátka a vy je musíte dostat do jejich iglú. Na cestě však na vás čeká několik nástrah a vy je musíte samozřejmě vyřešit. Řešení probíhá tak, že tučňáka donutíte, aby změnil svou funkci, a ne pouze chodil sem a tam. Například může vrtat do země, postavit most, zablokovat ostatní (zatímco jeden například staví most tak, aby nespadli do moře) apod. Kladně hodnotím i funkční tlačítka, pomocí nichž můžete zvýšit rychlost tučňáků nebo jim přikázat hromadnou sebevraždu.

Pingus je rozhodně jedna z nejlepších logických her, kterou jsem kdy hrál. Její grafika je na velmi dobré úrovni – tučňáci s krajinou a okolím jsou zpracováni velmi příjemně a sympaticky. Jediné, co bych grafice vytknul, je absence fullscreenu, a tak vás budou během hraní rozptylovat i ikony na pracovní ploše. Zvuky jsou ve hře také zpracovány na velmi dobré úrovni a není je snad za co kritizovat. Možná by nebylo na škodu obohatit hru ještě o hudbu. Ale všechny nedostatky rozhodně vynahradí hlavně hratelnost, která je u tohoto titulu výborná. Pingus vás rozhodně chytnou…

Poznámka: (šéfredaktor) - autor této hry nedoporučuje její hraní v této verzi, jelikož je v ní několik chyb a sama hra může zničit svůj adresář a vaše uložené pozice. Hra je však programována především pro Linux a novější a stabilnější verze pro Windows se ještě bohužel neobjevila. Sledujte stránky výrobce, jakmile bude novější verze pro operační systém windows, budeme se snažit ji přidat i k nám. Nemusíte se bát, tato hra vám nezničí počítač. Jen je chybová a občas se vám sekne.

stáhnout hru
Jirin

autor
/ Jirin

Skóre

90 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Andrea27 | 09.01.05 v 12:05

AHOJ jsem tu nová a nevim jak se ty hry spouštěj napište mi na Email:andrea27@centrum.cz

T-Raven | 08.01.05 v 00:19

co jste to za recenzenta?! ze jde o lemmings ve fraku se da rozpoznat jen z prvniho screenshotu ze hry, ani se nemusi cist vase recenze! ta hra je absolutne neoriginalni a 90% si dle meho nazoru nezaslouzi

Jiří Nápravník | 08.12.04 v 15:45

Ano mate pravdu, souhlasim s Vami, ale napadlo me to napsat az pozde:-)

seny | 08.12.04 v 09:23

že jde prakticky o staré dobré Lemmings...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce