recenze

MonsterClock

MonsterClock

Cizáci opět zaútočili na naši milou planetu a bohužel se jim podařilo ji i obsadit. Země je tedy v obležení a na vás je provést kompletní čistku od těchto stvoření. K dispozici máte kvalitní výbavu, tak nakopejte těm emzákům zadnice.
Naše krásná planeta je tedy opět v ohrožení a na vás je ji znovu zachránit ;). Tento námět se stal základním kamenem již spousty gamesek a jistě se tedy nebudete zlobit, když některé z nich uvedu. Cizáky, zakotvené ještě ve vesmíru, jste mohli likvidovat ve hře Space Jagd. Ti nezbední emzáci se ale nenechali tak snadno porazit a některým z nich se podařilo probojovat se přes naši atmosféru. S těmito nezbedy jste si mohli poradit v gamesce Earth Defender. Bohužel ale někteří z nich splnili svůj původní úkol a podařilo se jim zakotvit na pevné půdě naší planety. Bylo proto nutné povolat pěchotu a vypořádat se s nimi v gamesce Operation Genocide. Zanechme ale našeho skromného úvodu a pojďme se vrhnout rovnou na popis následujího výtvoru.

Situace se má tak, že naše celá planeta je v obležení mimozemskou rasou. Ta si udělala z lidské rasy otroky, kteří jim musí bez milosti sloužit. Naštěstí existuje v podzemí, kam sondy vetřelců nedosáhnou, jedná odbojová skupina se spoustou členů. Situace ve světě je natolik vážná, že se musí jednat za každou cenu. Jeden človíček z odboje se proto rozhodl vzít situaci pevně do svých rukou. Jedná se o pilota, který se rozhodl nevítané návštěvníky poslat zpět do háje zeleného. Emzáci se po naší planetě pohybují ve vzdušném prostoru, což je pro našeho hrdinu dobrá zpráva. Tak asi nějak takto bych ve stručnosti charakterizoval základní princip téhle gamesky. Bohužel ze začátku nemáte k dispozici žádné letadlo, budete si muset nějaké u překupníků obstarat. Sehnat si budete muset samozřejmě i nějaké střelivo, bez něhož by se vám emzáci leda tak vysmáli. Ale každý začátek je těžký a váš výběr výbavy je zpočátku dosti omezen, stejně tak jako vaše finanční prostředky. K dispozici totiž máte pouze 60 000 kreditů. To stačí jen na zakoupení základního modelu letadla Jaguár spolu se střelivem. Poté se již můžete pustit do plnění bojové mise, kde si to pak budete rozdávat s nedočkavými emzáky. Ty bych rozdělil na dvě skupiny. Útočné letouny a mateřské lodě. Vaším úkolem bude samozřejmě zlikvidovat mateřské lodě. Než se k nim ale dostanete, budete muset zneškodnit již zmiňovanou útočnou flotilu, jež se na vás bude řítit. Tu budete likvidovat pomocí zbraní, které jsou rozděleny na primární a sekundární.

Primární zbraní bývá velice často kulomet. Tomu pak sekundují velmi účinné rakety. Musíte ale počítat i s poškozením. Váš aktuální stav letounu je k vidění v levé horní části obrazovky. No a čas od času bohužel dojde k zásahu a tento ukazatel pak začne velmi nepěkně červenat. Naštěstí se ale někdy objeví ve vzduchu výpomoc v podobě lékárničky, která vám okamžitě zregeneruje váš technický stav, či v podobě bankovky, jež vám znatelně přilepší po finanční stránce, neboť na vaše konto přibude 20 000 kreditů. Po zlikvidování mateřské lodě automaticky postupujete do další úrovně. V mezičase je ale potřeba postarat se o letadlo a samozřejmě také o střelivo. Pokud totiž budete chtít vítězit i v dalších levelech, budete muset hodně investovat do výbavy. Do vašeho hangáru se ale vejde jen jedno letadlo, proto to staré budete muset prodat. Pokud se totiž nebudete o stav svého letadla starat, sestřelení a tedy i konec hry vás později bohužel nemine. Jinak si na začátku můžete spustit hru v jedné ze tří obtížností, ale i v té nejjednodušší je to celkem náročné. Pojďme si nyní říci pár slov k technickému zpracování. Vizuální podoba je sice na velmi jednoduché úrovni, ale hře to naštěstí neškodí. Zvuky a hudební doprovod jsou zase na velmi slušné úrovni. Ovládání je vyřešeno pomocí klávesnice.

Čím dále se ve hře dostanete, tím více vás bude trápit myšlenka o lehkém stereotypu. Přesto jde o celkem kvalitní gamesku, navíc z českých rukou - minimálně za zkoušku tedy rozhodně nic nedáte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

nerevarine | 04.12.05 v 14:53

dobrá hra ele po delším čase přestane bavit

papagai | 30.01.05 v 16:15

vetsi blbost sem este nehral!


galerie