recenze

Trpaslíci

Trpaslíci

Snad každý hrál, anebo alespoň viděl někde hrát, sérii Moorhuhn. Pokud však patříte mezi tu trošku lidí, co takové štěstí neměli, pak můžete vyzkoušet dnešní hru Trpaslíci, která má sice téměř stejný nápad, ale to je bohužel jediné, v čem si je se svým vzorem podobná.
Kdo by neznal slavnou freeware sérii Moorhuhn od firmy Phenomedia AG. V každém jejím díle bylo úkolem postřílet co nejvíce slepic, případně nasbírat body i sestřelením různých bonusů apod. za určitý časový interval. Phenomedia AG nyní začala vydávat i další hry, kde hlavní roli hrají slepice, např. Moorhuhn Kart, ale ty se nedočkaly takové slávy jako první díly. Mnoho autorů přebralo nápad a vytvořilo hry na stejný způsob. Tyto hry se však zdaleka nemohou rovnat svým předchůdcům. Jedním takovým, ne zrovna moc vydařeným, klonem jsou i Trpaslíci od českých autorů.

Po spuštění hry budete vrhnuti rovnou do akce – žádné menu, ba dokonce nastavení neočekávejte. Otevře se před vámi strohé prostranství – otevřené dveře s výhledem do zahrady a silnice, po které trpaslíci budou pobíhat a na níž je také vysypaný koš s odpadky. Ze žluté skvrny (pravděpodobné asi hustému dýmu) se vynoří banda trpaslíků, kteří začnou utíkat pryč z vašeho výhledu a dostřelu. A váš úkol je jednoduchý postřílet jich co nejvíc. Po vystřílení celé bandy se z dýmu vynoří další a můžete střílet dále.

Bohužel, ale Trpaslíci se zdaleka nevyrovnají velkému Moorhuhnu. Jedná se hlavně o grafickou stránku. Jediné, co si z grafiky zaslouží pochvalu, jsou asi jen trpaslíci, kteří jsou zpracovaní opravdu mile a graficky celkem zdařile. Vše ostatní má snad samé nedostatky. Ten hlavní bych viděl u malého rozlišení – hra se otevírá do okna, které má k tomu ještě malé rozměry. Fullscreen by jistil zvýšil hratelnost hry. Další nedostatek je v jednotvárnosti prostoru, nemůžete myší nikam do stran vyjet a tam střílet, jako tomu je u Moorhuhnu. Další zaostalost je v hudbě, která zde není vůbec. Ve hře uslyšíte jenom zvuky, které jsou zpracovány vcelku kvalitně. A poslední problém je v absenci jakéhokoli skóre, a tak nebudete mít zrovna mnoho důvodů, proč hrát znovu. Krátce řečeno: jedná se o hru, od které nemůžete čekat zábavu na několik dnů, ale spíše na pár minut...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce