recenze

Depth Diver

Depth Diver

Toužili jste někdy vyzkoušet si potápění? Nyní máte jedinečnou příležitost v simulátoru jménem Depth Diver… Nejenže se dozvíte, jak to vypadá pod vodní hladinou, ale navíc se skvěle pobavíte!
Každý průměrný člověk, i ten sebezaměstnanější, má nějakého koníčka, který mu nehorázně zabírá všechen volný čas, nedá mu spát a musí na něj myslet každičkou sekundu. My hráči počítačových her to máme jednoduché, k ukojení našich tužeb postačí pár MB dat, která si stáhneme kdesi na internetu (je to divné, ale jsou i jiné stránky s hrami, než jen FreeGame :-)) a je po problémech. No vlastně ještě potřebujete nějaký ten počítač. To snad ale ani za nějaký výraznější přepych považovat nemůžeme, v dnešní době, kdy počet mobilních telefonů pomalu překročil počet obyvatelstva, kdo nemá počítač snad jako by ani nebyl… V ulicích metra, ale i o přestávkách ve škole si můžete vyslechnout rozhovory mladých, kteří probírají, jaké měli naposled skóre v Icy Tower, vychloubají se, že prošli Doom 3 bez baterky (až někoho takového najdete, dejte mi vědět…) a vůbec jejich slovník naplňují takové výrazy jako „level, mashine gun či headshot“. Nejsme tu ale od toho, abychom moralizovali a snažili se snad přimět mládež k tomu, aby při konverzacích probírala globální oteplování a volby do senátu… naopak, my jsme přece ta druhá půlka, pro které je hraní PC her vším a na nic jiného nedokážeme myslet. Přejděme již ale k dnešnímu titulu. Cože se skrývá pod názvem Depth Diver?

Velkou oklikou, ale nakonec přece, se pomalu dostáváme k jadérku věci. Koníčkem hlavního hrdiny DD je totiž potápění. Dnes už nijak neobvyklý sport, ovšem na jeho provozování potřebujete jednu podstatnou věc; a sice vodní plochu. Těch sice u nás není málo, ale člověk by se bál na ně podívat, neřku-li do nich ještě vlézt a o potápění už ani nemluvím… A jsme opět u výhod hraní – vy se našim prostřednictvím můžete nejen potápět, ale stát se intergalaktickými hrdiny či Georgem Bushem. Vše je možné a představivosti se meze nekladou.

Krom toho, že se umíte dobře potápět, vám byla do vínku dána i harpuna, s níž bude střílení různých podmořských havětí jedna báseň. Ovšem pozor, musíte si na ty bestie dávat setsakramentský pozor, neboť po jakémkoliv i tom nejmenším kontaktu zůstanete na několik okamžiků paralyzováni a to by se vám mohlo záhy vymstít. Průběh hry vypadá asi následovně – jezdíte s chudákem potápěčem nahoru a dolu, mezi tím vypouštíte nějaké ty harpuny, sem tam někoho trefíte, získáte body a je konec. „Nic průkopnického“ říkáte si asi. A upřímně řečeno máte pravdu. Depth Diver má ale jednu obrovskou výhodu, skvěle se hraje a i když vás možná nechytne až na tolik, jak byste čekali, pořád budete čekat, že přijde něco dalšího, něco lepšího… bohužel se toho nedočkáte, a tak je závěrečné hodnocení lehce nadprůměrné. Audiovizuální zpracování rovněž nějak nevyniká a tak je suma sumárum Depth Diver povedeným arkádovitým simulátorem potápění, který vám mohu vřele doporučit na chvíle volna. A i když teď asi zapřu svá úvodní slova – dejte raději přednost skutečnému potápění…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce