recenze

Gunner 2

Gunner 2

3D střílečka odehrávající se na několika místech, kde bráníte vše, co se nachází na vašem území. Taková je akční hra Gunner 2. Zasedněte za jednu z mnoha zbraní a braňte vaše území před vším, co se k vám přiblíží!
Už od začátku mi hra připomíná Beach Head - Desert War, kde jsme se setkali s podobným principem. Bohužel však jde také pouze o trial verzi, kterou lze hrát pouze 60 minut. Do té doby se však stihnete pořádně vyřádit a rozhodnout, jak s Gunnerem naložit dál. Co mě však potěšilo je skutečnost, že si hru od Warlock Studia přepracovali Reflexive Arcade a dovedli ji takřka k dokonalosti. Zůstali pochopitelně o trial verze, ale narozdíl od trialu od tvůrců hry se dá hrát více misí, ale pouze již zmiňovaných 60 minut.

Pokud si dobře vzpomínáte na Beach Head - Desert War, budete si pamatovat, že jste bránili vždy jedno místo, ze kterého jste se nemohli pohnout. To se nemění ani dnes, ale nebráníte ani tak sebe než to, co se nachází na vašem území. Je to tedy několik objektů, na které útočí vaši protivníci. Proti nim máte několik zbraní (na každou episodu jinou) většinou s velmi vysokou kadencí. Za sestřelené protivníky získáváte body, které se vám však mohou i odečítat a to ve chvíli, když střílíte. Potom co zničíte cíl, bodová hodnota stoupne a pokud stihnete např. do deseti sekund sestřelit více nepřátel, získáváte bonusy.

Na výběr máte za tří episod a Xmas Crazy Packu, který bude asi ze všech nejnáročnější. V každém levelu jste na jiném místě a máte proti sobě jiné nepřátele. Jde hlavně o vzdušné jednotky, které se snaží přiblížit se na co nejbližší vzdálenost, ze které by mohli ohrozit vaše objekty. V první episodě bráníte např. objekty na lodích, ale pokud level dohrajete, v dalším se ocitáte ve vzduchu a bráníte letadla, letící s vámi. Hra je rozmanitá právě díky levelům, ale i díky zbraním a nepřátelům. Vždy narazíte na něco jiného, s čím jste se doposud nesetkali, čímž odpadá stereotypnost.

V případě, že vás hra bude zajímat více, můžete si projít info o zbraních, které jsou dostupné nebo o nepřátelích, se kterými se setkáte. Mně osobně nejvíce vyhovovaly vrtulníky, které jsou pomalejší a už ve větší vzdálenosti jsem s nimi skoncoval. :) Grafika není nějak odstrašující, spíše takový průměr. Hratelnost parádní a zvukové doplňky tak akorát. I když některé zbraně vydávají velmi netradiční zvuky připomínající i jiné nástroje (Xmas Crazy Pack – motorová pila. :) Hra potěší všechny, kteří si rádi hodně zastřílí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Ivo | 01.01.07 v 17:03

Ja som mal ale uz ju nemám

Aloof | 29.10.06 v 23:43

Nemáte náhodou někdo plnou verzi?


galerie