recenze

Hon na jelena

Hon na jelena

Hry vytvořené programem Game Maker většinou nedosahují kvalit ostatních titulů. Občas se sice najde nějaká výjimka, ale stává se tak opravdu pouze zřídkavě. Je to případ titulu jménem Hon na jelena?
Game Maker je, jak všichni víme, program, který umožňuje lehkou tvorbu her. Autor titulů právě pouze z Game Makeru, říkající si stylově Velkej Chytrák, nám již několikrát ukázal, že i zde se dá vytvořit hra zábavná a hratelná. Hon na jelena ovšem patří k jeho prvním výtvorům a nutno říci, že je to vidět. Hlavním chybějícím aspektem je originalita, protože Hon na jelena je pouze dalším z nesčetných klonů populární to série Moorhuhn.

Ale abyste si nemysleli – obměny doznala střílená zvěř, kterou tentokrát nebudou mírumilovné slepičky, ale obrovská lesní zvěř, lahůdka všech ilegálních recepcí – jelen. Bohužel jak záhy poznáme, jen to nestačí. Vše ostatní totiž zůstává při starém a za pozitivum to považovat nelze. Za stromem vyleze jelen, vy zamíříte a vystřelíte. Na druhé straně se ukáží parohy. Bum! Z křoví číhá nápadná hlava. Vlastně pardon – číhala… A tak prostě pořád dokola. Naštěstí máte na to všechno časový limit, a tak není Hon na jelena jen tak jednoduchý. Postupem času se bude doba, po níž se jeleni zdrží na místě, zkracovat, až bude tak krátká, že budete po obrazovce doslova létat s myší sem a tam.

Co se týče audio zpracování, tak jediným přítomným zvukem je výstřel. To opravdu v dnešní době, kdy se dabují i freewarové adventury, nestačí a autor by se tedy měl stydět. Absence hudby pak jen zvukům nasazuje korunu. Grafika na tom není o nic lépe a obrázek o ní si nejlépe uděláte z okolních screenshotů. Suma sumárum je Hon na jelena podprůměrnou střílečkou a stařičkou legendu jménem Moorhuhn v žádném případě nepřekonává. Sice se i dnes setkáváme s podobnými klony „jedna ku jedné“, ovšem když ztrácí na originalitě, mohou naopak nabídnout něco jiného – třeba vynikající grafiku, nebo skvělou hudbu. Ale Velkej Chytrák nám nic z toho nenabídl a jediným velkým chytrákem pak bude ten, kdo se této hře vyhne obloukem…

Dodatek: ale přeci jen si hru stáhněte, aspoň ať vidíte, jak se dělat nemají….

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce