recenze

Tango Strike

Tango Strike

Máte rádi takticko-akční hry? Zní-li vaše odpověď kladně, je následující hra určená právě vám. Pod palcem budete mít speciálně vycvičený tým, se kterým budete muset zlikvidovat velmi nebezpečné protivníky. Máte-li odvahu, směle pokračujte ve čtení. ;)
Takticky zaměřené hry se v poslední době objevují stále častěji. Většina bohužel jen na komerčním poli. Na freeware scéně pořádný zásyp takových her stále chybí. Opravdu kvalitní taktickou hrou je, dle mého skromného názoru, nedávno recenzovaný Hidden & Dangerous Deluxe, jenž dokázal, a jistě ještě dlouhou dobu dokáže, akčně naladěné hráče uspokojit snad ve všech směrech :). Společnost Fallen Angel Industries, známá svojí výbornou hrou Commando, si ovšem dala za cíl vytvořit opravdu kvalitní takticko-akční hru. Bohužel došlo při vývoji k několika komplikacím a datum vydání se neustále přesouvalo. Nakonec se vše podařilo doladit a vydat. Otázkou tedy jen zůstává, stálo-li to čekání vůbec za to?

Speciálně vycvičené komando má těžký chleba, neboť musí vždy plnit ty nejnáročnější operace po celém světě a jedno takové komando budete ovládat právě vy! Proti vám bude stát velmi zkušený nepřítel – velmi zlá a proradná armáda, nesoucí označení Tango, disponující obrovskou mocí. Tu využívá zejména k únosům, zastrašování a k dalším typům teroru. Vaše komando se jeví jako nejvhodnější kandidát na eliminaci, neboť váš tříčlenný tým se skládá z těch nejzkušenějších borců. Velitel skupiny Johnson je odborník na zbraně jako vyšitý. Kromě zbraní všeho druhu, mu nedělá problémy vzít do ruky i speciální sadu na odemykání dveří a různé druhy výbušnin, vhodné nejen pro otevíraní nových průchodů. Mezi jeho výhody oproti ostatním patří dvakrát rychlejší nabíjení a také to, že má od začátku mnohem více střeliva. Druhou členkou týmu je žena Vasquez, vynikající svojí inteligencí, schopností nosit více předmětů a za svůj počet životů se rozhodně nemusí stydět.

Spoléhat se na ni můžete zejména při detonacích. Posledním členem týmu je schopný Miles, specialista na infiltrace. U něho je nezanedbatelnou výhodou schopnost rychlejšího pokládání výbušnin C4, což je v krizových situacích více než vítané. Pomýšlíte-li na úspěch, je nutná týmová spolupráce všech členů, ale to je vám asi jasné.. Velmi důležitým prvkem je výbava. Ta je rozdělena na primární a sekundární. Jako primární jsou ve většině případů k dispozici útočné zbraně – od pistolí až po granátomety. „Primárkám“ mohou sekundovat granáty a jiné hračičky. Za každou splněnou misi získáváte finanční obnos, který lze investovat do výbavy. Na kvalitní výbavu si bohužel zpočátku budete muset nechat zajít chuť, protože výše vašeho konta je rovna měsíční rentě bezdomovce.

Nyní se pojďme věnovat náplni samotných misí. Před každou z nich následuje velmi přehledný briefing, který vás seznámí s vašimi cíli a někdy vám poskytne velmi cenné rady, jak postupovat v bitvě. Úkoly jsou různorodé, někdy se stačí dostat do únikové zóny, jindy zneškodnit výbušninu, infiltrovat nepřítele, či zachránit rukojmí. Váš postup by měl být co nejrychlejší, s co možná nejmenšími ztrátami na životech. Jak to dopadne ve finále, záleží samozřejmě na vašem úsudku a šikovnosti. Ti, co neradi taktizují, jistě neponechají nic náhodě a nepřátele rozstřílejí hlava nehlava na malé kousíčky. Lidi zaměřeni na taktiku se budou snažit nepřátele obejít jak to jen bude možné. Velmi užitečným pomocníkem je také zmenšenina mapy. Misí je celkem 16. Po dohrání každé z nich následuje vyhodnocení, které se odvíjí od splněných úkolů a vaší spolupráce s kolegy. Rozpočet si také vylepšíte tichou prácí a spoustou dalších věcí. Hodnocení je velmi důležité, protože za něho dostáváte již zmiňovaný finanční grant. Před samotnou kampaní doporučuji navštívit přehledný tutoriál, kde se seznámíte se základními principy. Pozvolna přejděme k technickému zpracování. To, že jde o taktickou hru, napoví už samotné hlavní menu – jako by z oka vypadlo tomu z Metal Gear Solid. Samotná vizuální stránka ale rozhodně nezůstává pozadu. Nejde sice o žádný zázrak, ale k potřebám gamesky to bohatě stačí. Zvuková kulisa je na tom také velice dobře. K ovládání využijete kombinaci klávesnice a myši...

Zazvonil zvonec a s Tango Strike je konec. Máte-li rádi taktické hry, nevadí vám trošičku složitější interface, budete se královsky bavit. Velikost souboru je podle mě, na hru podobného kalibru, doslova zanedbatelná…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Venal | 28.10.06 v 12:56

lidi poslechnete ho ma fakt pravdu davam 110%

Little_papa z GZ | 07.05.05 v 21:16

je to kuřba jako noha fakt huty cool bombastish atd stahujte lidi 13Mb za to stoji opravdu


galerie