recenze

YetiSports 7: Snowboard Freeride

YetiSports 7: Snowboard Freeride

Čekali jste dlouho na další pokračování Yetisports? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Jako první vám přinášíme již sedmé pokračování této herní série. Kam se Yeti tentokrát podívá? Bude to nedaleko našich hranic, do Alp. Podívá se příště do Krkonoš? ;-)
Že neznáte Yetiho? No řekněme, že je nutné tuto neznalost doplnit. ;) Yetisports je totiž asi nejúspěšnější miniherní sérií současnosti. Pokud byste se chtěli s Yetim seznámit, přečtěte si náš článek. Nyní tu máme už sedmý díl a určitě by se hodilo mrknout se ještě na ty díly předchozí. Podívejte se tedy na Yeti Sports, YetiSports 2: Orca Slap, YetiSports 3: Seal Bounce, YetiSports 4: Albatros Overload, YetiSports 5: Flamingo Drive a konečně YetiSports 6: BigWave...

Teď už se tedy podíváme na díl sedmý, s podtitulem Snowboard Freeride. Kdo zná i předchozí díly, jistě ví, že Yeti je veliký cestovatel. Nyní se dostává do rakouských Alp, tedy relativně nedaleko za naše hranice. Ihned po spuštění se objeví úvodní okno a jde se na to. Ještě si přečtěte krátkou nápovědu a také si nastavte typ ovládání. Je zde totiž možnost přizpůsobit ovládání podle toho, co vám nejlépe vyhovuje. Můžete tedy Yetiho ovládat jakoby z jeho pohledu, z jeho pohledu obráceně a nebo z vašeho pohledu. Je na vás, co vám bude nejpříjemnější. Jak už jsem říkal, jste v Alpách. Stojíte na vrcholku hory a před vámi je dlouhá cesta po svahu až dolů. Nejprve musíte stisknout libovolnou klávesu a pak už všechno začne. Spolu s vámi odstartuje i několik kamarádů tučňáků. Mezi sebou se budete během jízdy předbíhat a samozřejmě je nejlepší udržet si první místo v tomto "závodu". Předhánět se s tučňáky ale není ten hlavní úkol. Po cestě totiž narazíte na různé sněhové skokánky.

Ty vás, pokud na ně najedete, vyhodí do vzduchu. Samozřejmě záleží i na vaší rychlosti, jak vysoko poletíte. A nyní ve vzduchu máte za úkol dělat nejrůznější akrobatické kousky, právě pomocí šipek. Za ně budete poté bodově ohodnoceni, ale nejdůležitější je přistání. Abyste získali nějaké ty bodíky, musíte totiž přistát na svahu hladce a ve směru jízdy. Jinak moc bodů nedostanete, ať už děláte sebeúžasnějsí kousky. Možná o něco lepší než skokánky, jsou zde pro vás připraveni místní obyvatelé - nevím jestli je to přesné, ale připomínají mi kamzíky. Pokud na ně najedete, naberou vás rohy a vyhodí do vzduchu. Máte možnost většinou dělat zajímavější piruetky a také letíte vyšší rychlostí. Tučňáky můžete po cestě přejet a tím je trochu zbrzdit, ale poté jsou zase trošku rychlejší a také naštvanější. Cesta to není moc dlouhá, za chvíli se přiblíží cíl a vaše cesta je u konce. Nyní se body sečtou a vy uvidíte své výsledky. V online verzi máte možnost podělit se s ostatními o své skóre. Jak vidíte, je to další zajímavý kousek, ale jak si vlastně stojí oproti předchozím dílům?

Možná se někomu sedmý díl líbí více, než předchozí a někomu zase naopak. Já si myslím, že Yeti patří do studené krajiny a v Alpách mu to opravdu sedí. Tento díl je opravdu velmi zábavný a docela i návykový. Grafika zůstává prakticky na stejné úrovni, vše je opět ve Flashi. Nechybí zde ani zvuková složka. Pokud jste si Yetiho oblíbili, nesmí sedmé pokračování chybět ve vaší sbírce. Hrát můžete online, nebo si stáhnout offline verzi (samozřejmě, až bude k dispozici). Enjoy!...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Dandas | 08.11.05 v 01:30

rád bych si to stáhnul ale kurva jak... jsou to výborný oddychovky

cornelly | 04.04.05 v 18:23

cafte ludia... ved tie hry sa nedaju ani stiahnut

M@X!M | 01.04.05 v 20:46

Autoři těchto stránek by měli trochu opravit možnost stáhutí hry (mimo online hraní)... Děkuji a doufám že zde bude brzo k mání nová část - JUNGLE.

perak | 17.01.05 v 09:23

a jaký sou ty originalni stranky?

Eillee | 31.10.04 v 02:44

Jde to jen online...zatim....skoda :-( I kdyz stejne byly nejlepsi ty prvni dily...

??? | 30.10.04 v 16:02

Hra je iba online !!!

DiXiE | 20.10.04 v 11:50

si to stahni z orig stranek :)

Dan | 18.10.04 v 18:16

Me to sty stranky nejde stahnout poradte nekdo


galerie