recenze

Nebulous

Nebulous

Vžijte se do role sympatické příšerky a zkuste se dostat v časovém limitu několika málo minut na vrchol věžičky. To ale nebude zase tak jednoduché, neboť v cestě stojí několik překážek. Geniální hratelnost zaručující hodiny kvalitní zábavy!
Po delší době mám opět možnost recenzovat remake klasiky a o to víc mě těší, že to je právě Nebulous. U něho jsem totiž, ještě za dob mého mládí, strávil spoustu času, na starých dobrých „osmibitovkách“. S velkou nadějí jsem proto očekával, jak vůbec remake dopadne, jestli se vůbec tvůrcům podaří vypořádat s tak chytlavou a návykovou hratelností, jež mě držela přikovaného k počítači velmi dlouho. A už nyní můžu konstatovat, že se vše povedlo na výbornou. Ale mojí milou povinností je vše popsat, takže pojďme bez zbytečných řečí rovnou na věc.

Jak jsem již zmiňoval, ocitáte se v roli sympatické příšerky, se kterou se musíte dostat do dveří, nacházející se na vrcholu věže. Ta není, na rozdíl od Icy Tower, nekonečná. Podaří-li se vám dostat na vrchol věžičky a vstoupit do dveří, automaticky si zpřístupníte vstup do další věže. Ještě dodávám, že věžiček je celkem osm. Váš úkol je tedy jasný, mnohem horší je samotné provedení. Po vynoření zpoza vodní hladiny máte něco málo přes čtyři minuty na zdolání všech úskalí. Čas od času se vám do cesty přikutálí obrovský balvan, jindy vám kolem hlavy přeletí podivné létající objekty. Vás to ale nesmí zaskočit a musíte postupovat stále na nová poschodí. Jestli se přece jen střetnete s překážkou a budete-li mít štěstí, s největší pravděpodobností spadnete o poschodí níže.

V tom nejhorším případě následuje pád do vody a ztráta jednoho ze tří životů. Po obvodu věže se také nachází spoustu výtahů, které vás dokáží přenést mnohem výše, než mnohdy očekáváte :o). Na zničení některých překážek můžete využít vaše střelivo v podobě sympatických kuliček. Vaše snažení končí v případech, dorazíte-li na vrchol věže nebo vám dojde časový limit či vaše drahocenné životy. Za zdolaní každého patra získáváte drahocenné body, které si pak bez ostychu můžete uložit do položky High Score. Pojďme si nyní říci pár slov o technickém zpracování. Vizuální podoba zrovna nehýří bombastickými efekty, ale pro potřeby hry naprosto dostačuje, což je dobře. Zvuky jsou hodně jednoduché, hudba není bohužel k dispozici vůbec. Ovládání je pouze pomocí klávesnice.

Tak a to je vlastně vše. Gamesku můžu doporučit každému, kdo nepohrdne kvalitní arkádou, má rád zábavu a nevadí mu slabší vizuální stránka. Ještě dodávám, že stažením rozhodně neprohloupí ani ostatní ;o)..

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

CzechRABBIT | 31.10.04 v 01:17

Tak tohle je opravdu shit!

DogM | 16.10.04 v 09:31

Tuhle hru jsem hraval pod nazvem "Nebulus" nekdy kolem roku 1990 na C64 (Commodore 64) a byla to SUPER HRA. Uz se tesim az si ji stahnu a zaparim.


galerie