recenze

DirectX Pacman

DirectX Pacman

Na herní scénu vypochodoval zbrusu nový PacMan! Čeká na vás stará dobrá klasická zábava, ale v dobrém provedení! A jestli si myslíte, že tahle gamesa už vám nemá co nabídnout, zkuste ji a nechte se vyvést z omylu.
PacManů, nebo her s podobným námětem, buď se přímo na této legendě zakládajícím, nebo od něj odvozeným, vychází každoročně kvanta. Důkazem toho budiž jejich počet na Freegame! (namátkou 3D Pacman Board, PacMan Jr. a Easter PacMan) Bohužel se musí dát za pravdu těm, kdo říkají, že u většiny těchto hříček bylo asi jedinou autorovou otázkou „jak to nazvu?,“ než „jak to vylepším?“ Asi se teď sami sebe ptáte, zda jste opět nenarazili na ten první případ. S opravdovou radostí mohu říct, že dnes rozhodně ne.

Direct X Pacman se totiž od svých dlouhých řad konkurentů liší tím, že jeho autoři nechtěli udělat převrat v herním světě, nechtěli udělat nic na způsob Giga-Mega-Ultra-New PacMan, mám pocit, že se prostě rozhodli, že převedou onu výbornou zábavu a skvělou hratelnost do dnešních standardů, ale nebudou nic uměle přidávat. Tím se sice nijak nezviditelní, ale poskytnou tak hráči opravdu to, co chtěl, když si stahoval PacMan. Tím jsem už do jisté míry sdělil, jaká že hra je. Opravdu stačí pouze jedno slovo - je klasická. Pokud vám není dostatečně jasné, co se za tím skrývá, vězte, že se svým puntíkožroutem budete procházet bludištěm a budete se velmi snažit nepotkat se se třemi nepřáteli, kteří po bludišti běhají z jednoho jediného důvodu - a to vás zlikvidovat. Nejednou se tak dostanete do situace, kdy se bude třeba rychle rozhodnout, zda zatočit doleva nebo doprava, přičemž fatálnost tohoto rozhodnutí můžete pocítit velmi brzy :-). Jakmile jsou všechny kuličky celé úrovně vysbírány a vy ještě žijete, dostanete se do nového, plného bludiště a celá práce začíná od znovu. Ovládání je velmi jednoduché, opět postačí standardně kurzorové šipky.

O technickém zpracování už jsem se trochu zmínil. Grafika hry není nijak převratná, domnívám se ale, že je to mnohem lepší, než cpát do zavedené gamesy zbytečné efekty, jež pak zastiňují to nejdůležitější - a to je hratelnost. Ve stejném znamení se nese i hudební doprovod, dá-li se to tak nazvat, neboť tento doprovod bude asi to první, co vypnete. Musím přiznat, že tak na nervy lezoucí melodii jsem už dlouho v žádné hře neslyšel. Ale věřím v to, že ač hříčka nepřináší nic převratného, že si své příznivce a hráče najde, neboť je opravdu zábavná a pěkně se u ní relaxuje. Tohle byl po značné době PacMan, který mě opravdu chytil, snad to bylo tím, že se opravdu nesnažil hrát si na něco, co není...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

CzechRABBIT | 31.10.04 v 01:27

Pochodička :-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce