recenze

Follow Da Leader

Follow Da Leader

Následuj instinkt, poslouchej vůdce a vyhraj bitvu! Tak asi těmito slovy bych stručně nastínil princip této jednoduché gamesky, ve které si můžete vyzkoušet netradiční roli vůdce. Díky solidní hratelnosti se vám nebude chtít opustit bojiště. :)
Francouzi jsou pověstní svojí láskou ke kvalitnímu vínu, ženám a snad také k rychlým autům. Jako tvůrci freewarovek se ale drží trochu stranou, což je možná škoda, neboť si jistě někteří z vás vybaví velmi zajímavou závodní hru Ludo Race, která do našich domovů přinesla pocit klidu a pohody a zároveň nabídla možnost virtuální projížďky na velmi rychlých mašinách ;o). Ve Follow Da Leader si ale vyzkoušíte roli vůdce v trošičku netradičním prostředí. Zanechme proto těch řečí a pojďme si následující gamesku trochu více přiblížit.

Úkol spočívá v tom, že se s malou skupinkou žoldáků pohybujete po mapě a musíte zlikvidovat všechny vaše protivníky s co možná nejmenšími ztrátami na lidských životech ve vlastních řadách. Pozice nepřátel vidíte v levé části obrazovky v podobě drobných červených čtverečků. Počet protivníků je závislý na zvolené obtížnosti, kterou si na začátku můžete vybrat ze tří možností, stejně tak jako prostředí, ve kterém se bude hra odehrávat. Prostředí si můžete zvolit z celkem pětice variant. Spoléháte-li rádi na náhodu, můžete také zkusit volbu Random. Protivníky můžete likvidovat několika způsoby. Tím nejjednodušším je zkusit své štěstí, vybrat si jednoho člena týmu a nepřátele ničit na vlastní pěst. Druhý způsob je ovšem mnohem zábavnější. Zvolíte si jednoho vojáka, kliknete na „Follow“ a jistě je vám jasné, o co půjde ;o). Vámi vybraný voják se stává vůdcem a ostatní z družiny ho budou následovat. V případě, že se na jednom místě nachází větší skupina nepřátel, můžete na ně použít velmi ničivou bombu. Dejte přitom pozor, aby se vaši svěřenci nenacházeli v blízkosti výbuchu. Samozřejmě své protivníky nebude ničit holýma rukama, ale za vydatné pomoci rychlopalných pušek. Jeden zásobník obsahuje dvacet nábojů. Počet zásobníků je neomezen. Velmi důležitou položkou je ukazatel zdraví, který velmi často klesá smrtícím tempem. Po mapě se ale povaluje spousta lékárniček, které dokáži velmi ulehčit vaší bolesti. Hra pro vás může skončit v případě, kdy se vám podaří zlikvidovat všechny nepřátele nebo také v případě, když vám v boji padnou vaši svěřenci. Za úspěšnou likvidaci získáváte body, které si pak můžete uložit do tradiční položky High Score.

Nyní bych se na chviličku pozastavil nad technickým zpracováním. Hru vidíte z ptačí perspektivy. Vizuální stránka této gamesky je mírně nadprůměrná, engine disponuje spoustou vychytávek, jako jsou třeba odpadající zásobníky atp. Hudební doprovod také není špatný. Moc se mi ale nelíbilo, že zvuky jsou vykradeny z geniálního Half – Life. Ovládání je velmi snadné, základ je pomocí myši, na pomoc si můžete vzít klávesnici.

Stejně rychle jako hra začne, tak bohužel i rychle skončí. Hledáte-li ale hru na jedno odpoledne, Follow Da Leader vás možná zaujme a bude se vám líbit. Jinak raději vyzkoušejte něco jiného.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

sofia | 06.11.04 v 17:12

cau som sofia a kecam s opacnym pohlavym s chalosom peknym a muznym

sofia | 06.11.04 v 17:11

cau som sofia a kecam s opacnym pohlavym s chalosom peknym a muznym


galerie