recenze

Chuckie Egg: The Next Batch

Chuckie Egg: The Next Batch

Přinášíme vám další velmi zajímavou a zábavnou arkádku, v níž se dostanete do zajímavého prostředí- přímo do kurníku! Zveme vás tímto na sběr slepičích vajec!
Arkády jsou velmi různorodým herním žánrem, dalo by se skoro říct, že jsou jakousi sběrnicí dalších minižánrů. Mezi arkádami najdete například gamesy jako Pacman s jeho mnoha variacemi, ale i hříčky typu Mario, jež jsou zase více akční. Proč se o tom zmiňuji a proč jsem vybral právě tyto dvě hry, vám bude hned jasné. Chuckie Egg The Next Batch je totiž jakousi kompilací obou dvou stylů výše jmenovaných games. Jednak budete muset unikat před nepřátelsky naladěnou hospodářskou zvěří, jednak bude potřeba prokázat rychlost a přesnost. Abych byl ale od začátku upřímný, potřeba bude samozřejmě i leckdy štěstí, jak už to u každé hry bývá.

Jak už jsem napsal, vydáme se dnes do kurníku. Ten je plný slepic, jež k radosti svého majitele dobře nesou, jenže tady se bohužel střetávají zájmy onoho chovatele a vás, jakožto člověka plně odhodlaného jej o vaječnou sklizeň naprosto obrat. Vloupete se tedy do příbytku kuru a začnete si nacpávat kapsy. Záhy ale zjistíte, že ani slípky nejsou vaším počínáním dvakrát nadšeny a vytvořily na obranu svých „málempotomků“ domobranu. Ta je tvořena vždy několika slepicemi, jež nahodile procházejí kurníkem a běda, když se s nimi potkáte. Okamžitě jste uklován, ztrácíte jeden ze tří hrou nabízených životů. Aby ale byla obrana ještě efektivnější, taktéž nahodile kurníkem poletuje další vejconoska. To už může někdy dělat problémy, zvláště v dalších misích, kdy se například pohybujete pomocí výtahu, z nějž nemůžete nikam skočit, protože kurník je obsazen slepičí milicí a najednou se proti vám objeví tahle letkyně, to je případ, kdy se prostě ztrátě života nevyhnete. Pokud však nebudete mít extrémní smůlu, nemělo by k podobným situacím docházet příliš často. Abych nemluvil pouze teoreticky. Ten již několikrát zmíněný kurník je tvořen mnoha patry jakýchsi plošinek, na nichž se nachází vámi vytoužená vejce, bonusy - a po nichž samozřejmě chodí i domobrana. Tyto plošinky jsou mezi sebou spojeny žebříky, musíte si tedy dát pozor, abyste si nenaběhli do místa, odkud nebudete mít v případě nečekaného příchodu slepičí hlídky možnost uniknout. Už jsem se též zmínil, že v pozdějších misích můžete využívat i jiné možnosti dopravy, např. výtah. Ovládání je velmi jednoduché, kurzorové šipky pro směr a pro skok mezerník. To je vše. Celá hra je tedy rozdělena do misí, platí, že co mise, to nová obrazovka. Obtížnost je klasicky vzestupná, ale nedá se říct, že by byla nějak extrémní.

Co mohu této hříčce přičíst jedině k dobru, je její zpracování po technické stránce. Grafika je velmi pěkná, snad by někomu mohla připadat trochu infantilní, na druhou stranu je pravda, že plno arkád má lehce infantilní grafiku a na škodu to není. Opravdovým plusem je ale zvuková stránka. Dokonce bych mohl v tomto směru označit ChETNB za vzor. Jak provedení samotných zvuků, tak i výborných doprovodných melodií je opravdu na úrovni, což celkově přispívá k tomu, že vás hra zabaví. Na závěr konstatuji, že tato gamesa je opravdu velmi hravá, a pokud se přenesete nad to, že hopsáte po kurníku a sbíráte vejce, dojdete zřejmě ke stejnému závěru, jako já, tedy že se jedná o jednu z těch lepších arkád a že autoři zde rozhodně svou práci neodflákli...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Klára | 30.09.04 v 20:11

Tahle hra je fakt super, byla jem v 15 kole, tam mě to už nebavilo:) Znám pár hesel... pamatuju si ommlette (ale nevim, jestli je to správně) vždycky je heslo angickej název nějakýho vajěčnýho pokrmu:)

Kaleta | 30.09.04 v 19:20

jéééjda, to je už let co sem tohle hrál na Atari...


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce